Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 4. Договори про передачу майна у власність

Читайте также:
  1. А) действия, направленные на получение информации неопределенным кругом лиц или передачу информации неопределенному кругу лиц
  2. Авторські договори
  3. Види майна суб'єктів господарювання та джерела його формування.
  4. Договорить он не успел, так же как я и Эрилив не успели ему ничего ответить.
  5. Інтелектуальна власність
  6. Міжнародні договори
  7. Міжнародні договори як джерела екологічного права
  8. Мы сами точно не знаем и не понимаем. То ли как-то удалось договориться с кем-то, то ли захватили кого-то, обладавшего этими знаниями.
  9. Нормативно-правові договори поділяють на міжнародні та вну­трішньодержавні.
  10. Оренда комунального майна

Задача 1. Під час продажу об’єкта малої приватизації на аукціоні ТОВ „Зоря” запропонувало найвищу ціну, а ПрАТ „Світоч” – найкращі умови подальшої експлуатації об’єкта. Виходячи з того, що продукція, яку пропонувало випускати на приватизованому підприємстві ПрАТ „Світоч”, має надзвичайний попит та задовольняє суспільні потреби, рішення конкурсної комісії переможцем було визначено ПрАТ „Світоч”. Чи правомірні дії комісії?

 

Задача 2. Основною метою діяльності товарної біржі „Промінь”, як зазначено в її статуті, є отримання прибутку від надання послуг в укладенні біржових угод, виявлення товарних цін, попиту та пропозиції та товари тощо. Чи відповідають вказані положення статуту законодавству України?

 

Задача 3. Між Приватним Акціонерним Товариством "Пірс" та державним замовником було укладено контракт на поставку продукції для державних потреб. ПАТ "Пірс" виконало умови контракту в частині виготовлення продукції і повідомило державного замовника про готовність поставити продукцію. Державний замовник не зазначаючи підстав, відмовився від закупівлі продукції. ПАТ "Пірс" реалізувало виготовлену продукцію і після цього заявило претензію державному замовнику про відшкодування завданих збитків, в тому числі неотриманого очікуваного прибутку. У відповідь на претензію державний замовник відмовив в задоволенні претензійних вимог на тій підставі, що ПАТ "Пірс" реалізувало продукцію на свій власний розсуд і об'єктивно мало можливість знайти такого споживача, який запропонував би ціну на продукцію не нижче тієї, що зафіксована у контракті. ПАТ "Пірс" звернулося з позовом до господарського суду про стягнення збитків з державного замовника.

1. Яке рішення має поставити господарський суд?

2. Які вимоги у наведеному випадку має заявити ПАТ "Пірс"?

3. Яка відповідальність державного замовника за відмову від закупівлі продукції, визначеної контрактом на поставку продукції для державних потреб, встановлена законодавством?

Задача 4. ПАТ «Молоко та сметана» через збій в роботі обладнання не постачало свою продукцію в мережу магазинів ТОВ «Харчі населенню» протягом тижня. Щоб забезпечити свої магазини продуктами керівництву ТОВ «Харчі населенню» довелося їх закуповувати терміново в іншій області по значно вищим цінам.

1.Дайте юридичну оцінку даної ситуації.

2.Які умови та порядок відшкодування збитків в даному випадку?

Задача 5. Договір пайового лізингу, який укладений між приватним підприємством "Мрія" та іншими суб'єктами, передбачав залучення державних коштів спрямованих на здійснення лізингу. За позовом прокурора про визнання договору лізингу недійсним на тій підставі, що він не був зареєстрований у встановленому законом порядку, господарським судом зазначений договір був визнаний не дійсним.

1. Чи правомірне рішення господарського суду?

2. Чи потребує договір лізингу обов'язкової реєстрації?

3. Які правові наслідки недотримання вимог щодо реєстрації договору лізингу?

Задача 6. Через п'ять місяців після отримання вантажівок за договором лізингу сільськогосподарський виробничий кооператив (СВК) "Зоря" зажадав від лізингової компанії, яка відповідно до договору мала здійснювати технічне обслуговування автомашин, проведення профілактичного ремонту вантажівок, оскільки в одній з них мали місце перебої в роботі двигуна. Лізингова компанія відмовилася надавати такі послуги через несплату кооперативом, який посилався на фінансову скруту, лізингових платежів протягом останніх трьох місяців.

1. Які права та обов'язки сторін за договором лізингу?

2.Які правові наслідки наступають у разі порушення умов договору лізингу?

3. Чи правомірні вимоги СВК "Зоря"?

4. Чи може лізингова компанія застосувати до СВК "Зоря" господарсько-правові санкції і які саме?

Задача 7. Державне підприємство "Хлібресурс", яке відповідно до закону є виконавцем державного замовлення і має технічні можливості його виконання, необґрунтовано відмовилося від укладення контракту на поставку продукції для державних потреб. Державний замовник звернувся з позовом до господарського суду про стягнення з виконавця передбаченого законом штрафу у розмірі подвійної вартості контракту за необґрунтовану відмову від його виконання.

1. Яке рішення має винести господарський суд?

2. Чи передбачена законом відповідальність за необґрунтовану відмову від укладення державного контракту?

3. Які обсяги та умови настання зазначеної відповідальності?

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав