Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Економічні характеристики товарів

Читайте также:
  1. Визначити вартість закупівель товарів, робіт і послуг на яку поширюється дія Закону України „Про здійснення державних закупівель”?
  2. Внешние характеристики и манера преподнесения
  3. Внешние характеристики и манера преподнесения
  4. ВНЕШНИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ МАСОНСТВА
  5. ВОПРОС 52. ПОНЯТИЕ ДОМИНИРУЮЩЕГО ПОЛОЖЕНИЯ НА РЫНКЕ (КАЧЕСТВЕННЫЕ И КОЛИЧЕСТВЕННЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ).
  6. Вхідні документи з обліку товарів в оптовій торгівлі
  7. Гендер як відображення соціальних реалій в економічній сфері
  8. Геометрические характеристики полей
  9. Гистограмма уровня развития артистических способностей. Личностные характеристики
  10. Глава 4 Процедура и основные характеристики психологического

Додатково задачі

1. Визначте оптову відпускну ціну товару, якщо собівартість його випуску 600 грн. За одиницю, рентабельність - 20% до витрат, ставка акцизу - 15%, ПДВ - 20%.

2. Визначити можливу рентабельність виробництва товару, якщо за умовами реалізації він може успішно продаватися за роздрібною ціною не вище 100 грн. За одиницю, торгова знижка - 15%, посередницька знижка - 10%, ставка ПДВ - 16,67%. Собівартість виготовлення товару - 50 грн.

3. У засобах масової інформації з’явилися статті про шкідливість хутряних іграшок для здоров’я дітей. Як ця подія вплине на ринки хутряних іграшок, хутра і хутряних підбійок для курток? (дати відповідь з точки зору 1) факторів, що впливають на попит, 2) пропозиції, 3) рівноваги, 4) ціни, 5) альтернативного використання сировини, 6) змін на ринку сировини).

4. Уряд країни запроваджує обмеження (чи підвищує мито) на імпорт кави. Як це вплине на ринки кави, чаю, кавоварок у країні?

5. Які показники якості будуть найважливішими для споживачів, якщо такими товарами є: а) авіадвигун; б) комбайн зернозбиральний; в) кросівки; г) чайник; д) двигун.

6. Дано товар – кулькова авторучка з набором стержнів. Показники якості: надійність, довговічність, можливість і простота заміни стержня, ціна, дизайн, міцність у використанні, чистота, якість письма, втомленість руки, наявність або відсутність гарантії, термін гарантії. Проранжуйте ці показники з погляду їх значущості для споживача.

7. На якому етапі життєвого циклу нині перебувають перераховані нижче товари: а) портативні кольорові телевізори, б) чорно-білі телевізори, в) побутова техніка, г) універсальні верстати загального користування; д) біотехнологія; е) автомобілі; є) відеодиски; ж) мило «Camay», з) шампунь-кондиціонер, и) гас; і) лляна тканина, к) мінеральна вода в пляшках, л) соуси та приправи імпортного виробництва; м) сирокопчені ковбаси.

8. Визначити конкурентоспроможність товару за економічними параметрами:

Економічні характеристики товарів

  Цінові характеристики А Б В Г Д
1. Ціна, гривень          
2. Витрати споживачів за весь період користування          

 

9. Торговельне підприємство щотижня отримує 40 спайків мінеральної води (по 8 пляшок), 30 % з яких продає у 2 філіях у рівних частинах. Тариф транспорту становить 29 грн. за 1 год. праці. В середньому при завезенні в обидві філії води автомобіль витрачає 3 години. Витрати на заробітну плату у філіях становлять 2 грн. на 1 спайк, інші витрати становлять 250 грн. на всю партію. Підприємство планує отримати прибуток у розмірі 13 % на 1 пляшку. Відпускна ціна заводу-виробника — 8,25 грн. на 1 пляшку.

Розрахуйте найменшу роздрібну ціну на мінеральну воду, єдину для всього магазину.

10. Виконати поглиблений аналіз асортиментної групи товарів, характеристики яких наведені у таблиці.

Таблиця. Виробництво товарів за 2009 – 2011 рр., т

Найменування продукції С/в, грн./кг Ціна, грн. 2009 р. 2010 р. 2011 р.
т. тис. грн. т. тис. грн. т. тис. грн.
А 60,5 68,2            
Б 45,7 48,50            
В 50,4 55,9            
Г 48,7 53,4            
Усього:                

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Введение | Форми контролю знань | Порядок виконання | Порядок виконання | Порядок виконання | Порядок виконання | Визначення густини молока (ГОСТ 3625-84) | Порядок виконання | Солена риба | Порядок виконання |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав