Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організація внутрішнього контролю якості

Читайте также:
  1. VII.1. Матеріали контролю для підготовчого етапу заняття.
  2. Ауреліо Печчеї в книзі «Людські якості», аналізуючи сучасну екологічну кризу, пише, що це не криза природи, а криза відношення людини до природи. Чи поділяєте ви цю точку зору?
  3. Б. Задачі для самоконтролю
  4. Бюджет маркетингової програми, оцінка її ефективності та порядок контролю
  5. Види контролю
  6. ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ШКІРИ, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ НИЗУ ВЗУТТЯ
  7. Використання статистичних методів в сфері управління якістю. Основні інструменти контролю якості. Основні інструменти управління якістю.
  8. Вимоги до якості готової продукції. Хімічний склад, харчова цінність та екологічна чистота готової продукції
  9. Внутрішньогосподарський контроль.
  10. Вплив якості води на організм людини

 

Розрізняють внутрішній і зовнішній контроль якості будівельної продукції.

До внутрішнього контролю відносять:

1. Вхідний контроль.

2. Операційний контроль.

3. Лабораторний контроль будівельних організацій.

4. Геодезичний контроль.

5. Приймальний контроль.

Розглянемо більш детально основні функції всіх цих контролів.

Внутрішній контроль якості виконуваних робіт проводиться інженерно-технічними працівниками будівельно-монтажної організації, що здійснює будівництво. Відповідальність за якість споруджуваного будинку несуть головний інженер, виробники робіт, майстра та бригадири, а також безпосередні виконавці - робочі. При цьому особлива відповідальність покладається на інженерно - технічних працівників, які дали підписку із зобов'язаннями не допускати порушень вимог норм, стандартів, технічних умов і т.д.

Порушення зобов'язань є підставою для притягнення до кримінальної відповідальності дав цю підписку....

Як було відзначено вище, контроль якості будівництва під-поділяють на вхідний, операційний і приймальний.

Вхідний контроль полягає у перевірці якості що надходить проектно-кошторисної документації, матеріалів, конструкцій, виробів і напівфабрикатів, обладнання. Перевіряється їх відповідність даними супровідних документів та паспортів, чинними стандартами вимогам ДБН. Деякі вироби оцінюють за результатами зовнішнього огляду після перевірки розмірів або маркування. Властивості будівельних матеріалів визначають у будівельній лабораторії.

Операційний контроль якості будівельно-монтажних робіт здійснюється виробниками робіт (виконробами) і майстрами протягом всього періоду будівництва безпосередньо на робочих місцях і виконується у формі самоконтролю виконавців робіт і контролю виробничого персоналу.

Самоконтроль виконавців робіт - це перевірка якості ви-виконання робіт встановленим вимогам, що виконують не посередні виконавці (бригадири, ланкові, робочі).

Контроль виробничого персоналу - перевірка якості робіт начальником дільниці, головним інженером і співробітниками відпо-відповідних відділів будівельної організації.

Приймальний контроль являє собою перевірку готової продукції. Цей контроль завершується прийняттям рішення про її при-придатності для використання.

Приймальний контроль здійснюють:

- виробники робіт і майстри при прийманні закінчених робіт у бригад;

- представники технічного нагляду замовника під час приймання прихованих робіт і закінчених конструктивних частин об'єкта у виробників робіт;

- відомчі комісії при прийманні робіт нульового циклу, монтажних робіт для виробництва оздоблювальних робіт;

- робочі і державні комісії при прийманні готового об'єкта в експлуатацію.

Лабораторний контроль охоплює всі виробничі процеси. Він полягає в систематичному відборі проб і проведення випробувань застосовуваних будівельних матеріалів відповідно до державних стандартів і технічних умов, а також у перевірці якості виробів і будівельно-монтажних робіт. Лабораторний контроль перевіряє якість зварних швів, антикорозійних покриттів, герметизуючих швів і т.д.

Геодезичний контроль здійснює перевірку фактичних розмірів і положення конструкцій будівлі (споруди) технічними документами. Його здійснює геодезична служба будівельної організації відповідно до правил ведення геодезичних робіт. Геодезичним контролем контролюється створення геодезичної розбивчої основи (головних осей) для будівництва, здійснюються спостереження за переміщеннями і деформаціями споруджуваних будинків і споруд, що входить в обов'язки замовника.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Призначення та загальна характеристика контролю якості будівництва| Зовнішній контроль якості будівельної продукції

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав