Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

робоча документація (Р).

Читайте также:
  1. Документація соціального педагога навчальних закладів.
  2. Нормативно-правова документація
  3. Нормативно-технічна документація і стандарии з ОП автотранспорту
  4. Патентна інформація та документація.
  5. Робоча гіпертрофія м'язів
  6. РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  7. Сили і моменти, що діють у системі «Електродвигун – робоча машина». Рівняння руху електропривода та його аналіз


Згідно пункту 2.6. ДБН А.2.2-3-2004 «Склад, порядок розробки, узгодження і затвердження проектної документації для будівництва» Замовник може доручити проектувальникам виконати будь-які передпроектні роботи щодо розміщення об'єкту на будь-якій території без спеціальних дозволів і узгоджень (за винятком зон з особливим охоронним режимом). Такі передпроектні роботи не можуть бути стадією проектування і підлягають тільки розгляду і схваленню замовником і органами містобудування і архітектури.

Стадія «Проект» розробляється для визначення містобудівних, архітектурних, художніх, екологічних, технічних, технологічних, інженерних рішень об'єкту, кошторисної вартості будівництва і техніко-економічних показників.

Стадія «Робочий проект» є деталізацією стадії «Проект» і містить вже робочі креслення майбутніх будов.

Стадія «Робоча документація» є завершальною і доповнює попередні стадії вимогами до кошторисної документації, специфікаціями обладнання, виробів, матеріалів. Згідно ст. 8 Закону про архітектурну діяльність робоча документація для будівництва розробляється за участю архітектора з обов'язковим здійсненням авторського нагляду за цією роботою.

На стадії «Проект» проектна документація узгоджується з органами містобудування і архітектури, Управліннями Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України, управлінням інженерного захисту територій, управліннями культури, мистецтва і охорони культурного середовища, власниками і користувачами будівель, які підлягають зносу, управлінням пожежної і техногенної безпеки МНС України, генеральною підрядною організацією і т.і.

Після вказаного узгодження документація на стадії «Проект» повинна буде пройти комплексну державну експертизу, яка здійснюється місцевими підрозділами Центральної служби Укрдержбудекспертизи Мінрегіонбуду (далі - Укрдержбудекспертиза), згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх державної експертизи» від 31 жовтня 2007 р. N 1269.

У разі наявності зауважень, після коректування проекту і виправлення зауважень державної експертизи, служби Укрдержбудекспертизи видають позитивний висновок комплексної державної експертизи з рекомендаціями інвестору про затвердження проекту будівництва з відповідними техніко-економічними показниками.


Офіційною (формальною) підставою для початку будівельних робіт є дозвіл на виконання будівельних робіт. Згідно ст. 29 Закону про забудову, Постановою Кабінету Міністрів «Деякі питання надання дозволів на виконання підготовчих і будівельних робіт» від 30 вересня 2009 р. N 1104, дозвіл на виконання будівельних робіт - документ, що засвідчує право замовника та підрядника на виконання підготовчих і будівельних робіт, підключення об'єкта будівництва до інженерних мереж та споруд.

Дозвіл на виконання будівельних робіт надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю. З цією метою необхідно звернеться в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в дозвільному центрі за місцем виконання будівельних робіт. Варто врахувати, що, не дивлячись на те, що дозвіл видається на весь термін будівництва (нормативний або передбачений контрактом), а у разі його недотримання, дозвіл може бути продовжено строком не більш як на один рік.


Крім того, Законом про забудову (із змінами внесеними згідно із Законом України від 16.09.2008 р. N 509-VI) запроваджено порядок громадського обговорення - тобто процедура, спрямована на врахування законних інтересів фізичних та юридичних осіб, територіальних громад та держави при плануванні і забудові територій відповідно до вимог цього Закону. Так, згідно розділу IV1 Закону про забудову, громадському обговоренню, за рахунок коштів замовників, підлягають розроблені та погоджені в установленому законодавством порядку проекти місцевих правил забудови та проекти містобудівної документації, які пройшли в установленому законодавством порядку державну експертизу.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Загальний медичний профіль | Контролюючі органи та їх повноваження. | Завдання на проектування об'єкта архітектури. | Демократія як загальнолюдська цінність |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав