Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

В) основна мета навчання лексичного і граматичного матеріалу

Читайте также:
  1. II. ОСНОВНАЯ ЧАСТЬ
  2. II. Основная часть
  3. II. Основная часть
  4. III. Основная часть урока.
  5. А) Словесні методи навчання
  6. Адаптація до шкільного навчання
  7. Альтернативні методики навчання
  8. Аналіз традиційного та інтегрованого навчання
  9. Асоціативна, біхевіристична гештальтпсихологічна теорії навчання
  10. Аудиторні засоби навчання

Тема №2. Навчання іншомовного матеріалу та іншомовного спілкування

Тема 2.2.

Навчання лексичного та граматичного матеріалу

Мета:

- набути декларативних знань про сутність процесу навчання лексико-граматичного матеріалу, особливості та етапи формування лексико-граматичної навички та систему ігор івправ;

- спрямувати студентів на творчій пошук під час практичної діяльності у ДНЗ.

План:

1. Особливості навчання фонетики дітей дошкільного віку.

a) критерії відбору лексичного і граматичного мінімумів.

в) основна мета навчання лексичного і граматичного матеріалу.

г) зміст навчання лексики та граматики. Лексична та граматична компетенції.

2. Методика навчання граматичного і лексичного матеріалу.Ігри та вправи для формування лексико-граматичних навичок.

Література:

Ø Методика викладання іноземних мов у середніх навчальних закладах: Підручник. кол. авторів під кер. С.Ю.Ніколаєвої. - К.: Ленвіт, 2002. - 328с./с. 72-92.

Ø Шкваріна Т.М. Методика навчання іноземної мови дошкільників: Навчальний посібник. – Київ: "Освіта України", 2007 – 300 с.

Ø Шкваріна Т.М. Англійська мова для дітей дошкільного віку (програма, методичні рекомендації): навч. посібник для вчителів ран. навчання англ. мови, студентів вищ. пед. навч. закладів / Т.М. Шкваріна. – К.: Шкіл. світ, 2008. – 112 с.

Ø

Завдання для студентів:

- вивчити базову термінологію з теми;

- конкретизувати знання про зміст навчання граматики та лексики в ДНЗ;

- набути уявлення про лексико-граматичний мінімум;

- конкретизувати знання про етапи формування лексико-граматичної навички;

- конкретизувати знання про систему ігор і вправ для навчання лексики та граматики ІМ; дібрати лексико-граматичні ігри та вправи.

Понятійний апарат:

мета навчання лексики/граматики

лексична/граматична компетенція

лексико-граматичний зразок мовлення

Особливості навчання лексики та граматики дітей дошкільного віку

А) критерії відбору лексичного і граматичного мінімумів

Необхідність відбору лексичного і граматичного мінімуму для вивчення у дитсадку диктується обмеженістю тематики і сфер спілкування та має відповідати цілям і змісту навчання іноземних мов у ДНЗ.

Відбір лексичних та граматичних мінімумів проводиться укладачами програм та авторами підручників, які визначають кількість ЛО. Вчитель має справу лише з результатами відбору, працюючи згідно з вимогами чинної програми та з певним НМК.

 

в) основна мета навчання лексичного і граматичного матеріалу

Мета навчання граматичного матеріалу іноземної мови у ДНЗ - це оволодіння граматичними навичками мовлення: репродуктивними (говоріння) та рецептивними(навичками аудіювання).

Знання іноземної мови асоціюється із знанням слів, в той час як володіння мовою - з лексичними навичками, які саме й забезпечують функціонування лексики у спілкуванні. Отже, лексичні навички слід розглядати як найважливіший і невід'ємний компонент змісту навчання іноземної мови, а їх формування саме і є метою навчання лексичного матеріалу.

Граматичні та лексичні навички мовлення, як і всі інші, характеризуються такими ознаками, як автоматизованість, гнучкість та стійкість і формуються поетапно.

Сприймаючи граматичну форму, ми розпізнаємо ті чи інші ознаки, що сигналізують про цю структуру; їх називають граматичними сигналами, а структуру відповідно розглядають як механізм сигналів, щослужать для передачі певних значень. Як зобразити структуру мовленнєвих одиниць у навчальному процесі?

Відповідь: за допомогою

v моделей-схем,

v мовленнєвих зразків (мовних кубиків).

Модель-схема:

Модель-схема ГС спеціального запитання:

Трикутник означає питальне слово, маленьке коло — допоміжне дієслово, квадрат — підмет, велике коло — першу форму смислового дієслова

Найпоширенішим способом організації одиниць мовлення з метою засвоєння їх структури є зразки мовлення (ЗМ).

ЗМ - це типова одиниця мовлення, що служить опорою для утворення за аналогією інших одиниць мовлення, які мають таку саму структуру.

 

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

За бригадної форми використання транспорту можуть бути організовані постійні і тимчасові бригади водіїв. | Існує кілька способів зберігання техніки. | Розроблені заходи раціональної організації мають відзначатись науковістю, комплексністю, оптимальністю, економічною ефективністю та гуманністю. | Нефінансові винагороди | Ефективність господарювання сільськогосподарських підприємств в значній мірі залежить від набору культур, які вирощуються, та їх співвідношення тобто від структури посівних пощ. | Виробництво зерна – провідна галузь сільського господарства країни. Зернові культури в Україні займають понад 14 млн. га або 56 % посівних площ. | Боронування може бути як самостійною операцією, так і доповнювати оранку, культивацію, сівбу. | Досходовий обробіток грунтуна посівах проводять культиваторами обладнаними ротаційними батареями для суцільного обробітку грунту. | Для свинарства і птахівництва характерним є концентратний тип годівлі, у раціоні свиней і птиці концентровані корми становлять понад 75%. | Певною мірою можна підвищити ефективність скотарства через поліпшення якості продукції. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав