Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Основні етапи підготовки контрольної роботи

Читайте также:
  1. В чому суть концепції Дж. Фон Неймана організації обчислювального процесу в ОМ? Які основні пристрої ОМ згідно з концепцією Дж. Фон Неймана?
  2. Вибір теми, етапи виконання та порядок захисту курсової роботи
  3. Виборчий процес та його етапи
  4. Види роботи згідно статистичного звіту соціального педагога
  5. Визначення поняття «логістична система» і її основні підсистеми
  6. Визначення психології як науки, її значення, основні принципи, завдання
  7. Визначити особливості підготовки та проведення семінарів і практичних занять соціально-педагогічних дисциплін.
  8. Визначте основні етапи трансформації територіального устрою і системи місцевого самоврядування
  9. Визначте основні напрями державотворчої діяльності директорії УНР, на скільки вона була ефективна?
  10. Визначте причини проведення політики українізації в УРСР в 1920-ті – на початку 1930-х років та проаналізуйте її основні наслідки.

Підготовка контрольних робіт включає в себе декілька етапів:

· вибір теми,

· складання плану роботи,

· підбір та використання літературних джерел,

· збір та аналіз фактологічного матеріалу,

· власне написання та оформлення роботи.

Вибір теми проводиться на підставі розробленої кафедрою тематики, яка визначається програмою навчального курсу.

Тему контрольної роботи студент обирає попередньо із запропонованого переліку контрольних робіт з дисципліни. Тематика робіт розробляється предметно-методичною комісією і затверджується на засіданні кафедри.

Другий етап – складання плану роботи.

План контрольної роботи, як правило, включає вступ, основну частину, висновки, список використаної літератури, додатки.

Основна частина може бути розподілена на два, три, але не більше чотирьох рівноцінних по значенню питань. Вони, в свою чергу, також можуть поділятися на підпитання.

Це все виконується з урахуванням того, що план контрольної роботи відображає структуру роботи, тобто порядок організації дослідження, взаємозв’язок окремих його частин.

Досвід написання контрольних робіт та їх захисту показує, що доцільно визначити на вступну частину до 10 % роботи, на основну частину до 75%, висновкам, як правило, присвячується до 15 відсотків контрольної роботи.

Важливим етапом підготовки контрольної, курсової роботи є підбір та вивчення літератури. Він починається із складання бібліографії, тобто списку літератури по обраній темі. До нього може увійти перш за все література, в якій висвітлені основні питання теми роботи, або окремих її питань.

Для надання роботі військово-прикладної спрямованості необхідно також підбирати літературу з питань організації і методики виховної роботи військ (сил).Окрему групу літературних джерел повинні складати загальнодержавні документи, накази та директиви Міністерства оборони України та ін.

Під час добору літератури слід використовувати можливості довідково-бібліографічних відділів наукових бібліотек, можливості Інтернету тощо. З цих питань слід також консультуватися з керівником курсової роботи.

Після вивчення, обробки і систематизації теоретичного та фактологічного матеріалу студент переходить до безпосереднього виконання роботи. Особливу увагу слід зосередити на тому, щоб викладення матеріалу було переконливим, науково обґрунтованим, чітким і логічним.

У вступній частині (вступі) обґрунтовується вибір теми, доводиться її актуальність в сучасних умовах та формуються основні завдання курсової роботи. В цій частині роботи слухачі іноді не зовсім чітко висвітлюють сукупність тих питань, які складають основу роботи, або найбільш загально викладають актуальність проблеми, що досліджується.

В основній частині висвітлюються науково-теоретичні положення і поняття теми, аналізується література, військовий досвід, порівнюються та формуються висновки і узагальнення. Автор роботи доводить та висвітлює своє бачення проблеми, своє ставлення до фактів, які аналізуються, обґрунтовуються конкретні заходи, що спрямовані на удосконалення виховної роботи в військах (силах).

В заключній частині викладаються загальні висновки, формуються практичні рекомендації з питань підвищення ефективностівиховної роботи.

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | <== 7 ==> | 8 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав