Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Характеристика споруд та умови виконання робіт

Читайте также:
  1. I Однословная характеристика I ПОДЗЫВАТЬ.
  2. I. Краткая характеристика физико-химических и токсических свойств метилового спирта.
  3. PAGE73. КРИМИНАЛИСТИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА КРАЖ
  4. V. Методичні вказівки до написання курсових робіт
  5. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  6. А. Общая характеристика
  7. АБЕТКОВИЙ ПОКАЖЧИК ПРОФЕСІЙНИХ НАЗВ РОБІТ
  8. Афинский Акрополь. Общая характеристика ордерной системы
  9. Б) Характеристика методів візуалізації статевої системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  10. Банківські правочини пов’язані з формуванням грошових ресурсів: загальна характеристика

Будівництво (реконструкція) осушувальної меліоративної системи пов'язане з підготовкою території будівництва та з безпосереднім будівництвом елементів системи. Будівництво осушувальної системи необхідно виконувати в теплий період року.

До початку дренажних робіт проводиться очистка території від кущів та дрібнолісся, дерев, пеньків, каміння, а також будується мережа відкритих осушувальних каналів.Колекторна мережа будується від каналу-приймача з похилом у бік гирла. Колектор підключається до каналу за допомогою гирлової споруди. Після прокладання колектора від нього прокладають дрени. Після закінчення дренажних робіт (в тому числі будівництва колодязів, трубчатих шлюзів-регуляторів та переїздів) виконується первинний обробіток осушених земель.

Тип ґрунту на масиві, площі брутто і нетто. Ґрунт ділянки – суглинок важкий. Площі , .Осушувальні канали на масиві системи будують у земляному руслі. Параметри каналу, необхідні для визначення обсягів робіт наводяться нижче.

Довжина каналу L=11300 м, глибина каналу h=2,6 м, ширина каналу по дну b=1,8 м, коефіцієнт закладання укосів m=2,0.

Регулююча мережа системи проектується у вигляді дрен та колекторів. Дрени передбачити з гончарних чи пластмасових трубок Æ50 мм, а колектори – із гончарних трубок Æ75...150 мм. У місцях поворотів колекторів та під’єднання до колекторів старшого порядку колекторів молодшого порядку потрібно передбачити будівництво оглядових колодязів, а в місцевих пониженнях в проекті розробляються заходи із їх засипки. На окремих ділянках масиву осушення необхідно виконати культуртехнічні роботи, пов’язані з розчищенням території та її первинним освоєнням.

Для регулювання рівнів води в каналах осушувальної мережі у випадках попереджувального або зволожувального шлюзування передбачене будівництво шлюзів-регуляторів типу РТК їх кількість 7 шт.(регулятор трубчастий, з коробчатим затвором).

У місцях, де польові дороги перетинаються з каналами відкритої мережі, і де нема потреби у встановленні споруд типу РТК, передбачається будівництво трубчатих переїздів типу ТП їх кількість 11 шт. Проектом необхідно передбачити засипку ґрунтом мікропонижень з тимчасових кавальєрів, які утворюються при будівництві каналів. Об’єм рослинного ґрунту, що знімається з поверхні понижень складає 9700 м3, перед їх засипкою та відстань його переміщення, об’єм мінерального ґрунту, який треба забрати для засипки понижень та відстань його переміщення задаються вихідними даними. Рослинний ґрунт для рекультивації поверхні понижень використовується той же, що був знятий з їх поверхні.

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Розрахунок обсягів робіт та відстаней преміщення грунту при будівництві каналу за повздовжньою схемою | Розрахунок обсягів робіт при будівництві дренажу | Поперечна схема підбору ескаватора | Техніко-економічне порівняння способів виконання робіт | Вибір і обґрунтування будівельної техніки для будівництва дренажу | Обґрунтування комплектів машин | Техніко-економічне порівняння способів виконання робіт |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав