Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

В чому суть концепції Дж. Фон Неймана організації обчислювального процесу в ОМ? Які основні пристрої ОМ згідно з концепцією Дж. Фон Неймана?

Читайте также:
  1. Автоматизація процесу призначення IP-адрес вузлам мережі - протокол DHCP
  2. Адміністративно-процесуальне право як наука та навчальна дисципліна.
  3. Адміністративно-процесуальне право як самостійна галузь права.
  4. Архитектура фон Неймана
  5. Блог 5-вопрос. Технология логического устройства компьютера. Схема фон Неймана
  6. Взаємодія адміністративно-процесуального права з іншими галузями права.
  7. Види адміністративно-процесуальних норм.
  8. Види впливу, що можуть мати місце при проведенні слідчо-процесуальних дій.
  9. Види заходів процесуального примусу

Основна суть концепції фон Неймана організації обчислювального процесу в ОМ полягає у тому, що обчислювальний процес виконується строго послідовно під управлінням програми, яка складається з команд. Набір команд складає машинну мову низького рівня

Основними пристроями є:

Арифметично-логічний пристрій (АЛП), який виконує команди з визначеного набору, який називається системою (набором) команд, над порціями інформації, яка зберігається відокремленій від операційного пристрою пам'яті

Пристрій управління (ПУ), який виконує загальні функції управління всіма вузлами обчислювальної машини. Зазвичай АЛП та ПУ об'єднуються в структуру, яка називається центральним процесором

Запам'ятовуючий пристрій (ЗП) — масив комірок з унікальними ідентифікаторами (адресами), в яких зберігаються команди та дані.

Пристрій вводу-виводу (ПВВ), який забезпечує зв'язок ЕОМ з зовнішнім світом та різними пристроями.

 

Що таке обчислювальний комплекс, обчислювальна система, комп’ютерна мережа, засоби обчислювальної техніки?

Обчислювальний комплекс – це інформаційно взаємопов’язана сукупність засобів обчислювальної техніки, у яку входять не менше 2ох ОМ, що зв’язані спільною системою управління.

Обчи́слювальна система — це інформаційна система, яка призначена для вирішення задач конкретної області.

Комп’ютерна мережа являє собою систему розподіленої обробки інформації, що складає як мінімум із двох комп’ютерів, взаємодіючих між собою за допомогою спеціальних засобів зв’язку.

Засоби обчислювальної техніки – апаратні та програмні модулі, які використовуються для побудови ОМ, комплексів, систем і мереж.

 

У чому суть принципу відкритої архітектури комп’ютера

ПК сконструйовані за принципом відкритої архітектури, що означає можливість періодичного розширення функціональних можливостей і підвищення продуктивності комп’ютера завдяки заміні окремих модулів на більш сучасні. Технічною реалізацією принципу відкритої архітектури є сучасна структура системної шини. З іншого боку принцип відкритої архітектури полягає в тому, що всі бажаючі можуть вільно ознайомитися зі специфікаціями з’єднань периферійного обладнання і системної магістралі. Це дало змогу багатьом виробникам комплектуючого обладнання для ПК запропонувати на ринку комп’ютерів свої пристрої, що, в свою чергу, призвело до конкуренції серед виробників і автоматично до можливості вибору користувачами кращих та дешевших варіантів.

 

 




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 | 5 | 6 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав