Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Менеджмент готелю

Читайте также:
  1. PR в системе менеджмента
  2. Влияние на системы менеджмента
  3. Загальні поняття про міжнародні стандарти ISO 9000: 2000, ISO 14000, OHSAS 18000, SA 8000, вимоги яких покладені в основу систем менеджменту.
  4. Класифікація методів менеджменту якості. Класичні та сучасні методи менеджменту якості.
  5. Концепция научного менеджмента и научное управление Ф. Тэйлора
  6. Корпоративный финансовый менеджмент
  7. Менеджмент
  8. Менеджмент
  9. Менеджмент.

Вступ

1 Загальні відомості про країну

1.1 Чехія, офіційна назва Чеська Республіка — держава в Центральній Європі. Девіз: «Pravda vtz» («Істина торжествує»)»

Гімн: «Де мій будинок?»

Флаг Чехии Герб Чехии

Сучасна Чехія утворилася в результаті розпаду Чехословакії (Оксамитове розлучення). Включає історичні області — Богемія, Моравія і частина Сілезії. З 12 березня 1999 року є членом НАТО, з 1 травня 2004 року є членом Європейського союзу.

Столиця Чехії - Прага — туристська пам'ятка і найбільше місто країни.

Офіційна мова - чеський Найбільші міста - Прага, Брно, Острава, Пльзень

Форма правління - Парламентська республіка

Президент - Мілош Земан

Прем'єр-міністр - Іржі Руснок

Населення

• Перепис (2011) 10 505 445 чіл.

• Щільність 133 чіл./км

Етнохоронім - чех, чешка, чехи

Валюта - Чеська крона

ВВП

• Разом (2009) 190,264 млрд. $

• На душу населення 18 135 $

1.2 Граничить з Польщею (довжина кордону 658 км.) на півночі, Німеччиною — на північному заході і заході (довжина кордону 646 км.), Австрією — на півдні (довжина кордону 362 км.) і Словаччиною — на сході (довжина кордону 214 км.). Загальна протяжність кордону — 1880 км.

1.3 Територіальне розділення

Так історично склалося, що чеські землі розділені на три області: Чехія, Моравія і Сілезія з обласними центрами Прага, Брно і Острава відповідно. Центральна частина країни переважно рівнинна, а гори формують природні кордони країни. На північному заході розташовані гори Крушне, на півночі – Крконоше, на сході – Орліцкие гори, на південному сході – Карпати, на півдні – Шумавськие гори, на заході – Чеський Ліс. Таке географічне положення Чехії сприяє дуже м'якому клімату, так як вона оточена горами буквально з усіх боків. Гори відмінно личать для гірськолижного спорту.

1.4 Рослинний і тваринний світ

Чехія – одна з найбільш лісистих країн Європи. Ліси покривають близько 30% її території. Переважають промислово-коштовні хвойні породи, перш за все ялина (61% древостоя) і сосна (22%). Вище за кордон лісу розташовані альпійські луги. Обширні ліси створюють умови для відпочинку людей і служать местомом проживання диким тваринам - оленям, бобрам, фазанам і зайцям. У гірських лісах водяться рисі і багаточисельні дрібні тварини – лисиці, білки, ласки.

У Чехії є навіть свої вулкани, що знаходяться в Західній Богемії. Найвідоміший з них - кратер вимерлого вулкана Коморні - Хурка. Тут же, між Хебом і Франтішкови Лазні, в обширному болотистому районі Лісу Славковського, знаходяться багаточисельні грязьові вулканчики, що викидають мінеральну воду. Тут же знаходиться дивна природна освіта - Конепpусськие печери - абсолютно дивовижні карстові печери, куди можна абсолютно вільно попасти у будь-який час роки.
1.5 Природні ресурси

Чехія досить забезпечена прісною водою. Найкрупніші річки – Влтава, Ельба, Морава і Диє. Також на території країни багато невеликих озер і ставків.

Чехія багата корисними копалини. Тут є срібні копальні, соляні шахти, кар'єри по розробці покладів кварцевого піску, ведеться видобуток кришталя. На території країни знаходиться безліч мінеральних джерел, що сприяє розвитку курортного лікування. Зараз в Чехії налічується близько 30 курортів, найвідомішими з яких є Карлови Вари, Маріанське Лазне, Франтішкови Лазні.

1.6 Національна кухня

Чехи – цікавий і хитрий народ. Узяли в кожної країни помалу кулінарних традицій, додали трохи свого, і отриманий коктейль отримав назву національної кухні Чехії. Ось що дивно: чеська кухня підійде найвишуканішому гурманові і найвибагливішому їдцеві. Це основна особливість кухні Чехії.

Національна чеська кухня не була б такою, якби в ній не було місця м'ясу. Найбільш поширено м'ясо курки, свині і яловичини. Рідше в чеській кухні можна зустріти баранину, дичину або рибу. М'ясо зазвичай стоїть в обрамленні судин з різними соусами і підливками. Це друга особливість національної кухні Чехії. Видів соусів тьма тьмущая. Тут і соус, зроблений з грибів або кропу, томатний соус або для тих, що люблять гостреньке – соус з додаванням хріну.

Одним з найзнаменитіших блюд традиційної чеської кухні є коліно. Нога поросяти, запечена в пиві, зазвичай подається в керамічному піддоні з соусом або на дощечці з хріном і гірчицею. Звичайне одне коліно важить близько кілограма, тому замовляти варто одну порцію на двох або на трьох.

Сири займають особливе місце в сучасній чеській кухні. Смажений сир - улюблене в цій країні вегетаріанське блюд. Дійсно, дуже смачний, але дуже калорійний.

Наприкінці трапези - кава і рясне солодке блюдо: яблучний штрудель, що подається з вершками, оладки з джемом, рулети, солодкі гарячі булочки з начинкою, здобний пиріг або морозиво з фруктами і збитими вершками.

Для повноти картини, яка називається «Чеська кухня», залишився лише один мазок кистю. А саме чеське пиво. Ви будете здивовані, взнавши, що пиво в Чехії аж чотириста сімдесят сортів. Тут і нефільтроване і фільтроване пиво, тут і темне і світле пиво і навіть різане. Загалом, приїжджайте до Чехії і насолодитеся національною кухнею.

Чехи люблять поїсти. Національна кухня Чехії відрізняться від інших європейських кухонь тим, що їду там не жаліють, порції великі і ситні.

1.7 Державні свята і неробочі дні

1 січня - Новий рік, День оновлення і День відновлення незалежності.

кінець квітня - Пасхальний понеділок.

1 травня - День праці, або Свято любові.

8 травня - День звільнення від фашизму.

5 липня - День апостолів Кирила і Мефодія.

6 липня - День Яна Гуса. 28 жовтня - День незалежності Чехії.

17 жовтня - День боротьби за свободу і демократію.

24 грудня - святвечір.

25-26 грудня - Різдво.

2 Історичний нарис.

Об'єднання слов'янських племен в V-VI століттях ознаменувало початок історії Чехії. Племена прийняли християнство і об'єдналися, створивши на короткий час Велику Моравську імперію (830-906 рр.), яка включала Словаччину, Богемію, Силезію, а також частини східної Німеччини, південно-східної Польщі і північної Угорщини. До кінця IX століття чехи вийшли з імперії і створили незалежну державу Богемію. Празький палац був побудований в 870-х роках князем Борівоєм і став местомом правління династії Пржемислов, які змогли приєднати чеські племена лише в 993 році. У 950 році німецький король Отто I відвоював Богемію і приєднав її до Римської імперії. У 1212 році Папа Римський зробив Отакара I королем цих земель. Його син і спадкоємець Отакар II намагався оголосити себе імператором Римської імперії і королем чехів, але королівська корона була передана Рудольфу Габсбургу. Сильне правління Габсбургов було золотим століттям Богемії. Прага стала одним з найбільших і значимих міст Європи і прикрасилася витонченими готичними пам'ятниками архітектури.

В кінці XIV - початку XV століть була проведена церковна реформа. Спалахнула Гуситська революція. На чолі повстанців став чех Ян Жіжка, який був натхненний ідеями Яна Гуса. Поширення гусизма загрожувало статусу католицизму в Європі. У 1420 році об'єднані гуситські сили захистили Прагу від першої антигуситської рицарської війни, яка була оголошена Папою Римським. Гусити, не дивлячись на те, що воювали проти тих, що перевершують і краще оснащених сил, кілька разів вторгалися углиб Німеччині, Польщі, Австрії.

У 1526 році Чехія була повернена під контроль католиків Габсбургов. 23 травня 1618 року богемські чини, скаржачись на невиконання обіцянок Габсбургов про релігійну рівність і про збереження своїх пільг, викинули двох габсбургських радників з верхнього вікна Празького замку (ті вижили, отримавши невеликі травми). Дане "викидання" було початком 30-річної війни. Чехи втратили свої права, майно і практично всю свою національну своєрідність із-за "окатоличування" і германізації. На подальших 300 років доля чехів була вирішена наперед.

У XIX столітті національна "ідея" відроджувалася в Богемії і Моравії. Чеські землі возз'єдналися під час європейських революцій в 1848 році, а Прага була першим містом в Австрійській імперії, яке зажадало реформу. Протягом Першої Світової війни мрія про незалежну державу Чехії почала збуватися. У результаті чехи і словаки домовилися створити єдину федеральну державу, що складається з двох рівних республік. На початку Перша Республіка переживала промисловий підйом, але, із-за повільного розвитку, Великої депресії, достатку чеських бюрократів, а також невиконання обіцянки про створення словацької федеральної держави словаки зажадали автономії.

Чехословакія повинна була справлятися зі своїми проблемами поза мирним часом. Більшість з трьох мільйонів Богемії, що говорить німецькою мовою, повірили в мрію про найбільшу Німеччину. Гітлер зажадав (і отримав) Судетенланд згідно з відомою Мюнхенською Угодою 1938 років, а чехи стали готуватися до війни. Як ні малі були матеріальні втрати в Богемії і Моравії протягом війни, багато представників чеської інтелігенції було убито, і німці практично повністю винищили чеське підпілля. Десятки тисяч чеських і словацьких євреїв померли в концтаборах. 5 травня 1945 року населення Праги повстало проти німецьких військових сил. Червона Армія наближалася. Німці, отримавши вільну дорогу з міста від чеських повстанців, що перемогли, почали відступити 8 травня. Прага була практично звільнена до того, як радянські війська прибули наступного дня.

Чехословакія була відновлена як незалежна держава. Спроби укріпити національну своєрідність і покарати тих, що пригноблюють полягали в масовій депортації жителів німецького і угорського походження. Після виборів 1946 років найбільшою політичною партією стали комуністи, маючи 36% суспільної підтримки. У 1950-х роках настав час суворих репресій і регресії, завдяки комуністичній економічній політиці, яка практично привела країну до банкротства. Багато хто був посаджений у в'язницю, сотні були страчені або померли в колоніях, інколи лише із-за демократичних переконань. Протягом 1960-х років Чехословакія поступово проводила лібералізацію. Новий президент, колишній лідер Словацької партії Олександр Дубчек, підтримав демократію і мав намір припинити соціалістичну цензуру. Радянські лідери, в кошмарному сні що не представляють демократичну країну в радянському блоці, подавили коротку "Празьку весну" 1968 років, ввівши війська Варшавського пакту вночі з 20 на 21 серпня. До кінця наступного дня 58 чоловік було убито. У 1969 році був знятий з поста і відправлений до Департаменту лісового господарства Чехії Дубчек. Близько 14 000 партійних діячів і 500 000 членів партії, які відмовилися повернутися до віри в соціалізм, було вигнане з партії і звільнене з роботи. Тоталітарне правління було відновлене, і дисиденти знову попали у в'язницю.

Після того, що знесло Берлінської стіни в кінці 1989 року комуністичний режим продовжував управляти країною. Але 17 листопада все змінилося. Празький комуністичний молодіжний рух організував демонстрацію на честь 9 студентів, убитих фашистами в 1939 році. Мирні 50 000 чоловік була загнані в безвихідь, близько 500 побила міліція, а ще 100 було арештовано. Наступного дня хвилювання розрослися, а видатний дисидент Вацклав Гавел створив антикомуністичну коаліцію, яка привела до відставки уряду 3 грудня. Було створено так званий "Уряд національного розуміння", комуністи виявилися в меншості. Гавела вибрали в президенти республіки 29 грудня, а Дубчек став спікером національної асамблеї. Дні після 17 листопада стали називатися "Оксамитовою революцією" у зв'язку з мирним перебігом подій. У вересні 1992 року Дубчек попав в аварію біля Праги і помер від отриманих травм 7 листопада. З тих пір теоретики зайняті дослідженням можливої змови.

У Словаччині бажання автономії стало очевиднішим, і меншість вимагала незалежності. У результаті прем'єр-міністрами обох республік і іншими видатними політиками було прийнято рішення про розділ країни. Багато, у тому числі і сам президент Гавел, вимагали референдуму, але навіть петиція, підписана мільйоном Чехословакії, не була достатня для того, щоб федеральний парламент зміг домовитися про те, як це зробити. Згодом Гавел подав у відставку, оскільки, не дивлячись на багаточисельні спроби нового парламенту, його не переобрали. Отже, 1 січня 1993 року Чехословакія припинила своє існування - вже другий раз протягом століття. Прага стала столицею нової Чеської Республіки, а Гавел - її першим президентом.

 

3 Характеристика рівня розвитку туризму в країні

3.1 За даними національного управління по туризму Чехії, щорік її відвідують близько 50 тис. чоловік із понад 70 країн для лікування і близько 2 млн. екскурсантів.

Всі регіони Чехії об'єднують дві загальні межі – дивно живописна природа і велика кількість архітектурних пам'яток, які викликають інтерес і захоплення багаточисельних туристів, відвідуючих цю країну.

Основним об'єктом для туризму служить, зрозуміло, прекрасна древня Прага. Це місто буквально просочене духом середньовіччя. Багато його пам'яток включено в список культурної спадщини ЮНЕСЬКО. Серед найзначніших пам'ятників старизни в Празі варто відзначити собор святого Віта, міст і Староместськую Карлов ратушу.

Північна Чехія славиться тим, що в ній знаходиться унікальний заповідник під назвою Чеська Швейцарія, який є одним з красивих куточків живої природи у всій Європі. У цьому регіоні Чехії безліч озер і водоймищ, на яких люблять відпочивати любителі рибного лову і водного спорту. У тутешніх горах відмінно розвинена інфраструктура для заняття зимовими видами спорту. Найбільшим містом Північної Чехії є Ліберец.

Найкрупніша і найвідоміша чеська здравниця - Карлови Вари (у XIX ст - Карлсбад), розташована на заході країни. Відомо, що курортне лікування тут почалося вже в XV ст У Карлових Варах 12 джерел. Найбільш потужний - Вржідло. Він є гейзером, що викидає близько 2 тис. л/мін гарячої води (72,6 °C) на висоту 14 м. На цьому курорті туристи не лише лікуються, але і знайомляться з багатою історією і культурою міста.

Карлови Вари приймають відвідувачів зі всіх п'яти континентів. Але особливою любов'ю курорт користується у росіян і німецьких туристів. У Карлових Варах лікують хвороби травного тракту, обміну речовин. Недалеко від Карлових Вар розташовані знамениті курорти Франтішкови Лазне і Маріанське Лазне.

Курорт Франтішкови Лазне знаходиться в західній частині Чехії. Він є одним із старих (заснований в 1792 р.) і найбільших курортів країни і має світове значення. Лікують на цьому курорті хвороби системи кровообігу, пороки серця і захворювання опорно-рухового апарату.

Курорт Маріанське Лазне теж входить до складу так званого Західно-чеського трикутника і має світову популярність. На курорті і в найближчих околицях налічується близько 140 джерел мінеральної води, з яких для лікувальної мети використовуються 39. Тут лікують хвороби нирок і сечовивідних доріг, обміну речовин, деякі захворювання нервової системи.

На північному заході Чехії, в районі масиву Рудних гір, розташований бальнеологічний курорт Теплиці - один із старих в Європі.

До 20 км. на північ від Карлових Вар на висоті 650 м-коду над рівнем моря знаходиться курорт Яхимов. Його можна віднести до крупних курортів світового значення. Цілющими властивостями володіють термальні радіоактивні джерела, температура води в яких досягає 28 °C. Подібні джерела вельми рідкі в світі. До речі, Яхимов є першим в світі радоновим санаторним курортом. Тут лікують хвороби опорно рухового апарату і деякі хвороби нервової системи.

Лугачевіце -найбільший курорт Східної Чехії. Для лікування використовується не лише вода, але і спеціальні грязі. Основні групи хвороб, які тут лікують, - хвороби дихальних доріг, захворювання травного тракту і обміну речовин.

Янське Лазне -один з найпопулярніших бальнеологічних курортів Чехії. Розташований в районі Судет, в області гірського масиву Крконоше. Відомий тим, що там відкрили перший санаторій, що лікує дитячий параліч.

До великих курортів світового значення слід віднести Подебради. Курорт розташований серед живописних парків в рівнинній частині Чехії. Він має 13 джерел. Тут лікують пороки серця і інші захворювання серця.

На території Південної Чехії знаходиться найбільший лісовий масив Європи – національний парк Шумави. Безліч замків і древніх поселень додають цим місцям особливий колорит. Як і багато інших регіонів Чехії, цей регіон може похвалитися великою кількістю популярних курортів.

Головною пам'яткою Східної Чехії є ферма, на якій розводять племінних коней, прекрасний екстер'єр і скакові якості яких відомі у всьому світі. У цьому регіоні багато замків і інших древніх пам'ятників архітектури. Серед міст Східної Чехії виділяються Кутна Гора і Градец-Кралове.

Південна Моравія – це край виноградників. Вина, вироблювані тут, користуються популярністю навіть у справжніх цінителів. Північна Моравія, мабуть, може похвалитися великою кількістю пам'ятників середньовічної архітектури, чим всі інші регіони Чехії.

Кожен з регіонів Чехії прекрасний по-своєму. Відпочиваючи в Чехії, кожен зможе знайти тут ідеальне місце за своїм смаком.

3.2 Поняття «несезон» в Чехії не існує в принципі: тут можна хоч в січні, хоч в липні гуляти по провулках середньовічних міст, блукати по анфіладах і залах будь-якого з двох з гаком тисяч замків, обпиватися найсвіжішим пивом (Чехія по «пінному» показнику попереду планети всій) і обжиратися смаженими ковбасками, а потім, схаменувшись від розпусти гастронома, реанімувати печінку і підшлункову карловарськимі водами — недаремно про мінеральні багатства Чехії захоплено відзивалася ціла плеяда російських людей мистецтва. Як бонус Чехія прикладає географічну і філологічну близькість: 2,5 години на літаку і майже поголовне володіння місцевих великим і могутнім. У Чехії туристові-поліглотові, застряглому на середині фрази «Екськьюз мі, веа ай кен.», майже гарантовано порадять кинути цю справу і перейти вже на нормальний російський. В той же час, Чехія освітня користується заслужену на популярність в середовищі лінгвістично налагоджених туристів. Окрім іншого Чехія може похвастати вельми якісними гірськолижними курортами з такими іменами, що пестять вухо, як, наприклад, Пец-под-Снежкой. Ну а влітку не упустите можливість відпочити на затишному пляжному курорті Маховий озеро — загалом, як ви вже здогадалися, Чехія кожному знайде заняття до душі.
3.3 Видатні пам'ятники культури і мистецтва

Культурні і історичні традиції Чехії - заслужений на привід для гордості. Мабуть, жодна країна в Європі не може похвалитися такою кількістю пам'ятників, монастирів, старовинних міст і замків на одиницю площі.

Телч, Чеськи-крумлов, Кромнержіж, Літомишль, Ледніцко-Валтіцкий природний комплекс - ці історіко-архітектурні пам'ятники є не лише невід'ємною частиною культури Чехії, але і безцінною світовою спадщиною. Тому вони знаходяться під охороною ЮНЕСЬКО. Більшість з них відкриті для перегляду, до них організовані екскурсії.

У Чехії дуже цінують класичну музику і гордяться своїми великими земляками Дворжаком і Сметаною. Дзеркальна капела Клементіума, Зал імені Дворжака, палац Ліхтенштейну, костели Празького Граду - ці всесвітньо відомі і унікальні концертні зали здатні настільки підсилити враження від класичних та і сучасних музичних творів, що слухачам буде потрібно деякий час, щоб звільнитися від цих чар і повернутися в реальність. Практично весь рік в Чехії проводяться музичні заходи і фестивалі. Взимку це Міжнародний джазовий фестиваль, Празька зима (фестивальний тиждень культури в Чехії), а також знаменитий ярмарок Матейськая. Навесні і літом меломанів запрошують Пасхальний фестиваль камерної музики в монастирі Святого Анежки і фестиваль Празька весна. Крім того, в середині літа в Чехії проводиться фестиваль духових оркестрів. І, зрозуміло, Празька осінь, проводиться у відомому залі Сметани.

3.4 Екскурсії Чехії

Якщо ви відправилися до Чехії, щоб поглянути на що-небудь стоїть, то ви не помилилися, вибираючи країну. Чехія – це країна пам'яток і екскурсій, які вважаються одними з найкращих у всьому світі. Ви можете вибирати собі екскурсійний тур з набором місць, які ви повинні будете відвідати впродовж певного проміжку часу. Екскурсії і тури є різні, на будь-який смак і можливості. Частенько вони проводяться на англійській і німецькій мові, але можна знайти і гідів, яких всі розповідять на російському. Дізнатися про це, а також про вартість, початок, тривалості ви зможете в своєму готелі. Замовити квитки також можна або в готелі, або безпосередньо перед самим відправленням автобуса.

Найбільш поширені серед іноземних туристів є автобусні тури. Наприклад:

Город-курорт Карлови Вари з відвідинами замку Лікоть.

Карлови Вари - відомий в Чехії і за її межами город-курорт з 12 цілющими мінеральними джерелами, воду яких можна спробувати під час прогулянки від санаторію Термал до історичної Імператорської водолікарні. Головні пам'ятки – прекрасні колонади, відомий гейзер Вржідло, відкритий термальний басейн з мінеральною водою, православна церква св. Петра і Павла, Краєзнавчий музей, музей Яна Бехера, де можна спробувати різні види відомого лікеру Бехеровка, фабрики по виробництву традиційного карловарського скла і фарфору.

Замок Лікоть - живописний готичний королівський град, заснований в 13-м-коді столітті на місці старовинної романтичної споруди, розширеної за часів правління Вацлава IV і відремонтований в 16-м-коді столітті. У 19-м-коді столітті частково зруйнований, знесена башта, з 1898 року - відкритий міський музей. Експозиція: історічеський фарфор, історія, археологія і будівельний розвиток граду, тюремні камери, оглядова башта. Постійна виставка привидів.

Тривалість екскурсії: 12.0 ч.

Цена/чел: 45 Eur/взрослий, 30 Eur/реб. до 12 років

Великою популярністю користуються річкові екскурсії на теплоходах. Вони завжди з живленням: уранішні з кавою, денні з обідом, а вечірні з щільною вечерею. Особливо цікаві вечірні прогулянки, коли місто підсвічує: дуже романтично і спокійно. Вартість таких прогулянок –100-150 Кс.

Екскурсії в замки теж залучають багато туристів. Конопіште (замок з колекцією зброї) і Карлштейн (замок з реліквіями короля) (Додаток 1) – це два відомі замки, розташовані недалеко від Праги. Крім того, місто Кутна Гора, Карлови Вари, Королівський монетний двір, Храм Св. Варвари, Чеський Крумлов, Замок Орлик (Додаток 2), Чеський Штернберк, «Бабілон». Чехію вільно можна назвати музеєм просто неба, тут немає ні єдиної деталі, яку можна не відмітити. Все чарівливе, все прекрасне і все коштує вашої уваги.

4 Характеристика курортного регіону

Кожне чеське місто - це віддзеркалення історії країни. Багато міст немов зійшли із сторінок середньовічних романів: готичні шпилі соборів і потужні кріпосні стіни замків, вузькі зігнуті вулички і «пряникові» будиночки, старовинні площі і тьмяно блискучі від часу камені мостових. Кожен камінь дихає віковою історією і запрошує зробити увлекательноє подорож в минуле.

4.1 Курортний регіон – Прага.

Прага — єдине місто світу, що не потребує вистави.

«Как я хочу в Прагу! — писала Маріна Цветаєва— В жизни не хотела назад ни в один город, а в Прагу хочу!»

Сьогодні Прага вважається одним з красивих міст Європи, що зберіг чарівність минулих століть. Історичне ядро міста розташоване по обох берегах річки Влтави. Воно складається з п'яти частин: Градчани, Мала Сторона (Мала Країна), Старе місто (Старе Місце), Єврейське місто (Йозефов) і Нове місто (Нове Место). «Місто-казка», так називають Прагу ті, хто піддався чарівності цього міста, побродив по звивистих вуличках, помилувався старовинними замками і симпатичними будиночками. Архітектурна подоба Праги багатогранна, тут знайшли своє віддзеркалення всі стилі: від готики до бароко і ренесансу, від класицизму до модерна. Завдяки величезній кількості історичних і архітектурних цінностей Прага внесена до Списку усесвітньої культурної спадщини ЮНЕСЬКО.

4.2 Характеристика готельної бази.

Після початку ринкових реформ туризм виявився найбільш швидкорослою галуззю Праги. В даний час більше 110 тисяч жителів Праги (близько 20 % економічно активного населення) працюють в галузях, так або інакше пов'язаних з обслуговуванням іноземного і внутрішнього туризму. Загальне число туристів, що відвідали Прагу, перевищило в 2011 році 3,8 млн чоловік, при цьому середній турист провів в готелях 3,7 ночей, що також декілька перевищує середньоєвропейський рівень.Вместе з тим наголошується, що Прага далеко не вичерпала потенціал свого розвитку, маючи всі можливості залучати значно більше гостей у зв'язку з проведенням культурних, спортивних, суспільно-політичних, економічних, наукових і інших міжнародних масових заходів.

Буквально за декілька років Прага перетворилася з маловідомого в масштабах Європи міста до справжньої мекки туристів: за даними Усесвітньої туристичної організації до 2005 року вона вийшла на шосте місце в Європі по числу відвідин після Лондона, Парижа, Риму, Мадрида і Берліна. Цьому сприяв перш за все швидкий розвиток готельної мережі міста, що збільшилася у декілька разів. До початку 2007 років в Празі налічувалися 29 п'ятизіркових, 126 четирехзвездочних і більше 250 тризіркових готелів, число місць в яких досягає 90 тис., а також 4 готелю, обладнаних в поставлених біля причалу пасажирських теплоходах, декількох мотелів для автомобілістів і величезного числа пансіонів, хостелов, молодіжних гуртожитків, кемпінгів і апартаменту-готелів. За даними рейтингу Tophotels (інформаційний рейтинг готелів, заснований на думках фахівців туристичного бізнесу і відгуках туристів) найбільш популярні два празькі готелі: Lindner Hotel Prague Castle 5* и InterContinental Praha 5*

4.3 Lindner Hotel Prague Castle 5* (Додаток 3)

Отель Lindner Prague Castle 5* (Ліндер Прага Касл 5*) розташований в історичній будівлі, побудованій в 16 столітті.
Готель знаходиться в тихому районі столиці. Поруч - Страговський монастир, недалеко – Празький Град. У 1,5 км. - міст Карлов. Станція метро Malostranska (Малостранська) знаходиться в 1,2 км. від готелю, а до трамвайної зупинки Pohorelec(Погоржелец) можна добратися за 5 хвилин (220метров).

Готель пропонує 138 елегантних і просторих номерів з виглядом на монастир і внутрішній двір. Номери з безліччю красивих історичних деталей і яскравим дизайном, обладнані великою ванною кімнатою, робочою зоною, доступом в інтернет, телевізором з плоским екраном, телефоном, а також сейфом і міні-баром. У ресторані Senses вранці, вдень і увечері подають блюда місцевої і міжнародної кухні. У літній час гості можуть насолодитися кулінарними вишукуваннями на красивій терасі. Бар і салон Muse пропонує свіжі салати, закуски, а також коктейлі, пиво, алкогольні напої і навіть спеціальні види сигар. Для крупних конференцій, невеликих нарад, семінарів, заходів і вечірок в готелі є три конференц-зали місткістю до 200 чоловік, обладнаних сучасними технологіями. Для різних торжеств, таких як весілля або ювілей, підготовлений банкетний зал. Гості можуть розслабитися в оздоровчому центрі з сауною і тренажерним залом або замовити сеанс масажу.

Контактна інформація готелю:

Адреса Strahovska 128 118 00 Prag Czech Republic
Телефон +42 02260 80000
E-mail info.prague@lindnerhotels.cz
Сайт: http://www.lindner.de/en/hotel_prague_castle/index_html/complexdoc_view

Найближчі транспортні вузли

• аеропорти - Міжнародний аеропорт Праги Рузіне (12 км.)

• ж/д вокзали - Головний залізничний вокзал Праги, залізничний вокзал Голешовіце (4 км.)

• зупинки обществ.транспорта - трамвайна зупинка Похоржелец (50 м-кодів), автобусна зупинка (100 м-кодів), станція метро Малостранська (2 км.)

Менеджмент готелю

• входить в мережу готелів Lindner Hotels & Resorts

Готельна територія

• оформлення території готелю – тераса

• рослинність на території - сад

Розмір готелю

• середній готель (50-200 номерів)

Номера

• Кількість номерів в готелі – 138

• Номери для некурящих Сервіс в номерах

• Обслуговування в номерах - цілодобово

• Зміна білизни в номері - 3 рази в тиждень

• Прибирання номера – щодня

У ванні

• ванна/душ

• рушники

• туал.прінадлежності

• туалет

• умивальник

• фен




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Стоимость: 825 евро| У номерах

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.019 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав