Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Програма

Читайте также:
  1. V. Програма змагань
  2. Діагностична програма
  3. ІСТОРІЯ СТАРОДАВНЬОЇ ФІЛОСОФІЇ. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. Мовна програма
  5. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  6. Навчальна програма
  7. Навчальна програма курсу
  8. Навчальна програма курсу з поглибленого вивчення
  9. Положення про прийом на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціалістів і магістрів до Вінницького національного технічного університету
  10. Поясніть, чому в XIX ст філософські ідеї в Україні проявлялись не лише в філософських творах, а й літературі та програмах громадсько-політичних рухів?
№ з.п. К-сть год. Назва теми та її зміст Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
    Основи технології заготівлі і зберігання продуктів. Використання консервованих плодів та овочів. Методи зберігання плодів та овочів. Класифікація рослинної сировини. Хімічний склад і харчова цінність плодів і овочів. Причини псування харчових продуктів. Методи консервування плодів та овочів (соління, квашення, сушіння, уварювання, охолодження і заморожування, консервування, маринування). Процеси, які виникають в плодах і овочах при квашенні, солінні та маринуванні. Фізико-механічні процеси, які виникають у плодах і ягодах під час консервування. Тара, що застосовується під час обробки, консервування та зберігання плодів і овочів. Правила зберігання плодів і овочів консервованих, сушених, свіжих. Підготовка місця довготривалого зберігання продуктів. Маркірування консервів. Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час заготівлі продуктів. Особиста гігієна. Характеризує методи консервування плодів та овочів, їх переваги та недоліки; називає хімічний склад і харчову цінність плодів і овочів; причини псування продуктів харчування; характеризує процеси, які виникають під час різних способів консервування продуктів; визначає вид тари для консервування; розрізняє та готує місця для довготривалого зберігання продуктів; організовує робоче місце; дотримується особистої гігієни, правил безпечної праці.
    Технологія зберігання і заготівлі продуктів Технологія квашення, соління та маринування плодів та овочів. Посуд та пристосування. Підготовка, переробка та приготування продуктів зазначеними способами. Вимоги до якості. Санітарно-гігієнічні вимоги, правила техніки безпеки та організаціі робочого місця під час заготовки продуктів вивченими способами. Технологія сушення, охолодження та заморожування Сушення, охолодження та заморожування як способи консервування харчових продуктів. Їх переваги та недоліки. Підготовка та обробка сировини. Пристосування для переробки та тара. Зберігання сушених, охолоджених та заморожених продуктів. Вимоги до якості. Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час виконання робіт. Технологія виготовлення плодово-ягідних консервів Консервовані компоти. Маринади з плодів і ягід. Плодові та ягідні соки, пюре, соуси, приправи; желе, повидло, джем, конфітюр, варення, цукати. Їх виробництво у промислових та домашніх умовах. Посуд та пристосування для даних видів переробки та зберігання продуктів в промислових і домашніх умовах. Підготовка, переробка та приготування продуктів зазначеними способами. Вимоги до якості. Санітарно-гігієнічні вимоги, правила безпечної праці та організації робочого місця під час проведення робіт із виробництва плодово-ягідних консервів.     Визначає якість продуктів; добирає посуд для соління, квашення, маринування та виготовлення консервів; виконує підготовку, переробку та приготування продуктів; дотримується співвідношень продуктів та консервантів; маркірує консерви; аналізує переваги та недоліки спосіб зберігання продуктів, які вивчаються; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог, особистої гігієни.
    Презентація виготовлених виробів. Презентація, самооцінка та оцінювання виробів. Презентує свій виріб; оцінює виріб.

 

Орієнтовний перелік об’єктів праці

Малосольні огірки; квашена капуста; маринована капуста, огірки, буряки, цибуля, виноград тощо; варення з ягід і плодів, джеми, повидло, плодово-ягідні соуси та інші види консервів; сушені та заморожені плоди та овочі.

Інструменти, обладнання, пристосування

Ніж, шатківниця, подрібнювачі (механічні та електричні) (відповідно до обраного способу виготовлення консервів), кухонний інвенар.

Матеріали

Відповідно до обраного способу консервування.

 

 

 

Гащак Володимир Михайлович,

м. Івано-Франківськ, СЗШ №7, методист ОІППО

Панчук Валерій Васильович, СЗШ №23

м. Івано-Франківськ

 

Варіативний модуль

Технологія інтарсії, інкрустації

(7-9 клас)

 

Пояснювальна записка

Зміст модуля передбачає ознайомлення учнів 7-9 класів з одним із видів художньої обробки деревини - інтарсією та інкрустацією. Заняття інтарсією та інкрустацією сприяє розвитку творчих здібностей учнів, їх уяви, фантазії, виховує гарний естетичний смак, почуття прекрасного.

Незважаючи на те, що інтарсія, інкрустація досить поширені в нашому побуті, не всі, хто хотів би займатися цим своєрідним мистецтвом, знають процес її виготовлення, хоч він не дуже складний і не потребує особливих інструментів і матеріалів.

Тому реалізація змісту цієї варіативної частини повинна забезпечити вирішення наступних завдань:

- залучення учнів до традиційних українських промислів, формування необхідних для цього знань і вмінь, навчання учнів поводження з різноманітними засобами праці;

- формування в учнів культури побуту та праці, трудових прийомів і умінь виготовлення виробів в техніці інтарсії та інкрустації;

- розвиток естетичного смаку;

- створення умов для реалізації особистісно-орієнтованого навчання, виховання та розвитку особистості.

Тематичний план

№ з.п. Назва теми Кількість годин
1. Основи технології виконання інтарсії та інкрустації.  
2. Проектування та виготовлення виробів.  
3. Презентація та оцінка результатів проектної діяльності  
  Всього  

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав