Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Продавець повинен бути ерудований

Читайте также:
  1. А) компетенції, якими повинен володіти кандидат на дану посаду
  2. Мета: познайомитись з основними якостями, якими повинен бути наділений соціальний педагог; навчитися розвивати їх у себе як у майбутнього соціального педагога
  3. Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент під час підготовки до заняття.
  4. Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  5. Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття.
  6. Перелік основних термінів, параметрів, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  7. Повинен знати
  8. Усі дії до покупця продавець повинен будувати тактовно, виходячи з позицій і інтересів покупця
  9. Якщо клієнт використовує комп'ютери, аудиторській групі, можливо, будуть потрібні спеціальні навики. Аудитор повинен володіти достатніми знаннями в комп'ютерній сфері.

Насамперед, він повинен бути добре обізнаним у всіх питаннях, що стосуються його роботи. Зрозуміло, йдеться не лише про призначення і ціну окремих товарів, їх наявність і розташування в магазині. Це - елементарні умови, без яких узагалі неможливо вести торгівлю. Чого вартує, наприклад, продавщиця, яка на питання покупця, чи дає тканина усадку, без тіні збентеження бадьоро відповідає: «Поняття не маю!» Не краще враження справляє продавщиця продовольчого магазину, що заявила у відповідь на питання про те чи з кісточками родзинки: «Не знаю, не пробувала». У чому ж бачать вони сенс своєї праці? Чи одержують моральне задоволення від нього?

Доля подібних продавців - вузьке коло простих отупляючих питань, що нескінченно повторюються. І самі продавці щільно замкнули себе в це коло, тому що все, що лежить за його межами, вони відсікають коротким «не знаю».

Значить, продавець не менше (якщо не більше) покупця зацікавлений в тому, щоб бути широко обізнаним про вироби або продукти, якими він торгує.

Справа честі кваліфікованого продавця - бути здатним відповісти на будь-яке питання покупця. Прийняти це правило не важко, якщо одного разу уважно поглянути на речі навколо себе і оцінити знання про них. Виявляється, навіть найпростіші з них мають свою, часом дуже цікаву історію. Багато хто невпізнанно змінив свою зовнішність, свою роль в житті людей. Інші перетворилися у нас на очах, треті відстали і чекають не дочекаються, щоб хто-небудь взявся за їх модернізацію. А скільки з'являється новинок!

Будь-який виріб, будь-який продукт криє в собі невичерпне джерело питань. Треба лише не давати загаситися своєму інтересу. Можна «запозичити» інтерес і у покупців -спробувати залучитися до питань, які вони ставлять, і з'ясувати їх для себе. Багато, що можна черпнути з літератури з товарознавства. Але більш захоплюючим є не обмежуватися нею, а спробувати зібрати обширніші відомості з інших джерел, у тому числі і з художньої літератури. Познайомившись з історією, особливостями застосування виробів, якими він торгує, одержавши про них якісь інші додаткові відомості, продавець почне дивитися на них іншими очима. Стіни магазину як би розсунуться перед ним. Можна не сумніватися, що, одного разу відчувши відкриття для себе чогось нового, несподіваного, продавець захоче повторити його.

Чим більше продавець знає про свою роботу, тим вона для нього стає цікавішою і легшою, а сам він авторитетнішим для покупців.

Але спеціальні знання ще не складають ерудиції. Щоб володіти нею, продавець повинен бути в курсі основних політичних, господарських, культурних подій, мати якісь власні захоплення. Ерудиція, немислима без досконалого володіння мовою, без здатності чітко і ясно виражати свої думки. А досягається і те і інше лише практикою.

Розширення власного кругозору - справа нелегка. Одна якщо за нього узятися і не відступати, то кінцевими результатами будуть успіх в роботі, в рішенні практичних задач і власне духовне і професійне зростання. Але головною, обов'язковою умовою цього є постійний невичерпний внутрішній настрій: «Хочу все знатні»,




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Безопасность технологического процесса и оборудования | Гражданская оборона | Предупреждение ЧС | Меры безопасности при обслуживании подстанции промышленного предприятия. | Расчетно-аналитическая часть | Професійний рівень продавця. | Професійна поведінка продавця | Принципи професійної поведінки | Уміння дивитися на справу і на себе очима покупця | Ухвалення покупця таким, який він є |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав