Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Стартовий капітал.

Читайте также:
  1. Поняття про інтелектуальні продукти, власність і капітал.

Якщо особистих заощаджень недостатньо, можна позичити гроші у родичів або знайомих, або взяти кредит у банку або оформити допомогу у центрі зайнятості. Багато банків запропонують вам свої умови кредитування - правда, під заставу нерухомості і з великими відсотками. Але перш ніж позичати гроші у кого б то не було, добре подумайте: за статистикою, майже 70% нових фірм припиняють свою діяльність в перший же рік. Ви повинні бути на 100% впевнені, що ваша справа принесе прибуток. Почніть з малого - дізнайтеся зсередини той бізнес, яким ви збираєтеся займатися. Не розраховуйте на швидкий успіх, наберіться терпіння і ні на хвилину не сумнівайтеся у власних силах. Бути самому собі начальником не тільки дуже відповідально, але й приємно. Адже це означає бути господарем власного життя.

Якщо з початковим капіталом не склалося. В такій ситуації не треба впадати у відчай! Якщо ви зареєстровані в службі зайнятості та визнані безробітним, то можете взяти участь у спеціальній програмі, що дозволяє почати свій бізнес з нуля. Для цього потрібно прослухати курс професійного навчання основам організації бізнесу. Потім розробити і захистити перед комісією власний бізнес-план. А далі отримати одноразову виплату в розмірі річної суми допомоги по безробіттю, яка вам належить за законом. Це непоганий початок, погодьтеся. Крім того, центри зайнятості надають інформаційно-консультаційні послуги, організовують семінари.

Етапи створення власного бізнесу на селі:

1. Проаналізуйте можливості створення та розвитку вашого бізнесу. Для цих цілей вивчіть ринок пропонованих товарів в тому населеному пункті, де ви бажаєте розпочати власний бізнес. Оцініть виробничу діяльність конкуруючих фірм.

2. Подумайте, кого ви можете залучити для співпраці. Може ви хочете, щоб ваше майбутнє підприємство співпрацювало лише з централізованими постачальниками або ви плануєте зайнятися закупівлями товарів у місцевих жителів. Наприклад, ви можете купувати у них різну сільгосппродукцію з метою її подальшої переробки. В цьому випадку вам потрібно буде укласти договори з декількома переробними компаніями і по можливості забезпечити безперебійність поставок необхідних продуктів.

3. Виберіть місце, ділянку або приміщення для відкриття вашої фірми.

Якщо ви збираєтеся придбати земельну ділянку під будівництво, тоді купуйте його з уже підведеними комунікаціями. Адже на селі може просто не вистачити потужності для вашого підключення газу, води чи електрики.

4. Можете укласти договір на оренду якогось порожнього приміщення з місцевою адміністрацією. У свою чергу, якщо ви придбали земельну ділянку для будівництва, в обов'язковому порядку слід звернутися в кадастрову службу. Дана служба внесе поправки в ЕГРП і складе для вас новий кадастровий паспорт. Після закінчення будівництва сходите в БТІ і візьміть акт технічної інвентаризації вашого приміщення. Потім отримаєте позитивний висновок в санепіднагляду, а також у пожежній охороні. Все це повинно бути оформлено документально.

5. Закупіть необхідне обладнання для нормальної діяльності вашої фірми. Наприклад, якщо ви вирішили відкрити продуктовий магазин, обов'язково купите холодильники та морозильні камери.

6. Замовте товар, який ви хочете запропонувати місцевим жителям. У перший день відкриття проведіть якусь акцію для залучення перших покупців.

Багато бізнесменів починали свій власний бізнес з нуля, а їхній капітал був менше вашої сьогоднішньої зарплати. Вони справді починали свій бізнес без великого стартового капіталу.

Тому скористайтеся декількома порадами, які, можливо допоможуть:

По-перше, треба все робити самому. Повірте, на початковому етапі це можливо. Багато тих, хто працював у великих компаніях, намагаються скопіювати модель бізнесу, яку зустрічали там, а це при відкриті власного бізнесу, який являє собою невеличкий проект, не підходить. Таке може бути у великих компаніях, які вирішують відкрити новий напрямок і виділяють для цього всі необхідні ресурси. Тому потрібно розробляти власну модель бізнесу.

По-друге, можна скористатися можливостю взяти у долю вузьких фахівців. Знаходьте молодих ентузіастів, які не мають імені, але зате повні енергії. У вас є шанс переконати їх взяти участь у проекті за майбутню долю

По-третє, спробуйте домовитися про відстрочення платежу з усіма вашими постачальниками. Повірте, це можливо. Важко, але можливо.

По-четверте, думайте, як заробити на тій стадії, коли ваш продукт ще не готовий, наприклад пропонуйте консультації, навчання, щось ще.

По-п'яте, не орендуйте завчасно офіс - можна використовувати будинок, гараж, кафе, бізнес-інкубатори.

По-шосте, не купуйте нічого, що можна орендувати. Для звіту про прибутки та збитки це, можливо, буде гірше, але на початковому шляху грошовий потік набагато важливіше прибутку.

По-сьоме, використовуйте будь-які альтернативні можливості - дуже багато чого можна поміняти, зайняти, використовувати спільно.

По-восьме, розбийте ваші наполеонівські плани щодо завоювання ринку на невеликі етапи, почніть з малого.

І останнє, ставте нематеріальні цілі. Це працює. Якщо ви будете робити все для того, щоб поліпшити життя вашим клієнтам, то гроші з’являться. Важко це довести, але повірте - це працює. Брак грошей - це відмовка. Просто почніть вірити в себе і діяти.

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | <== 5 ==> | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав