Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЛЕГЕНДА ПРО ЖИТТЯ С. Гаутама ДО ОСВІТИ

Читайте также:
  1. CIVICS – міжнародне дослідження громадянської освіти
  2. IX. Зарахування вступників на основі повної загальної середньої освіти, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів
  3. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ
  4. Братства та їх роль в поширенні освіти і культури в другій половині XV I -першій половині XVI I ст.
  5. Висвітліть особливості розвитку освіти в Київській Русі.
  6. Відповідальність керівників на невжиття заходів по боротьбі з корупцією
  7. Дайте характеристику системи вищої освіти в Україні.
  8. Життя і творчість
  9. Життя і творчість
  10. Здоровий спосіб життя

ЗМІСТ

 

Введення ………………………………………………………………………2

Легенда про життя С. Гаутами до освіти……………………………………2

Основні принципи вчення Буди……………………………………………...3

Висновок………………………………………………………………………7

Список використаної літератури……………………………………………8

 

ВСТУП

 

Буддизм є найдавнішою світовою релігією. Він виник в середині 1 тис. До н. е. в Індії, але, переживши там розквіт, укорінився в свідомості і практиці інших регіонів: Південної, Південно-Східної, Центральної Азії, далекого Сходу. С. Радхакришнан писав: «Століття Будди - це велика весна філософського духу в Індії. Прогрес філософії зазвичай обумовлюється потужної атакою на історичну традицію, коли люди відчувають себе вимушеними озирнутися на пройдений шлях і знову поставити основні питання, які їх батьки вирішували за допомогою старих схем. Виступ буддизму... проти пануючої релігії навіть у тому його вигляді, в якому воно сталося, утворює епоху в історії індійської думки, оскільки воно, зрештою, перекинуло догматичний метод і допомогло встановленню критичної точки зору. Для великих буддистських мислителів головним арсеналом, де кувалася зброя загального руйнівного критицизму, була логіка. Буддизм був очисним засобом, що звільняє розум від сковує дії стародавнього способу мислення, що перешкоджає всьому новому».

Актуальність даної теми полягає в дослідженні процесів становлення буддизму і визначенні ролі С. Гаутами в його формуванні.

Цілі і завдання контрольної роботи полягають у дослідженні вчення Будди, для того щоб зрозуміти витоки виникнення буддизму, особливості його віровчення і культу.

 

ЛЕГЕНДА ПРО ЖИТТЯ С. Гаутама ДО ОСВІТИ

 

Засновником буддизму була реальна історична особа - Сіддхартха Гаутама (з роду Гаутама), що належав до варни кшатріїв і до царюючому дому невеликого князівства Шакья, розташованого на півночі Індії. Батько Сіддхартхі Мудсхадана був раджів цього напівнезалежною князівства. Мати - Майя - померла через кілька днів після його народження. За легендою, після нескінченних перероджень Будда (Будда на санскриті означає «просвітлений вищими знаннями») з'явився на Землю, щоб виконати свою рятівну місію і показати людству шлях до порятунку. Для свого останнього переродження спаситель обрав образ царевича Сіддхартхи, який належав до знатного роду (його родове ім'я - Гаутама). Рід цей був з племені шак'ев, які жили 600 - 500 років до н.е. в долині Гангу, в середній течії. Мати Сіддхартхі, дружина правителя - Майя (або Махамайя), одного разу побачила уві сні, що в неї увійшов білий слон. Через деякий час вона народила дитину, який з'явився на світ незвичайним способом (вийшов збоку матері). Малюк зробив кілька кроків і сказав заклик, який почули всі боги Всесвіту.Пологи застали Майю в містечку Лумбіні (нині це територія Непалу). Через сім днів після пологів вона померла. Дізнавшись про народження царського сина, палац поведітеля шак'ев відвідав старий мудрець Асита. Побачивши на тілі новонародженого риси величі, Асита засміявся і заплакав. «Я сміюся, сказав він, від радості, що рятівник з'явився на землю, і плачу тому, що мені не випаде щастя жити довго, щоб побачити досконалий ним подвиг». Новонародженого назвали Сіддхартха, що означає «тієї, хто виконує своє призначення». Але повелитель землі зовсім не хотів втратити сина, що обов'язково сталося б, якби син вирішив присвятити себе релігії. Тому він оточив дитину піклуванням і розкішшю, старанно ховаючи від нього всі негативні сторони життя. Ще хлопчиком Сіддхартха вражав усіх своїми здібностями, силою, спритністю і розумом. Досягнувши повноліття, він одружився. Дружина подарувала йому сина, життя сім'ї наповнилася щастям і радістю.

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> | 5 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав