Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Загальні вимоги

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. IІІ. Вимоги, пропоновані до водолазного складу.
  3. Будова, загальні властивості та значення аналізаторів.
  4. Вимоги безпеки до автоматичних лінй.
  5. Вимоги до АУВ
  6. Вимоги до вибору кольорів при оформленні презентації.
  7. Вимоги до вимови
  8. Вимоги до завершальних слайдів презентації
  9. Вимоги до змісту курсової роботи
  10. Вимоги до знань та вмінь

Текст записки повинен бути стислим, чітким і не допускати різних тлумачень.

У записці повинні застосовуватися науково-технічні терміни, позначення і визначення, встановлені стандартами, а при їх відсутності - загальноприйняті в науково-технічній літературі. Якщо в записці прийнята специфічна терміно-логія, то в кінці її (перед списком літератури) повинен бути перелік прийнятих термінів з відповідними роз'ясненнями. Перелік включають у зміст записки.

Залежно від особливостей і змісту пояснювальну записку (ПЗ) складають у вигляді тексту, ілюстрацій та таблиць. Записка виконується на одному боці аркуша паперу формату А4 наведеним нижче способом:

- машинописним;

- рукописним шрифтом з висотою літер і цифр не менше 2,5 мм. Цифри і літери потрібно писати чітко чорною або синьою пастою;

- машинним з використанням друкованих графічних пристроїв виведення ЕОМ;

Кожний аркуш пояснювальної записки повинен мати рамку чорного кольору, виконану друкарським способом або вручну. Рамку наносять суцільною основною лінією на відстані 20 мм від лівого поля і 5 мм від інших полів аркуша.

Усі аркуші (за винятком титульного і завдання) повинні мати основні написи, розміщені в правому нижньому куті (див. Додаток А).

При машинописному способі виконання ПЗ друкують через півтора інтервали; при машинному – з розрахунку не більше 40 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення та висотою літер і цифр не менше ніж 1,8 мм (шрифти Times New Roman 12-14).

Під час виконання ПЗ необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення впродовж усього тексту. У тексті мають бути чіткі, нерозпливчасті лінії, літери, цифри та інші знаки. Всі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними впродовж усього тексту.

Окремі слова, формули, знаки, які вписують у надрукований текст, мають бути чорного кольору; щільність вписаного тексту має максимально наближатись до щільності основного зображення.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками правки машинописним способом або від руки. Правка повинна бути чорного кольору.

Заголовки структурних елементів ПЗ і заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів ПЗ слід починати з абзацного відступу і друкувати малими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Структурні елементи "ЗМІСТ", "ВСТУП", "ДОДАТКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ", "ВИСНОВКИ" тощо не нумеруються, а їх назви правлять за заголовки.




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | <== 6 ==> | 7 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав