Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Розкрийте сутність руху,його форми та принципи взаємозвязку

Читайте также:
  1. Edit-Transform-Flip Vertical (Редактирование-Трансформирование-Повернуть вертикально).
  2. I. Несформированность пространственных представлений.
  3. II. ФОРМИРОВАНИЕ ПРЕДМЕТНО-ПРОСТРАНСТВЕННОЙ
  4. А как насчет того, чтобы формировать свое поведение?
  5. Автор игры - человек (или группа людей), создавший концепцию (или идею) принципиально новой формы игровой деятельности.
  6. Аналитический способ формирования технологий
  7. Аналіз форми поверхні проектованої моделі
  8. Анорексигенні засоби (від латинського слова anorexia – відсутність апетиту).
  9. Биоценоз и принципы его формирования.
  10. Блок 2. Тренинг формирования команды.

Рух, зміна – це внутрішньо зв’язана єдність буття і небуття, тотожності і відмінності, стабільності і плинності, того, що зникає, з тим, зв’являється. Рух, зміну можна осягнути лише в тому разі, коли розглядати його суперечливі форми в єдності та взаємодіі. Якщо взяти до уваги лише одну його сторону і проігнорувати іншу, рух, зміна стануть незрозумілими. Такий же результат буде тоді, коли ми станемо розглядати їх не у взаємодіі, а відокремлено. Бо рух – це суперчність, це уявлення про те, що тіло може рухатись лише тоді, коли воно знаходиться в даному місці і відночас у ньому не знаходиться. Рух, зміна є такою єдністю протилежністей, коли вони взаємно передбачають одна одну, коли немає однієї без взаємозв’язку з іншою. Постійне виникнення і одначасне вирішення даної суперечності і є рухом. Останній, як відомо, є абсолютним, невід’ємним атрибутом усього сутнього. Тому слід вважати розвиток вищою формою руху і зміни, точніше сутністю руху, а рух можна визначити як будь-яку зміну явища чи предмета. Рух – це зміна взагалі. Рух – це спосіб існування буття, бути – означає бути в русі і зміні. Рух будь-якої речі здійснюється тільки у відношенні до деякої іншої речі. Для того щоб вивчити рух якогось об’єкту треба знайти інший об’єкт по відношенню до якого можна розглядати рух першого об’єкту. Як би не змінювався предмет поки він існує він має рух (приклад – ріка).Досягти стану абсолютного спокою – означає перестати існувати. Спокій завжди має тільки відносний характер, тіла можуть покоїтися тільки по відношенню до будь-якої системи відліку. (Рух по Пармениду).Рух – це найважливіший атрибут матерії, спосіб її існування. Рух включає в себе всі процеси у природі і суспільстві. У загальному випадку рух – це будь-яка зміна, будь – яка взаємодія матеріальних об’єктів, зміна їх станів. У світі немає матерії без руху, як нема і руху без матерії. Тому рух вважається абсолютним, на той час як спокій – відносним: спокій – це лише один із моментів руху.

Рух виявляється у багатьох формах. В процесі розвитку матерії з’являються якісно нові і більш складні форми руху. Саме особливості форм руху зумовлюють властивості предметів і явищ матеріального світу, його структурну організацію. У зв’язку з цим можна сказати, що кожному рівню організації матерії притаманна своя, властива лише їй, багатоманітність руху. Кількість форм руху безкінечна, рух невичерпний за своєю багатоманітністю, як і матерія.Джерело руху – сама матерія. Рух матерії – це процесс взаємодії різних протилежностей, які є причиною зміни конкретних якісних станів.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 11 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Проан. сутність діалектики, її історичні форми та альтернативи. | Проаналізуйте категорії одиничного і загального. | Розкрийте сутність закону єдності та боротьби протележностей. | Проаналізуйте діалектику кількісних і якісних змін. | Проаналізуйте проблему істини, діалектику абсолютного і відносного в ній. | Охарактеризуйте форми наукового пізнання. | Проаналізуйте методи наукового пізнання | Розкрити основні положення філософії Р. Кіркегора. | Розкр. сутність,структуру та механізм розвитку способу вир-ва. | Проаналізуйте категорії можливості та дійсності. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав