Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

І ЕЛЕКТРИФІКОВАНИХ АГРЕГАТІВ

 

Для кріплення на тракторі навісних технологічних машин і знарядь і керування їх положенням слугує група механізмів, що називаються навісною системою. В основному застосовується роздільно-агрегатна навісна система, в якій окремі елементи (агрегати) розміще­ні в різних місцях трактора. Тому її називають уніфікованою роздільно-агрегатною системою.

При такій системі навісні технологічні машини і знаряддя можна приєднувати до трактора не лише ззаду, але і в інших зручних місцях. Роздільно-агрегатна навісна система складається з двох основних частин: механізму навішування і гідравлічної системи.

 
 


Рис 1. Схема навісної системи трактора:

1 – насос; 2 – бак; 3- розподільник; 4 – золотник розподільника; 5- важіль золотника; 6 – гідро циліндр; 7 – маслопроводи; 8 – механізм навішування; 9 – навісна машина; 10 – опорне колесо

Механізм навішування слугує для приєднання до трактора навісних технологічних машин або знарядь. Він складається з декількох тяг і важелів, шарнірно прикріплених до трактора ззаду. Найчастіше застосовується механізм навішування з три- або двоточковою схемою приєднання технологічних машин або знарядь.

 

 

       
   
 
 

 

 


Гідравлічна система забезпечує підйом і опускання навішених на трактор технологічних машин і знарядді. У систему входять: масляний бак, масляний фільтр, масляний насос, розподільник, основний силовий циліндр, трубопроводи з арматурою, зєднувальні муфти із запірними клапанами і розривні муфти.

 

 
 

 

 


Гідравлічну систему заповнюють робочою рідиною (дизельна олива). При включенні масляний насос 3 засмоктує оливу з бака 1 і під великим тиском 100-125 кГ/см2 (10-12,5 Мп) подає його до розподільника 4. Важіль розподільника слугує для управління одним силовим циліндром (або декількома спареними) і може бути переведений в одне із чотирьох положень: нейтральне, підйом, опускання і плаваюче. Залежно від положення золотника розподільника олива зливається у бак або спрямовується в силовий циліндр 5, піднімаючи або опускаючи приєднану до нього технологічну машину або знаряддя або забезпечує їх плаваюче переміщення.

Для передачі крутного моменту технологічним машинам і знаряддям з активними робочими органами використовується вал відбору потужності (ВОМ) трактора. Привід ВОМ здійснюється від первинного валу коробки передач (залежний привід) або через головну муфту зчеплення на силову передачу (трансмісію) і через спеціальну муфту — на вал відбору потужності (незалежний привід).

Для приведення в дію стаціо­нарних машин і знарядь встановлених в місцях, де відсутня електрична енергія використовують трактор, об­ладнаний приводним шківом, який при­водиться в дію від ВВП.

Включається і вимикається приводний шків важелем або педаллю.

 

Для приєднання до трактора причіпних технологічних машин в задній його частині є причіпний пристрій, що дозволяє переміщати точку причепа по ширині, а в деяких тракторах - по висоті.

 

 

 

 


Причіпний пристрій складається з причіпної скоби 2, закріпленою в кронштейнах 1 остова трактора, і причіпної серги 3, приєднаною до скоби штирем 4.

 

Причіпне обладнання вантажних автомобілів є буксирний крюк, закріплений на задній частині рами.

 

 
 

 


Автомобілі-тягачі обладнані опорно-счіпним сідельним пристроєм призначеним для приєднання напівпричепів. Сідельний пристрій складається з опорної плити 7, сідла 10 і замка 11.

 

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Сфера застосування | Вимоги безпеки | Б). колісні. | ДВИГУНИ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ, ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ І ЗАГАЛЬНА БУДОВА | І ІНШИХ ЕЛЕКТРОІНСТРУМЕНТАХ, ЇХ ЗАГАЛЬНА БУДОВА |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав