Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Мал.1.1.2. Шафа - купе з плит ДСП на всю висоту приміщення

Читайте также:
  1. Розрахунок маси горючих речовин, що потрапляють в приміщення в результаті прогнозованої аварії
  2. Розрахунок надлишкового тиску вибуху для горючого пилу та вибір категорії приміщення

Не можливо уявити собі шафу – купе без дзеркал або скла(мал.1.1.3.) Скло прозоре, або тоноване, з гравіруванням або барвистим малюнком воно прикрасить будь який предмет. Хоча шафи – купе із елементами скла гарні на вигляд, але вони становлять небезпеку, так, як можуть при експлуатації робитись, тому в сучасних шафах – купе застосовують триплекс (багатошарове скло між шарами, якого встановлюється плівка).

Мал.1.1.3. Шафа купе із натурального дерева та шафа - купе з деталями із скла. Шафи – купе виготовляють також із натуральної деревини (мал.1.1.3) Така шафа красива на вигляд та екологічно чиста

В шафах – купе використовується різна меблева фурнітура, та можуть бути полиці, перегородки, штанги для вішалок, рамки, висувні шухляди, піддони для білизни, а також застосовуються світильники. Одна з найважливіших характеристик шаф – купе це схема кріплення дверей в рамі і розсувні системи. Двері кріпляться в раму, що виготовляється з алюмінію, або сталі. Алюмінієва система більш безшумна, володіє підвищеною товщиною і жорсткістю. Тільки алюмінієві профілі можна виготовити закритими з обох сторін, при цьому роликовий механізм повністю знаходиться всередині. Існує дві системи ковзання дверей: в пазах і на рейках. При ковзанні дверей в пазах існує небезпека потрапляння в паз дрібних частинок, тоді двері (заклинює) і вони можуть вилетіти з пазів. Тому доцільніше застосовувати систему на роликах. Важлива також і конструкція самих роликів з шарикопідшипниками і без них. Ролики з шарикопідшипниками витримують більші навантаження та забезпечують безшумність відкривання.

Шафи - купе замінюють звичайні шафи, комоди, причому, займаючи меншу, або рівну площу, вони мають більш корисні об’єми. Влаштовують вбудовані шафи, як правило, у нішах, у зв’язку з чим вони не зменшують житлової площі. Перед виготовленням шафи - купе потрібно накреслити креслення виробу та скласти технологічну карту його виготовлення.

Шафи - купе бувають різних видів і конструкцій Шафи для білизни розташовують у спальних кімнатах, шафу для господарський речей і верхнього одягу – у передній прихожій, комбіновані шафи – у житлових кімнатах.

Часто шафи - купе розташовують у глухій стіні, протилежній вікну і балконним дверям. Шафи складаються з секцій. В першій секції зберігається білизна, у двох останніх – одяг, причому одна із шаф призначена для верхнього одягу. У верхній частині шаф - купе розташовують різні господарські речі.

Шафи – купе мають переважно щитову конструкцію. Щити – це рамки, облицьовані з обох боків фанерою, або твердою деревоволокнистою плитою. Для заповнення середини щитів застосовують різноманітні матеріали – стільники виготовлені з відходів шлаку, або деревоволокнистої плити.

Якість обробки, оздоблення, вологість і матеріалів, при виготовленні шаф - купе а також норми допустимих дефектів повинні відповідати вимогам ГОСТ 475-62.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Мал.1.2.9. Рубанок та набір стамесок. | Вибір матеріалів для виготовлення шафи - купе | Залежно від призначення ДВП діляться на два типи: м'які і тверді. | Мал. 2.1.1. Саморізи різної довжини. | ШАФИ - КУПЕ | Вимоги безпеки після закінчення роботи. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав