Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ ВІДДІЛУ МАРКЕТИНГУ

Читайте также:
  1. б) показники, які характеризують результати праці економіста по фінансовій роботі
  2. базове значення результативного показника.
  3. Види маркетингу
  4. Воздействие личности тренера на результативность футболиста
  5. г) экономическая категория, характеризующая результативность производства в сопоставлении с затратами производственных ресурсов или общественными потребностями.
  6. Для здійснення маркетингу посередницької діяльності необхідні певні умови й чинники.
  7. Загальні та специфічні методи мікроекономічних досліджень
  8. Звідси предметом економічного аналізу є виробничо-господарська діяльність і її результати, а також умови, в яких вони формуються.
  9. Зміст та структура Звіту про фінансові результати
  10. Интерпретация результативности по отдельным субтестам
Попит на книгу на три роки, кількість примірників        
Імовірність 0,1 0,5 0,2 0,2

Прибуток від реалізації однієї книги становить 10 грн за од. Якщо книга не продається, збитки дорівнюють 4 грн за од. Якщо видавець не задовольняє попит, збитки становлять 2 грн за од. Побудуйте платіжну матрицю доходів і визначте, яку кількість продукції має випускати компанія, за допомогою таких критеріїв, як математичне сподівання, дисперсія, середньоквадратичне відхилення та коефіцієнт варіації. Зробіть висновок щодо кількості продукції, що випускається, використовуючи критерії Байєса, Вальда, Лапласа, Севіджа й Гурвіца.

Якщо людина, яка приймає рішення про випуск продукції, має таку шкалу корисності доходу, то який варіант вона обере? Розрахуйте її премію за ризик.

Корисність доходу            
Прибуток, тис. грн            

 

№11 Компанія випускає безалкогольний напій і розливає його в
40-літрові бочки. Змінні витрати на виробництво 1 л напою — 0,7 грн, ціна продажу — 1,50 грн. Компанія передбачає, що зрив плану постачань продукції призведе до втрати частини споживачів на довгострокову перспективу, унаслідок чого компанія буде змушена знизити ціну на 0,30 грн. Продукція, що не реалізується, має обмежений строк придатності й доходу не приносить. За останні 50 тижнів попит на продукцію розподілився так:

Попит на бочки на тиждень, шт.          
Імовірність попиту 0,1 0,2 0,3 0,2 0,2

Побудуйте платіжну матрицю доходів і визначте, яку кількість продукції має випускати компанія, за допомогою таких критеріїв, як: математичне сподівання, дисперсія, середньоквадратичне відхилення та коефіцієнт варіації. Зробіть висновок щодо кількості продукції, призначеної для випуску, використовуючи критерії Байєса, Вальда, Лапласа, Севіджа й Гурвіца.

Якщо людина, яка приймає рішення про випуск продукції, має таку шкалу корисності доходу, то який варіант вона обере? Розрахуйте її премію за ризик.

Корисність доходу            
Маржитальний прибуток, грн            

 

№12 Адміністрація театру вирішує, скільки потрібно замовити програмок для вистав. Вартість замовлення — 200 грн плюс 0,3 грн за одиницю. Програмки продаються по 0,6 грн за одиницю, до того ж дохід від реклами становить додатково 300 грн. З минулого досвіду відоме відвідування театру:

 

Відвідування, осіб          
Ймовірність 0,1 0,3 0,3 0,2 0,1

Очікується, що 30 % відвідувачів купують програмки. Побудуйте платіжну матрицю доходів і визначте, скільки програмок необхідно замовити театру, за допомогою таких критеріїв, як: математичне сподівання, дисперсія, середньоквадратичне відхилення, коефіцієнт варіації. Зробіть висновок щодо кількості програмок, використовуючи критерії Байєса, Вальда, Лапласа, Севіджа й Гурвіца.

Якщо людина, яка приймає рішення про випуск продукції, має таку шкалу корисності доходу, то який варіант вона обере? Розрахуйте її премію за ризик.

Корисність доходу            
Прибуток, тис. грн            

 

№13 Фірма є виробником молочної продукції. Один з продуктів — вершкове масло — постачається на зовнішній ринок у ящиках. Витрати на виробництво одного ящика дорівнюють 260 грн, на транспортування його замовнику — 50 грн. Фірма продає кожен ящик за ціною 540 грн. Якщо ящик з продукцією не продається протягом місяця, то фірма не одержує доходу і зазнає додаткових збитків — 45 грн за ящик.

Адміністратор має вирішити, яку кількість ящиків масла варто виробляти протягом місяця за умови, що попит на масло, виражений у кількості ящиків, планується 50, 60, 70, 80 і 90 ящиків, а відповідні ймовірності попиту дорівнюють 0,1; 0,15; 0,2; 0,35; 0,2. Зробіть прогноз щодо найкращої стратегії адміністратора, використовуючи критерії обґрунтування рішень за умов ринку та невизначеності.

 

№14 У 50-і роки в одному з невеликих міст області планувалося будівництво кінотеатру. Були проекти на 400, 500, 600 і 750 місць. Витрати на утримання кінотеатру складали 4 тис. грн в день і додаткові 1 тис. грн за кожні сто місць(понад 600). У день можна було дати 6 сеансів, вартість квитка складала в середньому 40 грн. Кількість відвідувачів коливалася від 2000 до 3000 чол. Який з проектів слід було вибрати? Висновки зробити, виходячи з критеріїв Лапласа, Вальда, Гурвіца, Cевіджа.

 

№15 Інноваційне підприємство виробляє для вітчизняних фірм інноваційну продукцію, аналогів якої поки що немає. За оцінками експертів попит на цей товар може складати 10, 12, 15, 20 і 27 одиниць на рік, оцінити ймовірність кожного варіанту попиту не представляється можливим. Розробка одиниці інноваційного продукту коштує 10 тис.у.о., а доход від її реалізації – 15 тис.у.о. Якщо інноваційний продукт не знайшов свого споживача в середині країни, її можна продати на зовнішній ринок за ціною 7 тис.у.о., причому місткість цього ринку обмежена 500 одиницями такого продукту. Обґрунтуйте стратегію даного підприємства з виробництва інноваційної продукції, якщо підприємець прагне отримувати. Висновки зробити, виходячи з критеріїв Лапласа, Вальда, Гурвіца, Cевіджа.




Дата добавления: 2015-04-20; просмотров: 106 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав