Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Мал.1. Шафи – купе із плит MDF та ДВП

Читайте также:
  1. Мал.1.1.2. Шафа - купе з плит ДСП на всю висоту приміщення
  2. Мал.1.2.4. Штангенциркуль та циркуль.
  3. Мал.1.2.9. Рубанок та набір стамесок.

ВСТУП

Професія столяра в даний час набуває нових сфер впливу. В основному столяр - це працівник будівельних або ремонтно-будівельних організацій, що надають послуги з обробки деревинних матеріалів. Потреба професії на сьогоднішній день досить висока, особливо при наданні послуг з виготовлення дверей, віконних конструкцій з подальшою розробкою і установкою всіх необхідних кріплень. Створення меблів - це друга сфера застосування навиків столяра, яка здатна приносити відчутний дохід майстрові.

Професія столяра вимагає відмінного фізичного здоров'я, наявності суглобово - м'язової чутливості, уважності і безумовно, схильності до роботи по дереву. Разом з цим, столяр повинен володіти глибокими знаннями в області способів обробки різних порід деревини, а також уміти коректувати можливі дефекти деревини. Для продуктивної роботи також необхідно вивчати новітні технології роботи з деревом, а також стежити за новинками в області устаткування.

Деревина як матеріал застосовується в усіх галузях народного господарства, але значна кількість деревини використовується в будівництві. Дякуючи своїм якостям - порівняно високій механічної міцності, малій теплопровідності, не великій щільності, легкості обробки, стійкості до кислот, солей, масел-деревину широко використовують для виготовлення несучих і огороджуючих елементів будівель і споруд, ферм, арок, балок, прогонів, стійок, панелей, лаг, підлоги, вікон, дверей. Великий, розвиток отримують дерев'яні клеєні конструкції, які використовують для виготовлення сільськогосподарських будівель, при спорудженні підприємств з хімічно агресивним середовищем. Застосування клеєних конструкцій дозволяє використовувати маломірні відходи деревини шляхом їх склеювання в елементи будівельних конструкцій.

В наш час при виконанні столярно будівельних робіт застосовують ручний механізований інструмент, який був створений спеціально для кожного виду робіт. Сучасний інструмент сьогодні досить різноманітний. Інвентар може поміститися в ручному ящику, для столяра.

Столярно - будівельні деталі і вироби виготовляють на деревообробних підприємствах поточним способом із застосуванням напівавтоматичних і автоматичних ліній. На будівельні площадки столярні вироби, фрезеровані деталі, елементи паркетних підлог, ферми, балки поступають в готовому вигляді. Столяр – одна з самих найдавніших професій в будівельній сім’ї. Раніше столярі та теслярі для роботи об’єднувалися в артілі, які виконували будівництво від початку до кінця. Тепер більше столярних виробів виготовляють в заводських умовах за допомогою механізмів та машин якими людина тільки керує. Праця столяра зараз змінилась, стала більш різноманітна і цікава. Маючи справу з деревом столяр повинен бути добре освіченим, знати про її якість і властивості. В професії столяра є можливість творчого підходу та реалізації своїх творчих здібностей.

Сучасна столярно - меблева промисловість випускає великий асортимент меблевих виробів – це ліжка, шафи - купе, шафи кухонні і для одягу, комоди, столи, стільці, журнальні столики, тумбочки та інше. Якщо взяти конкретно шафи - купе, то їх виготовляють різних видів та із різних конструкційних матеріалів, таких, як плити ДСП і MDF, натуральної деревини, скла, дзеркал, та інших конструкційних матеріалів,зображених на (мал.1).

Варіанти із скла багатьом здаються ламкими и потенційно небезпечними для дітей. А шафа купе з ДСП прийде до смаку більшості покупців, тому що, вона дешева, красива на вигляд, зручна в використанні та добавить в будь-якому інтер’єрі затишок і комфорт.

 

Мал.1. Шафи – купе із плит MDF та ДВП




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Мал.1.2.4. Штангенциркуль та циркуль. | Мал.1.2.9. Рубанок та набір стамесок. | Вибір матеріалів для виготовлення шафи - купе | Залежно від призначення ДВП діляться на два типи: м'які і тверді. | Мал. 2.1.1. Саморізи різної довжини. | ШАФИ - КУПЕ | Вимоги безпеки після закінчення роботи. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав