Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Факти, що підтверджують те, що описувана проблема насправді становить екологічну небезпека.

Читайте также:
  1. А) Проблема смертной казни
  2. Автотранспорт как экологическая проблема
  3. Алкоголизм как социально-педагогическая проблема
  4. Анатомо-физиологические и психологические предпосылки перехода к подростковому возросту. Проблема кризиса подросткового возраста.
  5. Антропогенез. Проблема прародины человека, древа антропогенеза.
  6. Антропологическая проблема в русской философии
  7. Артериальное кровотечение из раны в верхней трети предплечья можно остановить
  8. Асинхронные параллельные потоки. Проблематика разработки многопоточных приложений.
  9. Безнадзорность как социально-педагогическая проблема.
  10. БЕЛКИ В ПИТАНИИ ЧЕЛОВЕКА. ПРОБЛЕМА БЕЛКОВОГО ДЕФИЦИТА НА ЗЕМЛЕ

Чадний на газ і окисли азоту, настільки інтенсивно виділені здавалося б безневинним блакитнуватим димком глушника автомобіля – ось одну з основних причин головного болю, втоми, невмотивованого роздратування, низькою працездатності. Сернистый газ здатний впливати на генетичний апарат, сприяючи безпліддя і уродженим каліцтвам, проте разом ці чинники ведуть стреси, нервовим проявам, прагнення до самоті, байдужості до близьких людей. У інших містах зустрічалися з більш поширені захворювання органів кровообігу й дихання, інфаркти, гіпертонія і новоутворення. За розрахунками спеціалістів, «внесок» автомобільного транспорту у повітря становить до 90% по окису вуглецю і 70% по окису азоту. Автомобіль також додає на російський грунт й повітря важкі метали та інші шкідливі речовини.

Чутливість населення до дії забруднення атмосфери залежить від значної частини чинників, зокрема від його віку, статі, загального стану здоров'я, харчування, температури і вологості тощо. Особи похилого віку, діти, хворі, курці, страждають на хронічний бронхіт, коронарної недостатністю, астму, є як уразливими.

Проблема складу атмосферного повітря та її забруднення від викидів автотранспорту стає дедалі актуальною. Це можна простежити вже в прикладі Москви. У 1982 р. внесок автотранспортних засобів у сумарне забруднення атмосфери становив 69 %, 1990-го г.-74,6%, нарешті, в 1993 р. – 79,6 %.

. Короткі теоретичні відомості.
На вулицях міст і сіл України постійно зростає чисельність автомобілів, які негативно впливають на самопочуття мешканців, спричиняють як пряму, так і опосередковану дію: шум, забруднення повітря й ґрунтів, ущільнення ґрунтів тощо.

Склад вихлопних газів автомобіля коливається в широких межах і залежить від ряду факторів: типу двигуна (карбюраторний, дизельний), режиму роботи і навантаження, технічного стану, якості палива, кваліфікації і досвідченості водія (табл.1 додатку).

Вихлопні гази автомобільного транспорту містять в середньому 4-5% оксиду вуглецю, ненасичені вуглеводні й альдегіди з неприємним запахом, сірковмісні сполуки, сполуки свинцю в разі застосування етильованого бензину, оксиди азоту і особливо небезпечний канцероген бенз(α)пірен, сажу тощо.

Легковий автомобіль під час руху викидає до 3 м3 за годину оксиду вуглецю, а вантажний – 6 м3 і більше. Щороку понад 200 млн. автомобілів викидають в атмосферу близько 200 млн.т оксиду вуглецю, 40 млн.т вуглеводнів, 20 млн.т оксидів азоту та значну кількість свинцю.

В результаті інтенсивного руху автотранспорту вздовж автомагістралей утворюються своєрідні техногенні аномалії. Дослідження придорожніх екосистем показують, що вміст свинцю в польових і лукопасовищних рослинах на віддалі 1 м від проїжджої частини в середньому складає 80,0 мг/кг, 10 м – 62,5 мг/кг і 50 м – 25,0 мг/кг.

Відомо, що вихлопні гази автомобільних двигунів містять ряд шкідливих речовин: оксид вуглецю, оксиди азоту, диоксид сірки, канцерогенні речовини, сажу та інші. Одним із найнебезпечніших для довкілля у викидах є оксид вуглецю. Так, наприклад, при концентрації СО в повітрі 0,2 – 0,25 % людина через декілька хвилин втрачає свідомість, а збільшення концентрації призводить до її смерті. Доведено, що середньостатистичний автомобіль викидає в повітря за рік 770 кг СО, 226 кг вуглеводнів, 41 кг оксидів азоту і до 4,5 кг твердих речовин (сажа і зольні речовини).

В Україні проводяться заходи, які б забезпечили зменшення забруднень атмосфери.

Введені норми і правила оцінки токсичності автомобільних викидів, які відповідають рекомендованим Європейською економічною комісією ООН (ЄЕК ООН), наприклад, максимально допустимий вміст оксиду вуглецю (СО) у вихлопних газах автомобілів на холостому ході – 4,5 % за об’ємом. Ведуться роботи з підготовки норм ГДК оксидів азоту (NОх), альдегідів та канцерогенних речовин.

Автомобільні викиди зумовлюють появу смогів та кислотних дощів, почастішання респіраторних захворювань населення тощо. Особливо значне забруднення спостерігається поблизу перехресть вулиць, біля світлофорів, де автомобілі змінюють швидкість або двигуни працюють на холостому ході.

Забруднення й отруєння автомобілями навколишнього середовища відбувається головним чином внаслідок складу шкідливих компонентів у відпрацьованих газах.

Викиди шкідливих речовин у відпрацьованих газах автотранспорту регламентуються стандартами; вміст свинцю і оксидів сірки обмежуються стандартами на пальне. Найбільш токсичним компонентом є окисли азоту. Якщо шкідливість окису вуглецю прийняти за одиницю, то шкідливість окислів азоту дорівнює -10, а вуглеводнів - 0,65.

У ряді країн законодавчо встановлені гранично допустимі норми виділення токсичних компонентів автомобільними двигунами і заплановані більш жорсткі вимоги на майбутні роки.

Такі норми встановлені у відповідних правилах ЄЕК ООН і директивах ЄС. У таблиці 1 наведено нормативи токсичності і прогнози їхнього розвитку.

Останнім часом з метою зменшення негативного впливу автотранспорту на довкілля і здоров’я людей вживають заходи, серед яких заборона на використання домішок тетраетилсвинцю в пальне, перехід на природний газ тощо.

Автомобілі поділяють на дві категорії: з карбюраторним двигуном і дизельні.

Автомобілі забруднюють повітря також гумовим, азбестовим та асфальтовим пилом, а також сажею. Пил утворюється від тертя гумових покришок з гальмовими стрічками та асфальтом. Один автомобіль розсіює за рік від 2 до 10 кг пилу. Разом із сажею та смолоподібними аерозолями пил утримує на собі бенз(а)пірен та сполуки металів, які викликають онкологічні захворювання шкіри, горла та легень. Пил та аерозолі значно послаблюють інтенсивність корисної дії ультрафіолетових променів у містах, що порушує обмін речовин в організмі та погіршує розвиток рослин.

Застосовуються і непрямі методи очищення атмосфери міст:

 


Здійснюється також більш суворий контроль за технічним станом транспортних засобів, в першу чергу – за станом двигунів автомобілів.
2222222222222222222

Основну масу викидів шкідливих речовин автотранспортом складають діоксиди азоту, оксиди вуглецю, сірководню. Значним забруднювачем атмосферного повітря Луганської області являється транспортна галузь, зокрема пересувні її засоби (автомобілі, тепловози). Проблема забруднення атмосферного повітря викидами автотранспорту та впливу його фізичних факторів найбільш гостро проявляється в великих транспортних вузлах – індустріально розвинутих містах області через несприятливу територіально-планувальну структуру міст внаслідок сформованого у минулі роки оточення промислових підприємств житловими масивами та проходження транзитного транспорту через міста, що значно збільшує їх загазованість

І нтенсивний розвиток промисловості і тран- спорту у всьому світі призвів до якісної і кіль- кісної зміни атмосферних викидів, до таких об’ємів і токсичності, які вже не можуть бути небезпечни- ми для людини. В найгіршому стані по відношенню забруднення атмосферного повітря опинились су- часні промислові міста

Зростає інтенсивність використання всіх видів транспортних засобів. Специфіка пере- сувних джерел забруднення (автомобілі) проявля- ється в тому, що викиди здійснюються безпосеред- ньо на територіях житлових районів в зоні дихання людини

Основну масу викидів шкідливих речовин ав- тотранспортом складають діоксиди азоту, оксиди вуглецю, сірководню. Але для здоров'я населення загрозу також представляють канцерогенні речови- ни (бензол, свинець та інші) та небезпечні органічні речовини (формальдегід, акролеін, толуол, ксило- ли) [5]. Відсутність опадів, підвищення температури повітря та безвітряна погода протягом тривалого часу створюють сприятливі умови для накопичення хімічних речовин в приземни х шарах атмосфери, утворення смогів, що призводить до погіршення са- мопочуття людей [1, с. 155-158; 4]. Чисельні епідеміологічні дослідження підтвер- джують що навіть нетривале підвищення серед- ньодобової температури в поєднанні з підвищеним рівнем забруднення атмосферного повітря такими хімічними речовинами як діоксид азоту і сірки, озо- ну може спричинити значну шкоду здоров'ю насе- лення у вигляді збільшення смертності, загострен- ня хронічних хвороб серцево-судинної системи, органів дихання та інш. [4]. Значним забруднювачем атмосферного повітря Луганської області являється транспортна галузь, зокрема пересувні її засоби (автомобілі, тепловози). В цілому на викиди забруднюючих речовин від ав- томобільного транспорту приходиться 14,5% (92,2 тис. тонн із 662,5 тис. тонн) від валового викиду за- бруднюючих речовин. Найбільші обсяги викидів від пересувних транспортних засобів спостерігалися у містах Луганську (21,8 тис. т або 22,6%) від загаль- ного обсягу викидів), Краснодоні (5,3 тис. т або 5,5%) та Красному Лучі (5,0 тис. т або 5,3%). Проблема забруднення атмосферного повітря викидами автотранспорту та впливу його фізичних факторів найбільш гостро проявляється в великих транспортних вузлах – індустріально розвинутих містах області через несприятливу територіаль- но-планувальну структуру міст внаслідок сформо- ваного у минулі роки оточення промислових під- приємств житловими масивами та проходження транзитного транспорту через міста, що значно збільшує їх загазованість. В житловій забудові міст (Луганськ, Алчевськ, Сєверодонецьк, Рубіжне, Стаханов, Антрацит, Ро- веньки) та в районі крупних автомагістралей та автодоріг з інтенсивним рухом автотранспорту (Луганськ-Краснодон, Стаханов-Луганськ, Лу- ганськ-Донецьк, Луганськ-Перевальськ-Дебальце- ве) організовані маршрутні пости спостереження за рівнями забруднення атмосферного повітря. Впродовж 2009 року в зонах впливу автотран- спорту відібрано 2555 проб атмосферного повітря, в тому числі на вміст оксиду вуглецю – 622 (з пере- вищенням ГДК – 27,6%), діоксиду азоту – 545 (з перевищенням ГДК – 9,8%), сірчистого газу – 311 (з перевищенням ГДК – 7,4%), пилу – 455 (з пере- вищенням ГДК – 10,6%), вуглеводні насичені – 33 (з перевищенням ГДК – 21,2%). Так, в м. Рубіжне питома вага проб атмосфер- ного повітря з перевищенням ГДК по діоксиду азо- ту склала 73,9%, пилу – 21,7%. Відповідно до ДСП 201-97 ступінь забруднення атмосферного повітря діоксидом азоту оцінюється як дуже небезпечний, пилом – як небезпечний. В центральній частині м. Сєверодонецька пито- ма вага проб атмосферного повітря з перевищенням ГДК по насиченим вуглеводням складає 70% і, від- повідно до ДСП 201-97, ступінь забруднення атмос- ферного повітря оцінюється як дуже небезпечний. В центрі м. Луганська питома вага проб атмос- ферного повітря з перевищенням ГДК по оксиду вуглецю склала 100%; в районі 3-ої міської лікарні – 37,9%. В м. Краснодоні (автомагістраль Краснодон-Лу- ганськ) питома вага проб атмосферного повітря з перевищенням ГДК по пилу склала 54,4% – дуже небезпечний ступінь забруднення. В централізованій частині м. Стаханова питома вага проб атмосферного повітря з перевищенням ГДК по оксиду вуглецю склала 66%, діоксиду азоту – 47,5% – дуже небезпечний рівень забруднення. Таким чином, фактори навколишнього серед- овища вносять значний вклад у формування шкоди здоров'ю населення. Для успішного вирішення актуальних проблем в області екології та гігієни необхідно насамперед за рахунок фінансів фонду охорони навколишнього се- редовища придбати сучасні прилади і устаткуван- ня та проведення досліджень на наявність речовин типу діоксину, бенз(а)пірену, важких мета- лів та інших особливо токсичних речовин у різних об’єктах і середовищах навколишнього середовища. Необхідно розробити зведені проекти гранич- нодопустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря по населеним пунктам з ура- хуванням автотранспорту і розробити заходи щодо їхнього приведення у відповідність із гігієнічними нормативами та визначити фонові забруднення ат- мосфери у відповідності з нормативними актами.




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | <== 6 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав