Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Заняття 1.

Читайте также:
  1. До заняття № 9 (ОЗ)
  2. до проведення практичного заняття №3
  3. Заняття 1
  4. Заняття 1.
  5. Заняття 2
  6. Заняття 2.
  7. Заняття 2.
  8. Заняття 2.
  9. Заняття 2.

1. Загальна характеристика законодавства про захист економічної конкуренції.

2. Поняття та ознаки монопольного (домінуючого) положення на ринку. Поняття природної монополії та суб’єкта природної монополії.

3. Зловживання монопольним (домінуючим) положенням на ринку.

4. Антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання.

5. Поняття антиконкурентих дій органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно-господарського управління та контролю.

6. Порядок та підстави надання дозволу на концентрацію.

7. Поняття недобросовісної конкуренції та її прояви.

8. Відповідальність за порушення законодавства про захист економічної конкуренції: види санкцій та порядок їх застосування

Завдання 1. В територіальне відділення Антимонопольного комітету звернулося підприємство з проханням перевірити обґрунтованість цін і тарифів на ритуальні послуги, які застосовує державне комунальне підприємство «Х».

В ході розгляду було встановлено, що комунальне підприємство, займаючи монопольне положення на регіональному ринку послуг, встановлює на них ціни, значно перевищуючі ціни на такі послуги в інших містах Криму.

Кваліфікуйте дії комунального підприємства.

 

Завдання 2. Антимонопольний комітет України встановив, що договором про спільну діяльність управлінням залізниці надані ТОВ «Т-Гарантія» виняткові права страхування всіх вантажів, туристів і багажу, які перевозяться залізничним транспортом, можливість створення у відділеннях залізниці своїх філіалів, оренди приміщень на пільгових умовах. До того ж, управління залізниці було одним із співзасновників ТОВ «Т-Гарантія». Укладання вказаної угоди, в результаті якої товариства «Т-Гарантія» одержало значні переваги перед конкурентами, призвело до монополізації регіонального ринку послуг страховок на залізниці, не дивлячись на те, що на ринку працює багато компаній страховиків.

Кваліфікуйте дії управління залізниці і «Т-Гарантія». Які санкції можуть бути застосовані до них?

Завдання 3. Спільне підприємство «Х» (далі — СП «Х») звернулося в територіальне відділення Антимонопольного комітету із заявою про недобросовісну конкуренцію з боку виробничої Комерційної фірми «М» (далі — ВКФ «М»).

Для маркування частини своєї продукції (солодкі газовані напої, столова вода) ВКФ «М» використовувала етикетки, ідентичні етикеткам СП «Х» з незначною модифікацією (зрізаюча кромка). При цьому на етикетках залишався знак з логотипом СП «Х». Крім того, ВКФ «М» використовувала для найменування своєї столової води назву «Х» (похідне від назви СП «Х»).

Кваліфікуйте дії ВКФ «М».

 

Завдання 4. Змоделюйте заяву до Антимонопольного комітету про припинення дій, що становлять недобросовісну конкуренцію, із моделюванням усіх необхідних даних та реквізитів.

 




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | <== 6 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав