Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ТОНАЛЬНІ КРЕМИ

Читайте также:
  1. Вплив окремих вітамінів та вітамінно-мінерального комплексу на показники лейкоцитарної формули
  2. Довідник кодів підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства
  3. Засоби просування на окремих етапах життєвого циклу товару
  4. КЛАСИФІКАЦІЯ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ ПОБУТОВОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЗА ОКРЕМИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
  5. Механізм сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.
  6. Особливості формування власного капіталу суб’єктів господарювання: вплив окремих складових на його обсяг.
  7. Оцінка кількісного та якісного впливу окремих факторів на розмір прибутку підприємства
 
   

 

 

Тональний крем використовується для маскування косметичних недоліків шкіри, надання їй бажаного тону, матового відтінку. Тональні креми користуються великою популярністю, тому що вони дають кращий декоративний ефект, чим пудра.

 
   


У більшості тональних кремів основи являють собою емульсії типу олія/вода, деякі відносяться до емульсії типу вода/олія. Останні після нанесення утворять тонку блискучу плівку, унаслідок чого після неї потрібне застосування пудри.

 

Основними складниками тонального крему є жирові компоненти (олії натурального і синтетичного походження), емульгатори, барвники, спеціальні добавки, у тому числі пом'якшуючі речовини. Для підвищення споживчих властивостей у вироби вводять ланолін і олеїновий спирт.

У якості емульгаторів використовуються, стеаратні мила, емульсії з їх містом характеризуються легкістю нанесення, м'якістю і приємним відчуттям на шкірі. Стабільність і ряд інших властивостей емульсії поліпшуються при введенні стеарату гліцерину. Широко застосовуються продукти типу сорбітанмонолаурату, -олеату, -пальмитату, -стеарату.

Тональні креми з катіонними емульгаторами відрізняються значною м'якістю, легкістю нанесення і приємним відчуттям на шкірі в порівнянні з кремами на неіоногенних або аніонних ПАР.

Для збільшення в'язкості композиції звичайно застосовують систему загущувачів, наприклад гідроксипропілцелюлозу з алюмосилікатом магнію або карбоксиметилцелюлозу в комбінації із силікатом натрію - магнію.

 
   


Для поліпшення властивостей тональних кремів і більш сприятливого впливу на шкіру в їхню сполуку вводять спеціальні добавки, що мають захисну, пом'якшуючу, зволожуючу і тонізуючу дію на шкіру. З цією метою використовують натрієву сіль піролідонкарбонової кислоти, сорбітол і пропіленгліколь, молочну кислоту або її солі, клітинні екстракти, рослинні протеїни, різні зволожуючі комплекси й ін. Крім зволожуючих добавок у тональні креми вводять біологічно активні екстракти, а також фотозахисні (фізичні і хімічні УФ фільтри), речовини, що захищають шкіру від УФ- променів.

Важливою складовою частиною тональних кремів є білі і кольорові пігменти. Найбільше часто використовуються коричневі, червонясто-коричневі, чорні і жовті залізоокисні пігменти, а також жовтий і білий діоксид титану. Крім них у рецептури тональних кремів уводять тальк і каолін (карбонат кальцію і магнію застосовують у рідких випадках для додання специфічних властивостей), що можуть бути використані для одержання дисперсії пігментів, і в такий спосіб компенсувати зміни тону. Кількість пігментів - до 20 %. Для одержання визначеного декоративного ефекту співвідношення білих і кольорових пігментів може мінятися. Найбільш розповсюдженим співвідношенням є 1-3 % кольорового пігменту і 8-9 % тальку, 2-4 % оксиду титана.

Фарбування емульсійної основи може проводитися декількома шляхами: при прямому введенні пігментів, попереднім одержанні дисперсії пігментів і суміші пігментів з наповнювачами або використанні готових форм.

 

1. Технология косметических и парфюмерных средств: Учебное пособие. /А.Г.Башура, Н.П.Половко, Е.В.Гладух и др. – Изд-во НФАУ: Золотые страницы. – 2002. – 272 с.

2. Г.Н. Каспаров, А.М. Журавлев “Парфюмерно-косметическое производство”, М., 1977.

3. Косметика. Косметические препараті и теоретические основі современной практической косметики. Пер. с нем. Фойстель Г.,Э. – И. Поллак, М. Бергольц и др. –К., Вища школа, 1990. –334 с.

4. Медицинская косметика: Руководство: Пер. с болг./ Под ред. П. Михайлова – М., Медицина,1985. – 203 с.

5. Основі практической аромологии /Под ред. А.Г. Башурі -Х., «Прапор», 1999,-157 с.

6. Плетнев М.Ю. Косметико-гигиенические моющие средства. М., Химия, 1990. -192с.

7. Практическое руководство по косметологии и аромологии/ Под ред. А.Г.Башуры., -Х., «Прапор», 1999,-351 с.

8. Вилламо Х. Косметическая химия. –М., Мир. 1990. –288 с.

9. Войцеховская А.Л., Вольфензон И.И. “Косметика сегодня”; Москва “Химия”, 1988. – 75 с.

10. Войцеховская А.Л., Вольфензон И.И. Химия для вас. Косметика сегодня. – М., Химия, 1988. –176 с.

11. А.Н. Макаров-Землянской “Технология и оборудование парфюмерного производства” Москва, “Пищевая промішленность”, 1964.

12. Рецептура и производство современніх косметических эмульсий с учетом запросов потребителей. –В. Скрипчак, А.К. Ренг, Кристель Вайльнау. –Хехст Анцильгезельштафт, 6230 Франкфурт-на-Майне.

13. Фридман Р.А. Парфюмерия. Пищепромиздат, 1955.

14. Фридман Р.А. Косметика. Пищепромиздат, 1959.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 16 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
ТІНІ ДЛЯ ВІк| ВВЕДЕНИЕ

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав