Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Семестр

Читайте также:
  1. I СЕМЕСТР
  2. I семестр
  3. II семестр
  4. II СЕМЕСТР
  5. II семестр
  6. II семестр
  7. II семестр
  8. IV курс VIII семестр
  9. IV курс VIII семестр
  10. IV семестр

Змістовий модуль IІІ.

Методика вивчення геометричного і алгебраїчного матеріалу. Методика вивчення величин. Дроби.

3.1 Основні поняття шкільного курсу геометрії. Геометричні фігури: пряма лінія, ламана, відрізок прямої лінії, промінь. Коло і круг. Кут. Види кутів. Багатокутники. Геометричні тіла.                
3.2 Зміст і завдання вивчення алгебраїчного матеріалу. Математичні вирази. Рівності і нерівності. Рівняння. Розв’язування задач алгебраїчним способом.                
3.3 Зміст і завдання вивчення величин у початкових класах. Довжина. Одиниці вимірювання довжини. Маса, ємкість та одиниці їх вимірювання Час. Одиниці вимірювання часу. Методика формування уявлень про площу фігури. Обчислення площі. Метрична система одиниць вимірювання площі.                
3.4 Зміст і завдання вивчення дробів у початкових класах. Методика ознайомлення учнів із частинами і дробами. Задачі з використанням дробів.                
  М.К.Р.                
  Разом                
  Разом за 7 семестр                
  Семестровий контроль               /36
  Разом за рік               6/36

 

ІІІ. ПРОГРАМА

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ І.

ТЕОРЕТИКО-ДИДАКТИЧНІ ОСНОВИ МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ «МАТЕМАТИКИ»

Лекція 1. Предмет, завдання і цілі вивчення курсу методики викладання математики у ВНЗ. Початковий курс математики як навчальний предмет (2 год.)

Предмет і завдання методики викладання математики в початкових класах як навчального предмету. Роль педагогіки та педагогічної психології в системі курсу методики викладання математики в початкових класах. Окремі етапи з історії розвитку методики викладання математики в початкових класах. Методика викладання математики в початкових класах та інші науки. Освітні, виховні і розвивальні завдання навчання математики в початкових класах. Зміст і структура початкового курсу математики. Система побудови початкового курсу математики. Система побудови початкового курсу математики в варіативних системах(як у діючих в Україні, так і у діючих в інших країнах). Розвиток дитини в процесі засвоєння математичних знань. Наступність у навчанні математики між початковими і V-VI класами. Індивідуальні особливості молодших школярів в засвоєнні математичних знань.

Література: основна-2, 3,7; додаткова-6,8.

Практичне заняття 1. Методи навчання математики в початкових класах.

 

Лекція2. Дидактичні основи початкового курсу математики. (2 год.)

Сучасні вимоги до початкової математичної освіти. Державний стандарт математичної освіти. Використання нових освітніх технологій навчання математики в початковій школі. Основні форми організації навчання математики в початкових класах. Урок математики в початкових класах та його складові частини. Особливості уроку математики в початкових класах. Урок математики – основна форма організації навчальної діяльності молодших школярів. Освітня, виховна і розвивальна мета навчання математики. Типи уроків і їх структурні елементи. Комбінований урок і його структурні елементи: перевірка домашнього завдання, опитування учнів, усні обчислення, опрацювання нового матеріалу, закріплення та узагальнення знань учнів

Література: основна - 1,2,3; додаткова-1,2,6,

Практичне заняття 2. Підготовка вчителя до уроку. Вимоги до сучасного уроку. Вимоги до конспекту уроку. Використання інформаційних технологій на уроках математики в початкових класах. Аналіз уроку.

 

 

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ ІІ.

МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ НУМЕРАЦІЇ ЧИСЕЛ НАТУРАЛЬНОГО РЯДУ І АРИФМЕТИЧНИХ ДІЙ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 | 5 | 6 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав