Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Рекомендації щодо оформлення дипломної роботи

Читайте также:
  1. VI. Продовження роботи.
  2. VIII. Продовження роботи.
  3. Алгоритм вибору завдань для самостійної (дистанційної) роботи студентів
  4. Важливо! Документи для оформлення віз приймаються тільки після повної оплати замовлення!
  5. Вимоги безпеки перед початком роботи
  6. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  8. Вимоги до оформлення контрольних робіт
  9. Вимоги до оформлення матеріалів
  10. Вимоги до оформлення статей для публікації

При виконанні тексту пояснювальної записки за допомогою ПК застосовувати: - шрифт Times New Roman; - колір чорний; - розмір шрифту – 14; - відстань між рядками - 1,5 інтервалу. Текст пояснювальної записки виконують на одній стороні аркуша. Відстань від рамки до границь тексту рекомендується залишати: - відступ ліворуч (абзац) – 5 мм; - відступ праворуч (абзац) не менш 5 мм; - знизу від основного напису – 10 мм; - відступ першого (червоного) рядка – 20 мм. Текст пояснювальної записки розділяють на розділи й підрозділи, пункти й підпункти при необхідності.

Кожний розділ, і підрозділ пояснювальної записки рекомендується починати з нового аркуша. Якщо текст попереднього підрозділу займає менше половини аркуша, то заголовок наступного підрозділу пишуть на тому ж аркуші, відступивши від тексту 15 мм. Заголовки слід друкувати із прописної букви, без підкреслення. Крапка наприкінці не ставиться. Переноси в словах заголовків не допускаються. Якщо заголовок складається із двох речень, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком і текстом при виконанні пояснювальної записки на ПК повинне бути рівно 2-3 інтервалам, при виконанні рукописним способом – 15 мм. Відстань між заголовками розділу й підрозділу – 2 інтервалу, при виконанні рукописним способом - 8 мм.

Якщо назва заголовка не вміщається на одному рядку, то відстань між рядками встановлюється 8 мм або 2 інтервалу.

Кожен розділ записки рекомендується починати з нової сторінки. Розділам присвоюються порядкові номери, котрі позначаються арабськими цифрами. При наявності підрозділів їх номери складаються з номера розділу і порядкового номера підрозділу з крапкою між ними. В кінці номеру розділу або підрозділу крапка не ставиться. Заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів звіту слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці. Найменування розділів і підрозділів повинне бути коротким та відповідати змісту. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається. Абревіатура в найменуваннях розділів і підрозділів не допускається. Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розміщувати у звіті безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрація позначається словом "Рисунок __", яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, "Рисунок 3.1 – Схема розміщення". Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад, рисунок 3.2 – другий рисунок третього розділу.

Приклад

Рисунок 3.1 – Двохтактний двигун

 

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті РПЗ. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу. Таблиця повинна мати заголовок, який слід виконувати малими літерами (крім першої прописної) і розміщувати над таблицею посередині. Заголовки граф таблиці починають з прописних літер, а підзаголовки - з рядкових, якщо вони складають одне речення з заголовком. Підзаголовки, які мають самостійне значення, пишуть з прописної літери. Наприкінці заголовків і підзаголовків таблиць розділові знаки не ставлять. Заголовки дають в однині. Висота рядків таблиці повинна бути не менше 8 мм.

Приклад

Таблиця 3.1 – Класифікація дизельних двигунів

Оборотність Місце застосування Агрегатна потужність Число циліндрів Питома витрата палива Частота обертання
Низькооборотні Головні двигуни судів різних типів 2,2-35 МВт 5-12 210-215 г/кВт*год 103-225 об/хв.
Середньоборотні Головні двигуни судів середнього розміру До 13,2 МВт 6-20 205-210 г/кВт*год 300-500 об/хв.
Високооборотні Головні двигуни на малих судах; допоміжні – на судах усіх типів До 2 МВт 12-16 215-230 г/кВт*год Понад 500 об/хв.

 





Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
РЕЦЕНЗІЯ| штраф не менее 1000 рублей).

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав