Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ДВИГУНІВ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРАННЯ

Читайте также:
  1. Види необоротності у реальних циклах теплових двигунів.
  2. Внутрішньогосподарський контроль.
  3. ДВИГУНИ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ, ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ І ЗАГАЛЬНА БУДОВА
  4. Організація внутрішнього контролю якості
  5. Оцінювання та аналізування факторів зовнішнього та внутрішнього середовищ
  6. Схема фрезерування внутрішнього різьблення гребінчатою фрезою
  7. Теоретичні цикли теплових двигунів
  8. Характеристика методів навчання на основі внутрішнього логічного шляху засвоєння знань

Двигуни тракторів, автомобілів і мотоагрегатів, що використовуються в зеленому будівництві і господарстві, працюють в основному на рідкому паливі (бензин і дизельне паливо). Бензин слугує паливом для карбюраторних двигунів, а дизельне паливо - для дизельних. Найчастіше в карбюраторних двигунах застосовую,ться наступні автомобільні бензини: А-80, А-92, А-95 і А-98. Буква А означає автомобільний бензин, цифри за буквою означають октанове число бензину. Октанове число характеризує здатність бензину протистояти детонації. Детонацією називається згорання, що приймає ненормальний, вибуховий характер із швидкістю поширення фронту полум'я 2000-2500 м/сек. (нормальна швидкість згорання не перевищує 25 м/сек.). Чим вище октанове число палива, тим менше воно детонує. Октанове число бензину можна штучно підвищити, додавши до бензину невелику кількість спеціальної етилової рідини.

В якості дизельного палива застосовують важкі фракції прямої перегонки нафти. Для дизельних двигунів тракторів, автомобілів і мотоагрегатів використовують: дизельне літнє паливо (ДЛ) при температурі вище 0; дизельне зимове(ДЗ) при температурі вище - 30; дизельне арктичне(ДА) при температурі нижче - 30º С. Найбільшу в'язкість має дизельне літнє паливо.

Мастильні матеріали для двигунів внутрішнього згорання.

Мастило попереджає спрацювання тертьових поверхонь деталей двигуна. В якості мастильних матеріалів застосовують - різні оливи.

Моторні оливи зменшують витрати енергії на подолання сил тертя, відводять теплоту від деталей, що нагріваю­ться, запобігають корозії, очищають зазори від продуктів забруднення, герметизують з'єднання.

В сортах олив прийнята наступна розшифровка: буква М в позначенні (наприклад, М-10 Г2) означає, що це моторна олива (для двигуна); число після тире показує в'язкість при температурі 100 °С, а буква — група за експлуатаційними якостями.

Вітчизняна промисловість виготовляє також загущені оливи, що позначаються індексом з. Вони відрізняються покращеними в'язкісно-температурними якостями. В марці (наприклад, М 6з/10 В) позначається: кінематична в'язкість оливи до введення (6з) і після (10) введення при­садки і група оливи за експлуатаційними якостями.

Присадки - складні хімічні сполуки, що додаються в оливу для надання їй спеціальних властивостей: в'язкісних, що знижують температуру застигання, протиокислювальних, протикорозійних, миючих, протипінних, багатофункційних. Частка присадок в моторних мас­лах становить 10—15 %.

ДОДАТКОВЕ І РОБОЧЕ ОБЛАДНАННЯ




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Сфера застосування | Вимоги безпеки | Б). колісні. | ДВИГУНИ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ, ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ І ЗАГАЛЬНА БУДОВА |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав