Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Лікування рідкісних варіантів вродженої непрохідності шлунку у дітей.

Читайте также:
  1. А. Рак шлунку. В. Поліпоз шлунка С. Виразкову хворобу шлунка
  2. Вплив особистості медичного працівника на лікування.
  3. Вплив особистості медичного працівника на лікування.
  4. Вродженої непрохідності шлунку у дітей
  5. Діагностика та хірургічне лікування секвестрації легень.
  6. Діагностика, уточнення об¢єму ураження та контроль за проведенним лікуванням.
  7. Классификація. Діагностика. Лікування
  8. Клініка, діагностика, лікування, профілактика
  9. Лікування
  10. Лікування гепаторенального синдрому.

Лікування дітей з рідкісними варіантами ВНШ також хірургічне. При атрезіях і аплазії сторожа показано термінове оперативне втручання. У хворих з розвинутими ускладненнями основного захворювання або за наявності супутньої патології потрібна передопераційна підготовка, направлена на корекцію порушень гомеостазу, декомпресію шлунку, порушень дихання.

Відсутність досвіду оперативного лікування даної патології навіть у фахівців, що займаються хірургією новонароджених, привів до різноманіття пропонованих операцій і до труднощів у виборі з них адекватного варіанту у кожному конкретному випадку. Найчастіше при атрезіях і аплазії сторожа використовується гастродуоденостомія в різних модифікаціях з інтубацією відвідного відділу кишечнику за зону анастомозу. У дітей з мембранозною непрохідністю до теперішнього часу застосовується просте видалення мембрани, запропоноване J.Morton у 1935г. При цьому деякі хірурги рекомендують рану шлунку ушивати в поперечному напрямі, доповнювати операцію пілоропластикою по Гейеке-Мікулічу.

Для хірургічної корекції дуплікацій шлунку використовують їх видалення методом вилущування без його розтину або з належною стінкою шлунку у випадках інтимного зрощення з ним додаткового органу. При великих розмірах дуплікації деякі автори рекомендують розітнути перегородку між основним і додатковим органом і накласти співустя між ними з формуванням загальної порожнини. В деяких випадках обмежуються накладенням анастомозу між додатковим шлунком і тонкою кишкою. Марсупіалізація кісти має обмежені свідчення. У цих випадках за наявності кісти шлунку великих розмірів рекомендують розкрити її просвіт, посікти стінки, вискребти слизову оболонку частини, що залишилася, і ушити її в рану передньої черевної стінки. Облітерація цієї порожнини досягається тампонуванням.

При кістозних подвоєннях невеликих і середніх розмірів, розташованих в зоні сторожа, перевага віддається резекції шлунку з анастомозом по Більрот.

Значні труднощі у виборі оптимального методу хірургічного лікування виникають при дуплікаціях шлунку, розташованих одночасно в черевній і грудній порожнинах. Тут підхід повинен бути строго індивідуальним. Іноді рекомендують розділити хірургічне втручання на два етапи: спочатку проводять внутрішньогрудний етап операції, а через 7-10 днів видаляють внутрішньочеревну частину подвоєння.

Результати лікування рідкісних вроджених вад шлунку, що супроводжуються його непрохідністю, не можуть бути визнані задовільними із-за високої летальності, складовій 12,9%-14,4% для подвоєнь і що досягає 49,2% при атрезіях шлунку.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 16 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Базові вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисципліна інтеграція). | Діагностика та хірургічне лікування секвестрації легень. | Вродженої непрохідності шлунку у дітей |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав