Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Шумове вплив.

У разі сильного міського галасу зчиняється постійна напруга слухового аналізатора. Це призводить збільшення порога чутності (10 дБ більшість людей нормальним слухом) на 10-25 дБ.

Шум у містах скорочує тривалість життя. За даними австрійських дослідників, це скорочення коливається не більше 8-12 років. Надмірний шум дає підстави нервового виснаження, психічної угнетённости, вегетативного неврозу, виразковій хворобі, розлади ендокринної та серцево-судинної система. Шум заважає людям працюватимете, і відпочивати, знижує продуктивності праці.

Масові физиолого-гигиенические обстеження населення, яке зазнає впливу транспортного галасу зчинив на умовах проживання та праці, виявили певні зміни у стан здоров'я людей. У цьому зміни функціонального стану центральної нервової та серцево-судинної система, слуховий чутливості від рівня воздействующей звуковий енергії, від статі та віку обстежених. Найбільш виражені зміни виявили ні в осіб, відчувають шумове вплив за умов, як праці, і побуту, проти особами, котрі живуть та без шуму.

Високі рівні галасу зчинив на міське середовище, є однією з агресивних подразників центральної нервової системи, спроможні викликати її перенапруження. Міський шум надає несприятливий вплив і серцево-судинну систему. Ишемическая хвороба серця, гіпертонічна хвороба, підвищений вміст холестерину у крові зустрічаються частіше що в осіб, що у гучних районах.

Шум значною мірою порушує сон. Вкрай несприятливо діють переривчасті, раптово виникаючі шуми, особливо у вечірні і вночі, не лише що який заснув людини. Раптом виникає під сні шум (наприклад, гуркіт вантажівки) нерідко викликає сильний переляк, особливо в хворих покупців, безліч в дітей віком. Шум зменшує тривалість та глибину сну. Під упливом шуму рівнем 50 дБ термін засипання поповнюється одна година й більш, сон стає поверховим, після пробудження люди відчувають втома, головний біль, а то й серцебиття.

Відсутність відпочинку після трудового дня призводить до того, що цілком природно розвивається а процесі роботи стомлення жевріє, а поступово перетворюється на хронічне перевтома, що сприяє розвитку низки захворювань, як-от розлад центральної нервової системи, гіпертонічна хвороба.

Найбільші рівні шуму 90-95 дБ відзначаються на магістральних вулицях міст із середньої інтенсивністю руху 2-3 тис. і більше транспортних одиниць на годину.

Рівень вуличних шумів обумовлюється інтенсивністю, швидкістю і характером (складом) транспортного потоку. З іншого боку, вона від планувальних рішень (подовжній і поперечний профіль вулиць, висота і щільність забудови) і такі елементів благоустрою, як покриття проїзній частині та наявність зелених насаджень. Кожен з цих чинників може змінити рівень транспортного галасу зчинив на межах до 10 дБ.

У промисловому місті зазвичай високий відсоток вантажного транспорту на магістралях. Збільшення у загальному потоці автотранспорту вантажних автомобілів, особливо великовантажних з дизельними двигунами, приводить до підвищення рівнів шуму. У цілому нині вантажні і легковики створюють біля міст важкий шумовий режим.

Шум, що виникає на проїзній частині магістралі, поширюється як на примагистральную територію, а й всередину житловий забудови. Так було в зоні найсильнішого впливу шуму перебувають частини кварталів і мікрорайонів, розташованих уздовж магістралей загальноміського значення (еквівалентні рівні галасу 67,4 до 76,8 дБ). Рівні шуму, замеренные в житлових кімнатах при відкритих вікнах, орієнтованих зазначені магістралі, всього на 10-15 дБ нижче.

Акустическая характеристика транспортного потоку визначається показниками шумністю автомобильности. Шум, вироблений окремими транспортними екіпажами, залежить від багатьох чинників: потужності та режиму роботи двигуна, технічного стану екіпажу, якості дорожнього покриття, швидкість руху. З іншого боку, рівень шуму, як і економічність експлуатації автомобіля, залежить від кваліфікації водія. Шум від двигуна різко зростає у час його запуску і прогрівання (до 10 дБ). Рух автомобіля на першої швидкості (до 40 км/год) викликає зайвий витрати, у своїй шум двигуна вдвічі перевищує шум, створюваний ним другого швидкості. Значний шум викликає різке гальмування автомобіля під час руху великій швидкості. Шум помітно знижується, якщо швидкість руху гаситься рахунок гальмування двигуном досі включення ножного гальма.

Останнім часом середній рівень шуму, вироблений транспортом, збільшився на 12-14 дБ. Саме тому проблема боротьби із гамом у місті набуває все більшої гостроти.




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | <== 5 ==> | 6 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав