Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Підготовка документів у PDF-форматі

Читайте также:
  1. IV. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання
  2. Визначити пакет документів, необхідний для відкриття поточного рахунку юридичній особі
  3. Виконавчих документів до виконання
  4. ЕТАП. Підписання засновницьких документів.
  5. Забезпечення схоронності документів, перевірка їх наявності
  6. Загальноосвітня мета образотворчого мистецтва – підготовка всебічно розвинутих громадян суспільства
  7. Загальноосвітня підготовка
  8. Засновницькі документи та їх підготовка
  9. Крок 1. Загальна лікарська підготовка
  10. Основні реквізити. Види документів.

Вище вже відзначалася можливість безпосереднього збереження видань, що верстаються, у форматі PDF, для чого в верстальних пакетах передбачені спеціальні модулі-конвертери. Зокрема, в пакеті PageMaker 6.5 в секції меню «Файл» передбачена команда «Експортувати» і подкоманда «Adobe PDF». Також є палітра «гіперзв'язки», що дозволяє організувати систему посилань і переходів у виданні. Ця ж палітра дозволяє включити в електронне видання в PDF-форматі посилання на аудіо-і відеофайли, тобто зробити це видання мультимедійним.

Початково PDF-формат був запропонований фірмою Adobe як платформно-незалежний для створення електронних документів, презентацій, а також передачі документів, що верстаються та графіків по мережах. Перший рядок файла являє собою запис виду:% PDF-<# версії>. Решта файл - це послідовність пронумерованих об'єктів. В кінці файлу знаходиться таблиця перехресних посилань, що дозволяє завантажити файл додатком локалізувати будь-який об'єкт файлу, кожен з яких має свій номер. Додаток починає читання рядка, де знаходиться вказівка ​​на місце розташування таблиці посилань і так званого «кореневого об'єкта», в якому містяться посилання на всі об'єкти в документі, в тому числі: план видання, резюме, окремі його сторінки.

Така структура дозволяє завантажувати будь-який з об'єктів файла, не завантажуючи весь файл цілком. Вона ж дозволяє редагувати будь-який об'єкт файла, додаючи його виправлений варіант в кінець файла і створюючи на нього нову посилання в таблиці перехресних посилань. Можна розбити таблицю перехресних посилань на кілька частин так, щоб свіжі варіанти посилань замінювали застарілі.

Формат PDF доцільно використовувати саме в тих випадках, коли необхідно зберегти точне форматування документа. Саме тому багато фірм зберігають у форматі PDF електронну документацію своєї продукції, надаючи доступ до неї замовникам або ж роздруковуючи її при необхідності. Деякі видавництва, що спеціалізуються на електронних виданнях і друку на замовлення, також зберігають видання у цьому форматі. Додатковою перевагою PDF-файлів є можливість їх ефективного стиснення, що полегшує їх перенесення і передачу по мережах.

У той же час для у системі World Wide Web формат PDF не знайшов широкого застосування внаслідок жорсткої фізичної розмітки відповідного видання. Файли в цьому форматі не можуть заново форматуватися відповідно до вимог різних пристроїв виводу даних. Наприклад, документ може не поміститися по горизонталі на екрані з низькою роздільною здатністю, що надзвичайно ускладнить його читання. Звичайно, система логічної розмітки документа, яка дозволяє переформатувати документ відповідно до вимог пристрої виведення, в таких випадках краща. Різноманітна додаткова інформація про PDF-файлах і безкоштовні програмні засоби для створення таких файлів і їх перегляду, зокрема, різні версії редактора Acrobat, є на сервері фірми Adobe (www.adobe.com). Відносно нова продукція фірми - редактор Acrobat Reader 6.0 - має ряд додаткових властивостей: можливістю створювати PDF-файли з усіх програм, створювати анотації для таких файлів, а також відправляти їх адресату електронною поштою.

Односторінкові файли PDF-формату можуть створюватися в графічних пакетах Illustrator і PhotoShop, причому досить високої якості. Багатосторінкові документи у форматі PDF крім верстальних пакетів можуть створюватися у програмах Adobe Acrobat Exchange, InDesign, PDFWriter і Acrobat Distiller. Коротко зупинимося на можливостях і особливості цих програм.

Програма InDesign вносить невеликі спотворення кольору при перетворенні малюнків з RGB колірним поданням до колірні координати CMYK, a PDFWriter призначається для швидкого виготовлення простих текстових документів. У нього спостерігаються деякі проблеми при обробці кольорових ілюстрацій і вбудовуванні шрифтів. Максимально близькі до оригіналу PDF-видання створює з документів у форматах PostScript та EPS програма Acrobat Distiller, яка розповсюджується в складі пакету Adobe Acrobat, а також як додаток до верстальний пакету PageMaker, починаючи з версії 6.0, коли фірма Adobe стала власником фірми Aldus і придбала права на розповсюдження і випуск нових версій цього верстальний пакета.

Існує велика кількість різних програм та додаткових модулів до програм, які орієнтовані на вирішення найрізноманітніших завдань, пов'язаних з редагуванням, підготовкою та друком документів у форматі PDF. Так, програма DigiScript дозволяє редагувати в графічній формі будь-які фрагменти файлу PDF і PostScript, а також трансформувати з одного з цих форматів у іншій.

Пакет DocuCom 2.0 близький за своїми можливостями до Acrobat Exchange, Distiller і PDF Writer. Крім того, він підтримує багатомовні файли PDF і набори шрифтів, які не можуть використовуватися під Windows. Він також містить вбудований інструментарій для створення анотацій. Модуль PDF Embedder дозволяє доповнювати PDF-файли новими текстами та ілюстраціями, які також трансформуються в цей формат.

 




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | <== 11 ==> | 12 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав