Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МОДУЛЬ 1.

Читайте также:
  1. II, III, IV МОДУЛЬ
  2. Архитектура ПК (принцип модульности, магистральный принцип обмена информацией, состав персонального компьютера)
  3. Виды рейтингового контроля при модульном обучении
  4. Вопрос № 1. Модульно-рейтинговая система оценки по физической культуре.
  5. Г) виконання підсумкових письмових модульних (контрольних) завдань
  6. Денежно-кредитный модуль основной образовательной программы
  7. ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО МОДУЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  8. Завдання і форми модульного контролю знань студентів
  9. ЗАВДАННЯ МОДУЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. ЗАЛІКОВИЙ МОДУЛЬ ІІ

Тема 1. Поняття та предмет земельного права. Місце земельного права в системі юридичних наук та національного права.

Земельне право України як юридична наука та самостійна навчальна дисципліна. Земельне право - невід'ємна частина національного права України. Зв'язок земельного права з іншими галузями права. Основні етапи розвитку земельно- правових відносин в історії Української держави та права. Розвиток земельно-правових відносин в Україні на сучасному етапі.

 

Тема 2. Система та методи правового регулювання земельних відносин у відповідності до чинного законодавства України. Джерела земельного права.

 

Специфіка та зміст суспільних відносин, що регулюються земельним правом. Загально-правові та спеціальні методи регулювання земельних відносин. Джерела земельного права, їх наукове та правозастосовне значення.

 

Тема 3. Загальна характеристика права власності на землю.

 

Юридична природа права власності на землю. Земля - об'єкт права власності українського народу. Форми власності на землю в Україні, їх закріплення у нормативно-правових актах та офіційне тлумачення.

 

Тема 4. Право приватної власності на землю.

 

Правове походження приватної власності на землю. Юридичні права громадян України щодо володіння, користування й розпорядження землею. Порядок набуття та припинення права приватної власності на землю. Порядок передачі земельних ділянок у приватну власність громадян. Придбання земельних ділянок у приватну власність. Інші цивільно-правові дії у відношенні до землі; передача у спадщину, купівля-продаж земельних ділянок, міна, земельна застава (іпотека). Документи, що посвідчують право приватної власності на землю, порядок їх, оформлення та реєстрації.

 

Тема 5. 3емля – об'єкт права державної та комунальної власності.

 

Інститут права державної власності на землю, його основні складові частини. Право державної власності на землю. Земля - об'єкт власності територіальної громади. Право комунальної власності на землю та механізми його реалізації.

 

Тема 6. Право користування землею. Оренда землі. Право земельного сервітуту.

 

Загальна характеристика правового інституту користування землею. Порядок та підстави надання земель у користування. Виникнення права користування земельною ділянкою. Документи, що посвідчують право користування землею. Підстави та порядок припинення права користування землею. Перехід права користування землею.

Поняття, сутність та правова природа оренди землі. Об'єкти та суб'єкти оренди землі. Підстави набуття права на оренду землі. Суборенда земельної ділянки.

Поняття, форми та умови договору оренди землі. Порядок укладення договору оренди землі та термін його дії. Орендна плата за землю. Права та обов'язки орендодавців та орендарів. Зміна, припинення, розірвання та поновлення договору оренди землі.

Сутність права земельного сервітуту та його сучасне законодавче закріплення.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Земельное право. | Право собственности на землю. | Предоставление земельных участков для нужд строительства. | Предоставление земельного уч.с согласованием местаразмещения объекта | Договор аренды. | Органы государственного управления землями. | ФУНКЦИИ гос управления землями. | ЗЕМЛЕУСТРОЙСТВО. | ЛЕКЦІЙНИЙ КУРС | ТЕМИ ПРАКТИЧНИХ (СЕМІНАРСЬКИХ) ЗАНЯТЬ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав