Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Виробництво зерна – провідна галузь сільського господарства країни. Зернові культури в Україні займають понад 14 млн. га або 56 % посівних площ.

Читайте также:
  1. P.S. Не забывайте что к комплектам нужны коннекторы, провода (а их цена от 150 рублей за метр до 500 рублей за метр), грозозащита если требуется, и прочее что может понадобиться.
  2. VII. ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБАМИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПОНАД ВСТАНОВЛЕНІ НОРМАМИ БЕЗПЛАТНОЇ ВИДАЧІ ЗІЗ
  3. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні.
  4. АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ
  5. АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ
  6. АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ
  7. Банківська система України.
  8. В УКРАЇНІ
  9. В УКРАЇНІ
  10. Визначення зольності зерна за ГОСТ 10847-74

У процесі виробництва зернових культур можна виділити чотири основних періоди:

-основний обробіток грунту і внесення добрив;

-передпосівний обробіток грунту і сівба;

-догляд за посівами;

-збирання врожаю.

Технологічний комплекс робіт з основного обробітку грунту і внесення добрив включає лущення або дискування стерні, внесення мінеральних і органічних добрив, оранку або безполицевий обробіток грунту.

Добрими попередниками для озимої пшениці є багаторічні бобові та бобово-злакові трави, зернобобові культури, зайнятий пар, а в південно-східних і південних районах – чорний пар.

Лущення і дискування стерні проводять з метою збереження вологи в грунті, знищення бур'янів, шкідників та збудників хвороб сільськогосподарських культур.

При інтенсивних технологіях вирощування зернових культур використовують три способи внесення добрив: допосівне (основне), припосівне (рядкове) і післяпосівне (підживлення). Залежно від наявності машин, відстані перевезень добрив у поле, доз внесення і виду добрив застосовують різні технологічні схеми виконання цих робіт.

Перед першим чи другим лущенням або перед оранкою в усіх зонах України (за винятком західних областей) можна вносити мінеральні добрива та рідкий гній. При внесенні мінеральних добрив застосовують прямоточну або перевантажувальну технологічні схеми.

Перед початком внесення добрив вибирають раціональну схему роботи машин, визначають напрямок руху агрегатів, відмічають на полі поворотні смуги, провішують лінію першого прохо ду. Якщо повороти агрегату можна робити за межами поля, то поворотні смуги не відбивають. Лінія першого проходу агрегату має бути на відстані від краю поля, ширина її дорівнює половині ширини захвату агрегату.

Напрям, спосіб руху та вид повороту під час оранки вибирають залежно від розмірів, конфігурації і рельєфу поля. Найпоширенішою є загінна оранка, у процесі якої агрегат рухається петльовим або безпетльовим комбінованим способом з чергуванням оранки загінок усклад і врозгін.

Для запобігання розвиткові вітрової і водної ерозії, а також для руйнування щільних шарів у нижніх горизонтах грунту проводять чизелювання чизельними плугами на глибину до 45 см замість полицевої оранки або безполицевої обробки плоскорізами.

Зменшенню виробничих витрат при вирощуванні сільськогосподарських культур сприяє суміщення різних операцій за один прохід агрегату.

Своєчасне і якісне проведення посівних робіт забезпечується при потоковому виконанні взаємозв'язаних операцій — боронування, шлейфування, культивації, сівби і коткування.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Економічну оцінку систем землеробства здійснюють у двох напрямах: за рівнем інтенсивності та економічної ефективності. | Значення Кс до 0,20 свідчить про низький рівень спеціалізації господарства; 0,21-0,40 — середній; 0,41–0,60 — високий; 0,61 і більше — для поглибленої спеціалізації господарства. | Ро зміри сільськогосподарських підприємств тісно пов'язані з процесом концентрації виробництва | Для обгрунтування раціональних розмірів сільськогосподарських підприємств використовують статистичні, монографічний, варіантний, розрахунково-конструктивний та інші методи. | У разі вилучення земель, забруднених радіоактивними та хімічними речовинами, збитки відшкодовуються за рахунок підприємств і організацій, які це вчинили. | Розрізняють два види зносу основних засобів - фізичний і моральний. | За бригадної форми використання транспорту можуть бути організовані постійні і тимчасові бригади водіїв. | Існує кілька способів зберігання техніки. | Розроблені заходи раціональної організації мають відзначатись науковістю, комплексністю, оптимальністю, економічною ефективністю та гуманністю. | Нефінансові винагороди |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав