Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Висновок

Читайте также:
  1. Висновок
  2. ВИСНОВОК
  3. ВИСНОВОК
  4. ВИСНОВОК
  5. ВИСНОВОК
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок

Лікувальна фізкультура (ЛФ) — це система застосування найрізноманітніших коштів фізичних вправ - ходьба пішки, на лижах, плавання, біг, гри, ранкова гімнастика та інші., - т. е. м'язових рухів, є стимулятором життєвих функцій людини.

У медицині — це метод лікування, використовує кошти фізичної культури для профілактики, лікування, реабілітації а також підтримує терапії. ЛФ розвиває силу, витривалість, координацію рухів, прищеплює навички гігієни, загартовування організму природними чинниками природи. ЛФ полягає в сучасних наукових даних у сфері медицини, біології, фізичної культури.

Основна форма ЛФ — лікувальна гімнастика — це метод лікування та профілактики, отже, має проводитися суворо індивідуально, за призначенням й під контролем лікаря.

Заняття ЛФ надають лікувальний ефект лише за правильному, регулярному, тривалому застосуванні фізичних вправ. У цих цілях розроблено методика проведення занять, свідчення і протипоказання до їх застосування, облік ефективності, гігієнічні вимоги до місць занять. Навантаження має бути оптимальною і відповідати функціональними можливостями хворого. Для дозування навантаження, слід сприймати до уваги низка чинників, які впливають на розмір навантаження, збільшуючи чи зменшуючи її.

Отже, навіть короткий огляд можливостей лікувальної фізкультури дозволяє робити висновків у тому величезному значенні, яке має у житті:

1. Займаючись фізичними вправами, людина або сама бере активну участь в лікувально-відновлювальному процесі, що дуже впливає з його психоемоційну сферу;

2. Впливаючи на нервову систему, регулюються функції ушкоджених органів;

3. Через війну систематичного застосування фізичних вправ організм краще пристосовується до поступово зростаючим навантажень;

Процес вивчення астми як однією з найважливіших проблем медичної науки, переконливо демонструє успіхи багатьох галузей знань від фундаментальних (медична генетика), до прикладних (організація охорони здоров'я). У водночас проведені дослідження постійно потребують перегляду низки концепцій, створення нових міжнародних консенсусів на проблеми астми, розробки методів лікування та профілактики нових стандартів подання медичної допомоги, постійного освіти і самоосвіти медичних працівників.


Використана література

1. У. А. Єпіфанов Лікувальна фізична культура. М., Гэотар-Мед, 2002.

2. М. А. Мокина Немедикаментозная терапія бронхіальну астму в дітей віком. Сучасне стан проблеми. – в: Питання курортології, фізіотерапії і лікувальної фізичної культури, №3, 2003

 

Інтернет-ресурси:

http://www.amaircare.ru

http://www.lor-astma.ru

http://www.ayzdorov.ru

http://www.medico-s.ru

http://www.altmedic.ru




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав