Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Одеська юридична академія».

Читайте также:
  1. Одеська юридична академія».
  2. Поняття і юридична природа інституту глави держави у зарубіжних країнах.
  3. Тема 1. Конституційне процесуальне право України як галузь, юридична наука та навчальна дисципліна.
  4. ТЕМА 6. ЮРИДИЧНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ] ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ
  5. Університету «Одеська юридична академія».
  6. Фінанси як економічна і юридична категорія
  7. Юридична клініка НУ ОЮА – центр надання безоплатної юридичної допомоги.
  8. Юридична стилістика
  9. Юридична термінологія

Протягом становлення Національного університету «Одеська юридична академія» відбувався інтенсивний процес реконструкції, відбудови та розширення матеріально-технічної бази. На сьогоднішній день – це багатофункціональний комплекс сучасних споруд, загальною площею більше 100 тис. кв. метрів.

Очолює матеріально-технічний комплекс академії проректор з адміністративно-господарської роботи, Заслужений працівник освіти України, Відмінник освіти України Крикливий Микола Федорович. Саме він, маючи значний досвід управлінської діяльності та відмінні особисті якості, будучи вимогливим до себе та своїх підлеглих, слідкуючи за духом часу, з батьківською турботою плекав своє Дитя – матеріально-технічний комплекс Одеської національної юридичної академії. Саме він знаходиться у постійному творчому пошуку для підвищення й без того високого рівня оснащення бази академії, відповідності її вимогам сучасності та збереження і підтримання справді заслуженого, перевіреного часом звання кращого вищого навчального закладу України.

Аудиторний фонд університету складають близько 500 сучасних просторих аудиторій, навчальних класів, навчально–допоміжних та спеціалізованих кабінетів з близько 10000 посадочних місць для організації лекційних, семінарських та практичних занять та більше 20 спеціалізованих комп’ютерних класів на 700 робочих місць.

На балансі університету знаходяться 5 гуртожитків готельного типу. Усі вони відповідають сучасним вимогам побуту та покликані на забезпечення комфортного проживання близько 2000 студентів та аспірантів з інших міст України. Для організації харчування студентів, аспірантів, професорсько-викладацького складу та інших працівників університету створено п’ять кафе на 1200 місць.

Для організації дозвілля студентської молоді в академії створено найсучасніший спортивно – оздоровчий комплекс площею 14225,0 кв. м. Особливої уваги заслуговує найсучасніший тренажерний зал, оснащений 20 спортивними тренажерами фірми «Vasilneogym» – виробником № 1 спортивних тренажерів в країнах СНД та Балтії. Цей тренажерний комплекс – нова лінія тренажерів з вантажною блочною системою; для елітних фітнес – центрів.

Крім фізичного здоров’я та високого рівня теоретичної підготовки, академія також дбає про духовність студентів та підвищення їх культурного рівня. Для організації дозвілля та розвитку культурної особистості студентської молоді в академії створено Центр культури та відпочинку із актовими залами, оснащеними сучасною технікою та системою синхронного перекладу. Для ефективної організації літнього відпочинку студентської молоді реконструюється власна база відпочинку «Феміда» площею 6754,0 кв. м. та кількістю місць близько 200, вартість проекту – близько 56,0 млн. гривень і включає в себе зведення об’єктів для відпочинку та організації дозвілля з дотриманням усіх вимог і використанням найсучаснішого обладнання та матеріалів найвищої якості.

Належний рівень науково-дослідницької роботи Національного університету «Одеська юридична академія» забезпечується через діяльність науково-дослідної частини, яка безпосередньо підпорядкована проректору з наукової роботи. Науково-дослідна частина Національного університету «Одеська юридична академія» створена на початку 2003 року та входить до складу університету на правах структурного підрозділу, користується правами і виконує обов’язки, що пов’язані з її діяльністю.

Окремим напрямом роботи науково-дослідної частини є організація співпраці з іншими підприємствами, установами та організаціями державної та недержавної форми власності з метою спільного вирішення важливих наукових і практичних проблем. Так, серед замовників розробок університету є Верховна Рада України, Конституційний Суд України, Верховний Суд України, Вищі спеціалізовані суди України, Генеральна прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, місцеві органи державної влади та місцевого самоврядування тощо.

У сучасних умовах важливим чинником реформування правової системи України є розвиток фундаментальних та прикладних наукових досліджень з проблем права. Зазначене разом з необхідністю ефективного використання наукового потенціалу університету зумовлює мету та значимість діяльності науково-дослідної частини. Крім того, в Національному університеті «Одеська юридична академія» функціонують чотири спеціалізовані вчені ради.

Таким чином, можна зробити висновок, що за весь період свого розвитку Національний університет «Одеська юридична академія» став центром юридичної освіти, культури, науки України, провідним вищим навчальним закладом, який здійснює підготовку висококваліфікованих правознавців, і як учасник Великої Хартії університетів і Асоціації європейських університетів ставить за мету підняття вітчизняної гуманітарної сфери знань на якісно новий рівень. Сьогодні Національний університет «Одеська юридична академія» – один із центрів юридичної освіти і науки України – є провідним вищим навчальним закладом з правознавства, спадкоємцем славних традицій Одеської національної юридичної академії. З перших днів існування його засновники прагнули, насамперед, створити демократичний вищий навчальний заклад, який був би національним за формою, духом і змістом. Для цього постійно вдосконалювали якість освіти, застосовували сучасні технології в організації навчального процесу, використовували позитивний інноваційний досвід провідних зарубіжних вузів, модернізували матеріально-технічну базу. Працювали, не покладаючи рук, для того, щоб університет отримав визнання і світову популярність, став лідером сучасної освіти в України.

Сьогодні Університет – це і символ минулого, і еталон сьогоднішнього, і перспектива майбутнього. Було створено справжній храм науки з віковими навчально-виховними та культурними традиціями та новітніми науковими та освітніми відкриттями.

 

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | <== 14 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав