Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 2. Загальні положення про договори у господарській діяльності

Читайте также:
  1. Cімейне консультування як вид діяльності
  2. I. Загальні положення
  3. I. Мотивація навчальної діяльності; актуалізація вмінь і навичок.
  4. Авторські договори
  5. Аналіз діяльності Благодійного фонду « Жива Надія».
  6. Аналіз діяльності конкурентів
  7. Аналіз практичної діяльності вибраного Вами підприємства у сфері менеджменту.
  8. Аналіз практичної діяльності вибраного Вами підприємства у сфері менеджменту.
  9. Аналіз руху грошових коштів у результаті операційної діяльності СТОВ «НІКА» за 2011-2013 рр.
  10. Аналіз формування, структури та динаміки фінансових результатів діяльності СТОВ «НІКА» за 2011-2013 рр.

Тема 1. Поняття та загальна характеристика договірного права в Україні

Тема 2. Загальні положення про договори у господарській діяльності

Задача 1. Приватне підприємство "Радон", маючи оригінальний примірник господарського договору на поставку сільськогосподарської продукції з фермерським господарством "Жито", внесло в нього зміни щодо ціни на продукцію. ФГ "Жито" відмовилося від здійснення поставки за зазначеною у примірнику договору ПП "Радон" ціною. ПП "Радон" звернулося до господарського суду з позовною заявою про спонукання ФГ "Жито" до виконання умов договору поставки.

1. Яке рішення має винести господарський суд?

2. Чи встановлено в законодавстві порядок внесення змін до господарських догорів?

3. Якщо так, то розкрийте порядок зміни умов господарського договору, посилаючись на відповідні положення чинного законодавства України.

 

Задача 2. При укладенні договору підряду шляхом переговорів передконтрактною угодою були передбачені підготовчі дії сторін (замовника – виробничого кооперативу "Імпульс" і підрядника – публічного акціонерного товариства "Будівельник"), які мали передувати укладенню договору підряду на капітальне будівництво, в т. ч. страхування будівельних ризиків. Замовник здійснив страхування передбачених передконтрактною угодою ризиків на користь підрядника, а підрядник відмовився в обумовлений строк укласти основний договір, посилаючись на необхідність виконання термінового замовлення управління капітального будівництва місцевого виконкому щодо будівництва школи. Дайте оцінку діям підрядника.

Тема 3. Виконання договірних зобов’язань суб’єктами господарювання (підприємцями)

Задача 1. ПАТ “Агросервіс” передало в оренду ПП “Весна” бурякозбиральну машину строком на 5 років. Зі згоди ПАТ, ПП передало комбайн в суборенду ТОВ “Явір” строком на 3 роки. Через 6 місяців “Агросервіс” і “Весна” вирішили за взаємною згодою припинити договірні відносини і поставили вимогу до ТОВ про повернення комбайна. Товариство відмовилось повернути агрегат, посилаючись на укладений договір суборенди, строк якого ще не сплив. Вирішіть спір.

 

Задача 2. Між ПП “Світанок” і цукровим заводом був укладений договір на поставку 125 тон цукрового буряка протягом жовтня-листопада 2014 року. Зібравши урожай, ПП поставило весь буряк до 25 жовтня 2014 року і зажадало оплати за виконання договору з врахуванням достроковості поставки. Яке значення строків в договорі? Що таке загальні і спеціальні строки в договорі? За яких умов допускається дострокове виконання договору?

 

Задача 3. Міський голова м. Харкова уклав договір концесії з турецькою фірмою „К”, яка виграла концесійний конкурс на будівництво та право користування у центрі міста критого паркінга на 10000 автомашин. Прокурор міста звернувся до адміністративного суду з позовом про визнання зазначеного договору недійсним. Яке рішення має прийняти суд?

 

Задача 4. Комунальне підприємство електротранспорту уклало з будівельним кооперативом договір підряду на реконструкцію ремонтного цеху за кошти, виділені з місцевого бюджету. Договором передбачалося забезпечення замовником безперервності фінансування робіт за договором. Однак через три місяці, починаючи з березня 2011 р., платежі були затримані на два місяці через несвоєчасність надходження відповідних коштів з місцевого бюджету. Які санкції в цьому випадку може застосувати підрядчик до замовника? Як має діяти замовник, щоб компенсувати застосування до нього цих санкцій?




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 67 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== 1 ==> | 2 | 3 | 4 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав