Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ДЕРЖАВНОГО ОБВИНУВАЧЕННЯ В СУДІ

Читайте также:
  1. Визначте особливості державного устрою держав Давнього Сходу.
  2. Визначте особливості суспільного і державного ладу Спарти.
  3. Визначте принципи державного управління та розкрийте їх зміст.
  4. Державного бюджету України перед поданням його на розгляд Кабінету Міністрів України.
  5. Доходи державного бюджету
  6. Маріупольська філія Донецького державного університету управління
  7. Маріупольська філія Донецького державного університету управління
  8. Межі державного регулювання економіки
  9. Модель лінійного зв’язку між органами державного фінансового контролю

Теоретична частина

 

У роботі необхідно надати визначення поняття державного обвинувачення та сформулювати завдання прокурора в судовому кримінальному провадженні. Доцільно розглянути підготовку прокурора до участі в судовому розгляді. Крім того, потрібно проаналізувати повноваження прокурора, який підтримує державне обвинувачення в суді.

При написанні роботи необхідно враховувати положення нового Кримінального процесуального кодексу України від 13 квітня 2012 року, а також вимоги, що викладені в наказі Генерального прокурора України від 19.09.2005 р. № 5 гн «Про організацію участі прокурорів у судовому розгляді кримінальних справ та підтримання державного обвинувачення.

 

Нормативні акти та література

 

1. Конституція України // Відом. Верхов. Ради України. – 1996. – № 30. – Ст. 141.

2. Кримінальний процесуальний кодекс України від 13.04.2012 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/main/t21. - Заголовок з екрана.

3. Про прокуратуру: Закон України // Відом. Верхов. Ради України. – 1991. – № 53. – Ст.793.

4. Про організацію участі прокурорів у судовому розгляді кримінальних справ та підтримання державного обвинувачення: Наказ Генерального прокурора України № 5 гн від 19.09.2005.

5. Вернидубов И.В. Проблемы поддержания государственного обвинения по законодательству Украины: Автореф. дис… канд. юрид. наук. – К., 1992. – 22 с.

6. Корж В. Ефективність підтримання державного обвинувачення: деякі питання теорії та практики // Вісн. прокуратури. – 2001.– № 3. – С. 71-74.

7. Лапкін А.В. Оцінка відмови прокурора від державного обвинувачення крізь призму принципів кримінального процесу України // Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ. – 2007. – Вип. 3. – С. 134-144

8. Каркач П.М. Організація роботи прокуратури міста, району. Методичний посібник. – Х.: Право, 2008. – 352 с.

9. Каркач П.М. Державне обвинувачення в суді – конституційна функція прокуратури. – Х.: Право, 2007.

10. Каркач П.М., Лапкін А.В. Правові основи прокурорської діяльності в Україні: науково-практичний посібник – Х.: Право, 2011. – 264 с.

11. Крючко Ю.І. Проблеми підтримання державного обвинувачення у справах про навмисні вбивства. – Х.: ТОВ „Легас”, 2000. – 248 с.

12. Олійник О.Б. Прокурорська риторика: Підручник. – К.: Алеута, 2008. – 304 с.

13. Прокурорський нагляд в Україні: Підручник для студентів / За ред. проф. І.Є. Марочкіна, П.М. Каркача. – Х.: ТОВ „Одіссей”, 2005. – 240 с.

Практична ситуація

Під час судового слідства було встановлено, що 17.02.2012 відпочиваючи на набережній р. Дніпро в м. Комсомольську, Гребенніков В.В., 31.12.1977 року народження, мешканець м. Комсомольська, у кущах поблизу «ЯХТКЛУБУ» знайшов паперовий згорток, при огляді якого в середині виявив речовину рослинного походження, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом-канабісом, в перерахунку на суху речовину становить 9,658 г. Усвідомлюючи, що в паперовому згортку знаходиться наркотичний засіб, привласнив знайдене, тобто придбав наркотичний засіб та зберігав при собі для власного вживання без мети збуту.

18.02.2012 поблизу буд. № 40 по вул. Конституції, м. Комсомольська працівники міліції затримали Гребеннікова В.В. В ході огляду його особистих речей працівники міліції в присутності двох понятих в лівій кишені спортивної кофти виявили паперовий згорток з вищезазначеним наркотичним засобом, який оглянули та вилучили.

Обвинувачений у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, тобто незаконному придбанні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, Гребенніков В.В. свою вину визнав повністю, щиро покаявся та сприяв розкриттю злочину.

Обставин, які обтяжують покарання, встановлено не було. В той же час, Гребенніков В.В. раніше притягався до кримінальної відповідальності, ухилявся від суду, ніде не працював. За висновком ЛКК підсудний практично здоровий, працездатний, примусового лікування від алкоголізму та наркоманії не потребує.

Складіть проект обвинувальної промови прокурора.

Тема 4. ПРЕДСТАВНИЦТВО ІНТЕРЕСІВ ГРОМАДЯНИНА

АБО ДЕРЖАВИ В СУДІ

Теоретична частина

 

При розгляді теми необхідно визначити сутність і завдання представництва прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді. Важливо проаналізувати приводи та підстави представництва прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді. Також необхідно дослідити форми представництва прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді.

При написанні робот потрібно спиратися на норми ст. ст. 34-43 Закону України “Про прокуратуру”, а також ст. ст. 1, 2, 29 ГПК України, ст. ст. 3, 45, 46 ЦПК України, ст. ст. 60-61 КАС України з урахуванням змін від 18 вересня 2012 року. Також необхідно ознайомитися з положеннями Наказу Генерального прокурора України № 6 гн від 29.11.2006 «Про організацію представництва прокурором в суді інтересів громадянина або держави та їх захисту при виконанні судових рішень».

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав