Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

У чому ж полягає демократична природа ЗС України?

Читайте также:
  1. IV. В структуре дефекта могут быть выделены как первичные, так и вторичные, и третичные нарушения; природа их различна.
  2. Автономная область и автономный округ, их юридическая природа.
  3. Аналіз- це метод дослідження, який полягає в уявному розчленуванні цілого на складові і виділенні окремих сторін, властивостей, зв'язків.
  4. Антропогенез и его комплексный характер. Философия о биосоциальной и духовной природы человека. Природа человека в условиях ускоряющегося научно-технического прогресса.
  5. Билет 31. Проблема познания в философии. Социокультурная природа познания. Проблема достоверности знания. Теория истины.
  6. БИЛЕТ 3Природа и человек в философии Древнего Китая
  7. Билет 48 Политическая система общества. Государство, его природа и функции.
  8. Биосоциальная природа человека
  9. Вопрос 2. Природа и сущность государственного управления.
  10. Вопрос 3. Природа и сущность государства его основные признаки.

По-перше, історичне призначення армії та інтереси її соціального складу збігаються. Тобто, армія створюється народом, складається із його представників і захищає їх інтереси.

По-друге, демократизм нашої армії полягає в тому, що зміст соціально-політичних, організаційних принципів військового будівництва відображає загальний дух розбудови незалежності, правової, демократичної держави.

Крім того, відповідно до ст. 13 Закону «Про Збройні Сили України», наша армія будується і здійснює свою діяльність на основі демократії і гуманізму, верховенства Закону, загального військового обов’язку громадян України, гарантованого соціально-правового захисту військовослужбовців.

По-третє, демократична природа нашої армії розкривається в повноті прав і свобод, гарантованих військовослужбовцям Конституцією та іншими законодавчими актами.

По-четверте, у структурі ЗС України створені демократичні інституції, діяльність яких спрямовані на посилення соціальної активності і самодіяльності військовослужбовців. У підрозділі до таких інституцій належать: ради військовослужбовців різних категорій, спортивні, творчі та інші самодіяльні організації військових колективів, загальні збори військовослужбовців. Крім того у військових частинах створюються атестаційні комісії, офіцерські збори, суди честі, жіночі ради, житлові комісії тощо.

Практика організаційної діяльності командирів свідчить, що кращих результатів досягають ті підрозділи, в яких створено умови для добрих ділових взаємостосунків між командирами і підлеглими, велика роль надається діяльності громадських організацій, радчих органів на етапі прийняття управлінського рішення. Одним із критеріїв ефективного управління військовим підрозділом є рівень розвитку вміння командира слухати підлеглий особовий склад, радитися з ними, чуйно уловлювати їх настрій, виражати їх інтереси. Переконливим свідченням цього є результати вивчення історичного досвіду запорізького війська.

У запорізькому війську був своєрідний демократичний устрій. Усі важкі справи вирішувала військова рада і в ній брали участь усі козаки. Рада вибирала старшого, судила за великі провини, затверджувала плани воєнних походів. Гетьман мав необмежену владу над козаками під час війни, але після походу у всьому відповідав перед радою.

Всі ці приклади свідчать про те, що одноосібні рішення приймалися та оголошувалися після ради з підлеглими. Саме такі факти і свідчать про наявність дії принципу демократизму при прийнятті рішення командиром підрозділу.

Розвитком реалізації принципу демократизму в управлінні армією є організація діяльності органів державного управління, громадськості щодо організації цивільного контролю над ЗС України.




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | <== 10 ==> | 11 | 12 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав