Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Програма

Читайте также:
  1. V. Програма змагань
  2. Діагностична програма
  3. ІСТОРІЯ СТАРОДАВНЬОЇ ФІЛОСОФІЇ. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. Мовна програма
  5. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  6. Навчальна програма
  7. Навчальна програма курсу
  8. Навчальна програма курсу з поглибленого вивчення
  9. Положення про прийом на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціалістів і магістрів до Вінницького національного технічного університету
  10. Поясніть, чому в XIX ст філософські ідеї в Україні проявлялись не лише в філософських творах, а й літературі та програмах громадсько-політичних рухів?
№ з.п. К-сть год. Назва теми та її зміст Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
    Основи технології вирощування рослин та догляду за ними. Технологія вирощування лікарських рослин Лікарські рослини у народній медицині, їх значення. Види лікарських рослин (нагідки, ехінацея, наперстянка, ромашка лікарська, звіробій, череда, живокість, чорнобривці, меліса, м’ята). Лікарські рослини свого регіону. Біологічні ознаки лікарських рослин. Характеристика лікарських рослин за терміном цвітіння, висотою, розміром та кольором квітів. Умови вирощування лікарських рослин. Грунти. Інвентар для заготівлі рослин. Терміни заготівлі, способи зберігання. Отруйні квіткові рослини. Технологія вирощування декоративних кущів Місце декоративних кущових рослин в озелененні території. Їх естетична і захисна роль. Загальна характеристика традиційних українських декоративних кущів (калина, бузок, жасмин). Загальна характеристика грунтів, які використовують для кущових декоративних рослин. Способи розмноження, садіння, догляд за рослинами. Захист від шкідників і хвороб. Ознайомлення з основними шкідниками і хворобами рослин та методами боротьби з ними. Переваги біологічних методів. Способи екологічно чистих методів боротьби зі шкідниками і хворобами рослин. Охорона навколишнього середовища Поняття про зв’язок виробничої діяльності людини з навколишнім природним середовищем. Екологічна ситуація в Україні та в світі в цілому у зв’язку зі стрімким науково-технічним прогресом. Характеристика можливих джерел забруднення навколишнього середовища від сільськогосподарського виробництва. Шляхи охорони ґрунту від вітрової і водяної ерозії, руйнівної дії тракторів та машинно-тракторних агрегатів. Засоби запобiгання забруднення великих водойм, повітря, знищення рослинного і тваринного світу в природі. Поняття про екологічно чисті технології у сільському господарстві, перспективи їх розвитку в Україні, екологічно чисті види енергії, замкнуті, безвідходні цикли виробництва продукції рослинництва і тваринництва.   Характеризує значення лікарських рослин; рослини свого регіону; кущових декоративних рослин; розпізнає лікарські рослини за біологічними ознаками; сорти декоративних кущів; порівнює різні види лікарських рослин; декоративних кущів; добирає рослини з урахуванням умов вирощування; висіває і доглядає за посівами; збирає с адильний матеріал; добирає інвентар для заготівлі рослин; заготовляє лікарські рослини; спостерігає за посівами лікарських рослин; ростом кущів; висаджу є та доглядає декоративні кущі; виконує фігурне обрізання кущів; дотримується правил збирання садильного матеріалу лікарських рослин, санітарно-гігієнічних вимог та правил безпечної праці; характеризує екологічну ситуацію в Україні та в світі; називає можливі джерела забруднення навколишнього середовища; визначає шляхи охорони ґрунту від ерозії; порівнює засоби запобігання забруднення, визначає їх ефективність; називає екологічно чисті види енергії.
    Проектування, вирощування лікарських рослин та декоративних кущів Визначення завдань проекту. Використання лікарських рослин у поєднанні із декоративними кущами для озеленення території (школи, дитячого садка, парку, присадибної ділянки тощо). Пошук інформації про лікарські рослини, які можна використати для озеленення території та декоративні кущі. Створення ескізного малюнка розташування квітів та кущів на території для озеленення. Врахування призначення рослин, кліматичних умов, видів грунтів, регіональних традицій, терміну цвітіння квітів, впливу на навколишнє середовище. Визначення орієнтовної вартості проекту. Складає план роботи з виконання проекту; визначає територію для озеленення; здійснює пошук інформації, необхідної для виконання проекту; аналізує зібраний матеріал; добирає види лікарських рослин та декоративних кущів для проектування з урахуванням призначення, кліматичних умов, термінів цвітіння, традицій; виду грунту; розробляє ескізний малюнок озеленення визначеної території з поєднанням лікарських рослин (квітів) та декоративних кущів; добирає інвентар для садіння та вирощування рослин; засоби догляду за рослинами, засоби боротьби з поширеними у регіоні хворобами лікарських рослин (квітів) та декоративних кущів, шкідниками; планує організацію робочого місця, дотримання, правил безпечної праці, санітарно-гігієнічних вимог; обраховує орієнтовну вартість проекту; оформлює порт фоліо;
    Презентація виконаних проектів. Захист проекту. Умови практичного втілення проекту. Самооцінювання та оцінювання результатів проектної діяльності. Захищає проект; аналізує переваги, недоліки проекту, умови практичного втілення проекту; само оцінює результати проектної діяльності.
         

Орієнтовний перелік об’єктів праці

Вирощування та догляд за декоративними кущами, лікарськими рослинами, лікарськими рослинами на клумбах, квітниках, альпійських гірках, присадибних ділянках, парках тощо.

 

Інвентар для вирощування та догляду за рослинами

Матеріали

Насіння лікарських рослин, посадковий матеріал, садженці декоративних кущів, засоби догляду за рослинами та боротьби зі шкідниками та хворобами.

 

Чижова І. А.

м. Саки, АР Крим

Варіативний модуль

Технологія виготовлення виробів у техніці «Макраме»

(7-9 клас)

 

Тематичний план.

Назва Кількість годин
1. Основи технології виготовлення виробів в техніці макраме.  
2. Проектування та виготовлення виробів технікою «макраме».  
3. Презентація та оцінка результатів проектної діяльності.  

 

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 38 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав