Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Колюча зброя

- списи, піки, глефи, протазани. Загальні вимоги, як і до вищенаведеного, але завдяки допустимій довжині ратища – не менше 1,50 але не більше 2,5 м. Селянська зброя така як коси та вила може бути допущена, та обговорюється індивідуально.

1.6. Обладунки та захисне озброєння. Обладунки поділяються на повний та частковий. Повний дає 2 обладункових хіта. До нього обов’язково входять шолом (гусарський з нащічниками, не місюрка!), кіраса, наручі та один з нижчезгаданих елементів: ошийник, наплічники, наременники. Частковий дає 1 хіт – це обов’язково кіраса і один з елементів повного. Замість кіраси можна використати юшмани та бахтерці «кои ляхам в количестве большом после победи Смоленской били дадени…» в 1634 році. Носіння будь якого одного, або пари зі згаданих елементів, що не класифікуються як обладунок дають «пожитєвий» захист, а у випадку нашийника захист від утинання горла. Обладунок не дуже рятує від кулі, але якщо при попаданні в «голого», він одразу вважається убитим, то воїн у обладунку виходить в «0».

З захисного озброєння використовується тільки невеличкий щит – калкан, до 50 см., діаметром. Від куль, як обладунок, калкан не рятує і є скоріше «додатковою» зброєю. Тобто попали в щит – попали у вас, але от списа, чи од чекана та шаблі калкан штука досить надійна.

2. Носіння та застосування макетів вогнепальної зброї (далі В.З.):

Пояснення. Макети В.З. є особистою власністю гравця, і якщо вони допущені до використання, як безпечні, ними може користуватися виключно власник. Він же несе повну відповідальність за нього та за наслідки користування ним.

2.0. Безпека та захист: важливо розуміти, що В.З, річ відносно нова і постійно удосконалюється, але найголовніше вона потребує особливої техніки безпеки у застосуванні. Ми не можемо нав’язувати, але настійливо рекомендуємо використовувати окуляри. Повірте, краще дивитися на «поторочні» фотографії козаків у окулярах, ніж втішатися тим що Кутузов та Ванга все ж були серед видатних людей. До того ж уся В.З. як і набої до неї, будуть досить прискіпливо тестуватися та допускатися у гру. За для естетики наліпки допуску будуть досить охайними і не збруталять зовнішній вигляд ваших мистецьких витворів.

2.1. Зона ураження В.З. та дистанція стрільби. Всі макети ручної ВЗ при влучанні у зону ураження для В.З. виводять у «0» - якщо ви у обладунку, або вбивають, якщо обладунку на вас немає. Щит від кулі не рятує. Попадання картечі, як і ядра в зону ураження для В.З. вбиває будь кого одразу. Якщо куля влучила у зброю, гравець знімає з себе та віддає майстру, або рве чіп амуніції – зброя вважається поламаною. Якщо ж в зброю влучили коли у гравця амуніції не було – гравець вважається убитим. Кулі гарматі не шкодять, гармату можна знищити влучивши ядром з іншої гармати, або підірвати міною.

Для В.З. ми вводимо повну зону ураження за виключенням голови, щоб уникнути дистанціонування для пострілів. Але за для безпеки гравців, попри використання окулярів, цілитися та стріляти ближче ніж з 2 метрів дозволено лише в підгруддя та нижче. Постріли в притул (притулив ствол до тіла) категорично заборонені. Постріли в голову – заборонені. За випадкове попадання – на рішення майстрів, за навмисний постріл в голову – мертвятня та майстерські санкції. Перехоплювати та утримувати ручну В.З. заборонено.

2.2. Носіння В.З. Попри розповсюджені стереотипи В.З. використовували виключно для бойових дій та під час полювання (яке ми не моделюємо) та у далеких, небезпечних подорожах. У повсякденному житті – яке якраз і моделюється на грі – пістолі, не кажучи вже про рушниці, не носили, носили Х.З. (див. пункт 1.3.). Але зважуючи на бажання гравців «похизуватися» ми дозволяємо носіння В.З. з 9.00 до 20.00 на всій території полігону, але обмежуємо її застосування територіально.

2.3. Застосування В.З. Дозволено застосовувати з 9.00 до 20.00 під час штурмів та осад локальних укріплень, шляхетських наїздів, на полі бою біля Мельників для великих загонів, мотивованих вбивства та замахів, самозахисту. Після 20.00 до 9.00 В.З. – використовувати суворо заборонено. Також використовувати В.З. заборонено під час засідання сеймів, у костьолі, у церкві, на території Чигирина, крім як у випадку застосування при мотивованих вбивствах та замахах, та при самозахисті. Взагалі заборонено користуватися В.З. на території корчми та містичної території (на цвинтарі та у інших спорудах.) Також В.З. не використовується під час диверсій та нічної бойової взаємодії. Про застосування артилерії див. нижче.

2.4. Моделювання трати «пороху» на постріли, як економічного ресурсу. Для того щоб В.З. брала участь у грі і вважалася боєздатною, той хто нею користується обов’язково повинен носити медальйон амуніції (док. у економіці). Наявність амуніції на гравцеві свідчить про те що зброя є в робочому стані, немає – вона поламана і користуватися нею не можна. Але на відміну від Х.З. для В.З. потрібний також «порох». Порох є економічним ресурсом і моделюється одноразовими картками, які рвуться навпіл після кожного застосування. Після першого пострілу гравець обов’язково повинен показати та демонстративно розірвати навпіл картку пороху виголосивши «готовий!». Це не забирає багато часу і моделює перезаряджання, яке в ті часи було справою досить не швидкою. Перезаряджаючись далі, гравець повторює ті самі дії. Стосовно гармат, то амуніція вішається на гармату, а гармаші перед наступним пострілом рвуть 3 картки пороху.




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | <== 17 ==> | 18 | 19 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав