Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

В УКРАЇНІ

Читайте также:
  1. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні.
  2. АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ
  3. АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ
  4. АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ
  5. В УКРАЇНІ
  6. Виробництво зерна – провідна галузь сільського господарства країни. Зернові культури в Україні займають понад 14 млн. га або 56 % посівних площ.
  7. Гарантії прав і свобод людини і громадянина в Україні.
  8. Гарантованість прав і свобод людини і громадянина в Україні.
  9. Грошова реформа в Україні.

Л. В. Баранова, магістр

Д.П. Лойко, к.т.н., професор

Донецький національний університет економіки і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк

Різноманітність сфер застосування клеїв визначає певні вимо­ги як до їх властивостей, так і до технології склеювання. Для цього необхідно створити широкий асортимент клеїв і засобів їх застосу­вання. Кожна галузь промисловості України має свій асортимент клеїв.

Необхідність застосування клеїв у промисловості головним чином полягає в тому, що склеювання - єдиний метод міцно з'єднувати різнорідні матеріали: пластичні маси з металом, скло та метали та ін. За допомогою клеїв можна з'єднати складні за конфі­гурацією деталі. Зокрема, в певних випадках склеювання більш де­шеве, ніж зварювання, та інші методи кріплення деталей.

Необхідність застосування клеїв у народному господарстві безмежна: це і склеювання взуття, одягу (легка промисловість), ме­талів, пластичних мас (машинобудування), стінових панелей та плит, дерев'яних елементів (будівництво), біологічних тканин (ме­дицина), збірка фюзеляжу, склеювання крил (літакобудівництво) та ін.

Сьогодні в побуті та промисловості використовують велике різноманіття клеїв. На ринкуУкраїни представлена така класифіка­ція клеїв.

За походженням клейової речовини клеї поділено на природні і синтетичні. Природні клеї підрозділяють на тваринні, рослинні і мінеральні.

За призначенням розрізняють клеї:

· конторські - для склеювання, в основному паперу та картону;

· господарські - для приклеювання шпалер, лінолеуму, ковроліну, плиток тощо;

· універсальні - для склеювання деревини, шкіри, тканин тощо;

· спеціальні види клею - для склеювання кіноплівки, гуми й ін.;

· герметики - для герметизації й ущільнення та ін.;

· самоклеючі матеріали (липкі стрічки)- для ізоляції дротів, за­кладення вікон, ремонту тканин та ін.

Український ринок клейових засобів в останні роки зазнав іс­тотних змін. На ньому представлений різноманітний асортимент товарів різного призначення закордонного і вітчизняного виробни­цтва.

У роки економічної стабільності сегмент українського ринку клейових засобів щорічно зростав на 18-20%. За підсумками 2008 року споживання клеїв було вище на 20% порівняно з 2007 роком.За підсумками 2009 року показник споживання клеїв знизився від 45 до 65%о порівняно з 2008 роком.

Основні споживачі клейової продукції - виробники різної ланки і кінцеві споживачі, які використовують клей для особистої мети, ділять споживчий простір приблизно рівною мірою і відно­сно рівномірно розподіляють між собою весь обсяг клейового рин­ку. У групі виробників більша перевага віддається професійним клеям, тоді як пересічні споживачі використовують продукти із групи господарських клеїв.

Підприємства України виробляють клеї різноманітного при­значення: ВЛТ «ЗИП» (м. Дніпропетровськ), ТОВ «Варче» (Доне­цька обл.), ВЛТ «Ріца» (м. Вінниця), «Хенкель Баутехнік» (м. Виш-город, Київська обл.), ВЛТ «Полірем-Центр» ТМ «Полирем» (м. Київ), група компаній «Фомальгаут» ТМ "Полимин", ВАТ «ПК «Полипласт» ТМ "Полипласт" (м. Київ), ВАТ Науково-виробниче підприємство «Геліос» ТМ "Ферозит", ВАТ «Адинол» ТМ "Ади­нол" (м. Рівне) та інші.

Ринок клеїв в Україні вже пройшов етап становлення і зараз перебуває на стадії зміцнення в умовах жорсткої конкуренції за па­раметрами ціна-якість, широта асортименту і наявність постійних товарних запасів.

Основний вид стимулювання продажу клеїв - це реклама в прайс -листах спеціалізованих та ділових виданнях. У засобах масо­вої інформації наведені практично всі постачальники клеїв в Украї­ні. Крім цього, фірми-виробники намагаються брати участь у спеці­алізованих каталогах, довідниках і виставках. Деякі оптові компанії, тим не менше, намагаються представляти свою продукцію і в роздрібних мережах. У кожного виробника розроблена спеціальна система знижок.

При сучасному насиченні ринку і високому рівні конкуренції не виключено, що ціни на продукцію вітчизняних виробників зни­зяться. Ціни на імпортний товар за умов стабільності курсу долару і мита серйозно змінюватися не повинні.

Отже, перспективою розвитку ринку клеїв є:

максимальне впровадження на український ринок клеїв вітчи­зняного виробництва;

розширення та оновлення асортименту клеїв на основі синте­тичних смол;

модифікація клейових композицій новими сировинними мате­ріалами (наповнювачами та розріджувачами);

зосередження розробки клеїв з урахуванням екологічної без­пеки композицій;

розроблення клейових засобів з підвищеним комплексом влас­тивостей;

розширення галузі застосування клеїв у побуті, будівництві, електротехніці та ін.;

зниження цінової конкурентоспроможності продукції провід­них країн світу.

Таким чином, ринок клеїв значно впливає па формування макроекономічних показників країни. Зростання хімічної промислово­сті в країні - загальновизнаний критерій науково-технічного про­гресу.

Література:

1. Попова О.С. Ринок клейових засобів в Україні // Збірник наукових праць. «Товарознавство та інновації». Вип.2 - Донецьк: ДонНУЕТ, 2010.- С.131-141.

 

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 43 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ТЕПЛОАККУМУЛИРУЮЩИЕ МАТЕРИАЛЫ НА ОСНОВЕ ФАЗОВЫХ ПРЕВРАЩЕНИЙ | ПРОБЛЕМИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ В УКРАЇНІ | Т.А. Заяц | РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ ШЛЯХОМ ПЕРЕРОБКИ ПОЛІМЕРНИХ ВІДХОДІВ | КЛАСИФІКАЦІЯ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ ПОБУТОВОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЗА ОКРЕМИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ | НА СТАДИЯХ ОБРАЩЕНИЯ И ЭКСПЛУАТАЦИИ | АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ | РОЗРОБКА МОДЕЛІ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М’ЯКИХ МЕБЛІВ НА ПІДПРИЄМТСВІ ТОРГІВЛІ ВІД СТАДІЇ ПОСТАЧАННЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ | ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КЛЕЇВ І КОМПОЗИЦІЙ НА ЇХ ОСНОВІ | РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПІДЛОГИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав