Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Доведення до відома керівника про психологічні якості особового складу органу чи підрозділу.

Читайте также:
  1. IІІ. Вимоги, пропоновані до водолазного складу.
  2. Аналіз складу, структури та динаміки оборотних активів СТОВ «НІКА» (станом на кінець року) за 2011-2013 рр.
  3. Аналіз якості продукції
  4. Асортимент і показники якості металевого посуду
  5. В поняття норми і «якості виробів» входять і модна новизна їх, і сучасність матеріалів, і рівень промислового виготовлення.
  6. Визначте особливості процесу входження України до складу СРСР
  7. Вимоги до якості керамічного посуду
  8. Вимоги до якості скляних виробів
  9. Висвітліть складові процеси “радянізації” Західної України після її включення до складу СРСР, якими були його позитивні і негативні наслідки?
  10. Відношенню до цільової функції структурного підрозділу.

Керівник інформується про психологічні якості кожного працівника органу, підрозділу, висвітливши особливості їх формального та неформального статусу в колективі, мотиваційні і інструментальні риси особистості, темпераментні, вольові, морально-ділові та інші характерологічні якості.

Слід акцентувати увагу на необхідності налагодження ефективної системи постійного обміну інформацією між начальником підрозділу та керівниками середньої ланки щодо психоемоційного стану працівників, наявності змін в їх поведінці, особливо при наявності високої збудливості, образливості, здатності до накопичення і повторного переживання негативних вражень, психоемоційної вразливості, труднощів у спілкуванні й побудові взаємин з оточуючими тощо.

 

Ознайомлення початківця з поняттям групи посиленої психологічної уваги відділу психологічного забезпечення та психологічними особливостями працівників, які перебувають на обліку у вказаній групі.

Особі, яка вперше призначається на керівну (командну) посаду, окремо необхідно розповісти про один із напрямків психопрофілактичної роботи в органах внутрішніх справ – групу посиленої психологічної уваги (далі ГППУ). Це система комплексних заходів психологічного характеру, що здійснюються з метою своєчасної профілактики та попередження надзвичайних подій серед працівників органів внутрішніх справ України, підвищення рівня адаптаційних можливостей особистості працівників до умов службової діяльності, забезпечення їх психологічного благополуччя, збереження психічного й фізичного здоров’я, запобігання службовому та побутовому травматизму. До ГППУ включаються особи, які потребують додаткових індивідуальних заходів психопрофілактики, згідно підстав викладених у вказівці МВС України від 24.12.2008 №6/2/1-6560 «Про направлення Роз’яснень про порядок організації та проведення роботи в органах внутрішніх справ України з особами, віднесеними до групи посиленої психологічної уваги.

Керівник інформується про всіх працівників органу, підрозділу, які перебувають чи перебували на обліку ГППУ, про підстави їх зарахування, особистісні особливості, план проведення психопрофілактичних заходів. Повторно слід зауважити, що психопрофілактична робота, зокрема, робота в межах ГППУ здійснюється не лише психологами, суб’єктами психопрофілактичної роботи являються також керівники всіх рівнів органу, підрозділу, працівники кадрового забезпечення, Центрів психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору.




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | <== 6 ==> | 7 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав