Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Програма

Читайте также:
  1. V. Програма змагань
  2. Діагностична програма
  3. ІСТОРІЯ СТАРОДАВНЬОЇ ФІЛОСОФІЇ. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. Мовна програма
  5. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  6. Навчальна програма
  7. Навчальна програма курсу
  8. Навчальна програма курсу з поглибленого вивчення
  9. Положення про прийом на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціалістів і магістрів до Вінницького національного технічного університету
  10. Поясніть, чому в XIX ст філософські ідеї в Україні проявлялись не лише в філософських творах, а й літературі та програмах громадсько-політичних рухів?
№ з. п. К-сть год.   Назва теми та її зміст Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
    Загальні відомості про українську національну кухню. Технологія приготування страв з крупів. Українська система харчування: режим повсякденного харчування, асортимент повсякденних та обрядових страв, звичаї пов’язані з приготуванням та споживанням їжі. Обрядовістьу національній кухні України.Обрядові страви. Культурно-побутові традиції регіону: українська хата, її інтер’єр, традиційний посуд його застосування. Меню. Особливості складання меню до свят. Поживні речовини в харчових продуктах. Страви із крупів. Способи визначення якості крупів. Каша як щоденна та обрядова страва українців. Технології приготування традиційних українських страв з крупів: розсипчастих, в’язких та рідких каш. Вимоги до якості готових страв. Єстетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу. Сервірування столу до сніданку в народних традиціях. Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами. Орієнтовний перелік страв: круп’яні каші різної консистенції, кутя. Характеризує культурно-побутові традиції регіону; розрізняє повсякденні та обрядові страви українців; складає меню; називає поживні речовини; визначає різні видикрупів та їхякість; добирає інвентар та посуд для приготування страв; вибирає спосіб приготування страв; готує страви; здійснює естетичне оформлення готових страв; сервірує стіл в українських традиціях; аналізує результати роботи; організовує робоче місце; дотримується особистої гігієни, правил безпечної праці, санітарно-гігієнічних вимог під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.  
    Технологія приготування страв з борошна. Види борошна, технологія його виготовлення. Напівфабрикати з борошна. Макаронні вироби. Вареники як національна, обрядова, щоденна страва. Види вареників. Технологія приготування страв із борошна. Єстетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу. Вимоги до якості готових страв. Сервірування святкового столу в народних традиціях. Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами та жирами. Характеризує різні види борошна; визначає якість борошна; добирає інвентар та посуд для приготування страв з борошна; готує страви з борошна; сервірує святковий стіл в українських традиціях; оформлює готові страви; аналізує результати роботи; організовує робоче місце.   дотримується особистої гігієни, правил безпечної праці, санітарно-гігієнічних вимог під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами та жиром;
    Технологія виготовлення страв з молока та молочних продуктів. Значення молока та молочних продуктів в харчуванні людини. Традиційні українські страви з молока і молочних продуктів, технологія їх приготування. Вимоги до якості страв та готових продуктів. Способи та терміни зберігання молочних страв і продуктів. Правила поєднання молочних продуктів з іншими продуктами харчування. Подання до столу молочних страв. Особливості миття посуду після молочних продуктів. Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.     Характеризує різні види молочних продуктів; визначає якість молочних продуктів; поєднує молочні продукти з іншими продуктами харчування; добирає інвентар та посуд для приготування страв з молока; готує молочні страви (за вибором); оформлює готові страви; сервірує стіл; визначає собівартість страв; аналізує результати роботи; організовує робоче місце; дотримується особистої гігієни, правил безпечної праці, санітарно-гігієнічних вимог під час роботи з гарячими рідинами та жиром.
    Проектування та приготування страви. Визначення завдань для виконання проекту. Робота з інформаційними джерелами. Створення банку ідей. Аналіз та систематизація інформації. Розроблення власного рецепту приготування страви. Складання технологічної послідовності приготування страви. Приготування, оздоблення, подавання страв. Контроль якості страв. Аналіз результатів проектної роботи.Визначення орієнтовної вартості страви. Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.   Складає план роботи з виконання проекту та план проектної діяльності; здійснює пошук інформації та виробів-аналогів; аналізує та систематизує інформацію; розробляє рецептуру виготовлення страви; добирає посуд та інвентар для приготування страви; добирає продукти харчування для приготування страви; визначає спосіб приготування; готує страви; виконує естетичне оформлення страви; сервірує стіл; контролює якість приготовлених страв; визначає собівартість страв; аналізує результати роботи; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці з нагрівальними приладами, гарячими рідинами, санітарно-гігієнічних вимог; оформлює портфоліо.  
    Презентація та оцінювання результатів проектної діяльності. Захист проектів.Оцінювання результатів проектної діяльності. Захищає проект; оцінює результати роботи.  

Орієнтовний перелік об’єктів праці

Крупяні каші різної консистенції, кутя, млинці, налисники, деруни, вареники, молочний кисіль (фруктовий кисіль), сирники тощо.

 

Інструменти та обладнання

Кухонний інвентар та посуд для приготування страв (відповідно до технології).

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав