Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вибір професії тренера

Читайте также:
  1. XIV. Реалізація права вступників на вибір місця навчання
  2. Вибір бази практики
  3. Вибір дидактичних методів
  4. ВИБІР І ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРИ.
  5. Вибір мови програмування
  6. Вибір монтажних пристосувань та виду крану
  7. Вибір системи виробничого навчання
  8. Вибір стратегій підприємства
  9. Вибір теми

Вибір професії тренера, подібно вибору всякої іншої професії, рідко буває випадковим, навіть незважаючи на те, що багато хто скажуть, що стали тренерами "завдяки збігу обставин" або "по необхідності". Такі пояснення найчастіше є поверхневими. Тренери в такий спосіб намагаються лише раціонально пояснити емоційний компонент вибору своєї професії. Характерно, що тренерами найчастіше вирішують стати спортсмени, що не домоглися у свій час бажаних результатів або відчутного успіху на спортивній арені.

Багато тренерів, що домоглися успіху й популярності, у свій час відносилися до категорії середніх спортсменів. Серед тренерів, у минулому спортсменів екстра-класу, нерідко зустрічаються такі, які по різних причинах не змогли одержати широкого визнання на новому поприщі.

Професія тренера може послужити гарним джерелом моральної компенсації. Ті, хто були лише спортсменами середнього класу, можуть "продовжити" своє спортивне життя і у якості тренерів завоювати славу, якої їм не вдалося досягти будучи спортсменами. Одночасно вони наочно доводять, ставши першокласними тренерами, що не були у свій час просто спортсменами-середняками.

Що ж стосується спортсменів екстра-класу, то професія тренера дає їм можливість продовжити свій успіх у спорті, поповнити свою колекцію новими призами. Нерідко їхнє рішення стати тренерами викликане тим, що їм не хочеться залишати середовище, у якому вони почували себе впевнено. Але все-таки не можна вважати, що професію тренера можна вибрати "по необхідності". Адже "по необхідності" можна було обрати і будь-який інший рід діяльності, що не був би настільки важким і вже, напевно, був би більш спокійним, ніж робота тренера. Цілком ймовірно, зв’язок зі спортом й очікування, пов'язані зі спортом, є первинними мотивами у виборі професії тренера.

Якщо визнати, що вибір професії тренера обумовлений внутрішніми потребами людини (поряд з іншими зовнішніми факторами), то можна припустити, що тренер неминуче привнесе у свою роботу певну частину своїх проблем, які "заставили" його вибрати саме цю професію.

Відомо, що є "природжені тренери збірних команд" й є "природжені тренери клубів". Чим же пояснюється той факт, що один тренер домагається успіхів у роботі зі збірною й менш ефективно працює із клубною командою? Ясно, що це важко пояснити тільки професійними причинами. Імовірно, таке положення швидше за все пов'язане з особливостями їхньої особистості. Для тренера збірних команд, очевидно, більшою мірою характерна наявність антиципуючих здатностей (антиципація – передбачення, передбачення подій), а також уміння швидко сформувати групу з однорідним складом. Він може активно впливати на групу, користуючись своїм високим авторитетом. При цьому тренер часто жертвує окремими спортсменами заради інтересів всієї команди. Може бути, тому тренери збірних команд відрізняються відомою агресивністю.

Тренери клубних команд, очевидно, відрізняються більшою здатністю пристосовувати свою позицію до можливостей членів команди й встановлювати стосунки, виходячи з певних традицій і більш тривалого співробітництва, а також кращого взаємного пізнання й розуміння. У той час як тренери збірних команд схильні до методів керівництва командою, заснованих на натхненні, внушанні або на директивних впливах, клубні тренери більше опираються на свою здатність (хоча б інтуїтивну) спостерігати, відчувати й вирішувати специфічні проблеми групової динаміки, які розвиваються в більш "закритій" соціальній системі, якою є спортивний клуб.

Клуб має свою спортивну традицію, свою організацію, свою програму, свої спортивні домагання.

Спортсмени в ньому виростають, дозрівають, живуть. Що ж стосується збірної команди, то це, навпаки, колектив, що створюється для виконання певного завдання, хоча й збірна команда має свою програму, традиції й певні довгострокові цілі. Все-таки спортсмени в збірній команді є тільки "гастролерами", які повинні постійно завойовувати право знову бути запрошеними в неї, у той час як у своїх клубах вони себе почувають "як вдома".

Саме в силу цих соціальних детермінант у клубі й збірній команді спортсмени перебувають у зовсім різній робочій, емоційній і соціальній обстановці. Тому здатність фахівця знайти себе в тому або іншому середовищі є надзвичайно важливим фактором, що визначає успіх роботи.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Организация работы по охране труда на предприятии. | Организация и технические мероприятия по охране труда при эксплуатации и ремонте модернизированного электрооборудования. | Противопожарная безопасность при эксплуатации модернизированного электрооборудования | РОЛЬ ТРЕНЕРА В КОМАНДІ | А) Тренер - учитель, педагог | Б) Тренер - керівник | В) Тренер - психолог і лікар | Тренер - батько | Тренер - старший брат | СТИЛЬ КЕРІВНИЦТВА КОМАНДОЮ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав