Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз та узагальнення результатів дослідження

Читайте также:
  1. SWOT-аналіз як основа маркетингових досліджень
  2. VІІ етап - аналіз достатності формування доходів.
  3. Аналіз взаємозв’язку показників обсягу товарообороту, витрат і прибутків
  4. Аналіз витрат за загальною сумою та рівнем
  5. Аналіз витрат за статтями та елементами
  6. Аналіз динаміки та структури майна підприємства
  7. Аналіз динаміки фінансових результатів за складом та структурою
  8. Аналіз доходів підприємства за загальним їх обсягом, видами, функціями, товарними групами
  9. Аналіз ефективності фінансових інвестицій
  10. Аналіз загального обсягу роздрібного товарообороту

Мною було проведено маркетингове дослідження ринку споживання шоколаду.

В ході даного дослідження було опитано 20 студентів Львівського інституту економіки і туризму факультету менеджменту, товарознавства та комерційної діяльності.

В даному опитуванні взяли участь студенти, всі віком віл 18 до 25ти років, серед яких 75% (15 осіб) – жінки і 25% (5 осіб) - чоловіки

 

 

Серед опитаних респондентів 95% (19 осіб) споживають шоколад і всього лише 5% (1 особа) не споживають шоколад.

 

В подальшому у питаннях 2-16 за 100% братиметься 19 осіб, які споживають шоколад.

Серед опитаних респондентів шоколад є популярним продуктом і тому купується ними досить часто. Так майже 37% опитаних купують шоколад 2-3 рази в тиждень. В раціоні 27% опитаних шоколад появляється хоча б раз в тиждень. Решта опитаних (приблизно 37%) купують шоколад до трьох разів на місяць.

 

 

Перед тим, як вибрати шоколад, покупці використовують різні джерела інформації, щоб зробити правильний вибір. Для більшості опитаних (89,5%) таким джерелом є особистий досвід, адже покупці самі краще знають, що їм більше до вподоби. Їхній вибір базується на попередніх покупках і враженнях від цих покупок. Щодо інших джерел інформації, таких як: думка знайомих, порада покупців, реклама чи цікавість, то лише реклама була обрана респондентами (10,5% опитаних) як джерело інформації, яке вони використовують при виборі шоколаду.

 

На дане питання, а також на 2 наступні, респонденти відповідали, обираючи декілька відповідей, тому розрахунок проводився для кожної відповіді окремо, а не в сукупності.

Так, більша кількість респондентів (68,4%) вибирають шоколад за його торговою маркою; на вибір 26,3% опитаних впливає ціна шоколаду; через красиву упаковку шоколад купують 10,53% опитаних і стільки ж респондентів зазначило в анкеті, що на їх вибір впливають інші фактори, такі, як смак шоколаду.

 

Найбільшого попиту серед опитаних респондентів здобула шоколадна продукція від Nestle-Світоч, яку обрало 89,5% осіб. На другому місці шоколадна продукція від Roshen (10,5%) i Kraft-Foods (10,5%), а на третьому – шоколад від АВК, який обрали всього 5,26% опитаних.

 

 

Серед представлених форм шоколаду плитковий шоколад обирають частіше 84,2% респондентів; цукерки обирають 26,32% опитаних. Батончики (5,26%) і фігурний шоколад (5,26%) не є менш популярними серед шоколадної продукції, тому при виборі ласощів їм надається менша перевага.

 

95% респондентів надають перевагу шоколаду в стандартній стограмовій упаковці і лише 5% обирають шоколад в 200 г упаковці. На жаль, подарункова упаковка не користується попитом серед опитаних осіб.

 

 

Найбільш популярним серед респондентів є молочний шоколад, якому надають перевагу 58% опитаних. На другому місці – чорний шоколад, який обирають 32%. Найменшим попитом користується білий шоколад, який обирають лише 10% опитаних.

 

На сучасному ринку шоколадна продукція представлена покупцеві в широкому асортименті. На прилавках магазинів постійно з’являються різні новинки. Асортимент шоколаду розширюється завдяки різним добавкам, новим способам виробництва тощо. Серед представленого асортименту половина респондентів (52,6%) надає перевагу шоколаду з наповнювачами, такими як горіхи, арахіс, родзинки тощо; 26, 3% опитаних надають перевагу звичайному шоколаду без різних наповнювачів та добавок. Шоколад з добавками(різними начинками) полюбляють 10,53% опитаних осіб. Пористий шоколад обирають 5,26% респондентів і стільки ж осіб не надають значенню, який саме шоколад купувати.

 

 

Останнім часом склад шоколадної продукції постійно змінюється: зменшується кількість натуральної сировини і збільшується кількість різних дешевих замінників. Зараз дуже важко найти такий шоколад, яким би він бути насправді. Та й важко визначити який шоколад за якістю, якщо не було з чим порівнювати. Єдине, що нам «допомагає» вибрати більш менш нормальний шоколад, так це інформація щодо складу шоколаду. Але на жаль, не всі цікавляться тим, що саме вони споживають. За результатами дослідження лише 52% респондентів постійно звертають увагу на склад шоколаду перед покупкою. Близько 11% опитаних частіше звертають увагу на склад, хоч часто і не читають його. Майже 37% осіб рідко звертають увагу на склад шоколадної продукції. Єдине, що радує що відсоток людей, які взагалі не звертають увагу на склад дорівнює нулю.

 

 

Як вже говорилося раніше, справжній шоколад не є калорійним і набрати від нього вагу неможливо. Але з розширенням асортименту шоколаду, додаванням в нього молока, глюкози та інших добавок калорійність наявного у магазинах шоколаду є високою. Тому 32% опитаних звертають увагу на калорійність шоколаду перед його покупкою. Інколи на калорійність звертають увагу 21% респондентів. Не цікавляться калорійністю придбаного шоколаду 47% опитаних.

 

Відносним є питання щодо того, чи піднімає шоколад настрій людини. Як вже згадувалось в шоколаді є триптофан, який сприяє утворенню «гормонів щастя». Але в шоколаді є і інші речовини, чимось схожі за дією на наркотичні. Не зважаючи на це 21% опитаних впевнені, що шоколад все таки піднімає їм настрій; 42% опитаних частково впевнені в цьому; 21% не вважають, що шоколад впливає на їх настрій, хоча припускають таку думку і 15% впевнені, що шоколад не покращує їх настрій.

 

 

 

Менша половина опитаних (47%) купляють шоколад переважно лише для власного споживання, інша - більша частина (53%) купляють шоколад як і для власного споживання, так і в якості подарунку.

 

 

Останнім часом в супермаркетах все частіше проводяться різні акції на шоколадну продукцію. Так, наприклад, 3 шоколадки від Світоч продаються за ціною двох. На такого роду акції звертають увагу 68% респондентів, а решта (32%) на низ уваги не звертають.

 

 

Поширеним явищем стають дегустації шоколаду в великих супермаркетах. Серед опитаних осіб 21% часто бере участь в таких дегустаціях, рідко беруть участь 32% опитаних і 47% респондентів не беруть участь в дегустаціях.

 

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Київ 2013 | A. Polypeptide | B. Sepsis | E. Antibiotics | C. Glucocorticoid therapy | A. Pilonidal abscess | E. Gradual taper of BZD | d) Panic | Визначення основних понять за темою дослідження | General |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав