Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Проектування адміністративно-побутових приміщень

Адміністративні (офісні) приміщення проектують виходячи з нормативу 6 м2 на 1 працівника для робочого місця обладнаного комп’ютером та 4 м2 – для робочого місця без нього та додатків У' та У''.

Кількість адміністративних працівників визначається за штатним розкладом згідно прийнятої організаційної структури управління.

Основні вимоги до офісних приміщень:

Ø обов’язкове природне освітлення;

Ø головна каса проектується з окремим входом не біля зовнішньої стіни; в закладах харчування, де передбачено більш ніж 200 місць, службовий вхід до каси роблять крізь бухгалтерію.

Побутові приміщення проектують таким чином, що б до них можна було увійти, минаючи виробничі та складські приміщення.

Приміщення білизняної. Для зберігання спецодягу персоналу, рушників, скатертин і т.д. та їх прасування. При наявності у штаті понад 50 осіб виробничого персоналу в максимальну зміну окремо виділяють приміщення для збору використаного санспецодягу. Площа 4-6 м2.

Гардероб офіціантів (гардероб персоналу). Для переодягання офіціантів та виробничого персоналу (окремі приміщення – відповідно до санітарного режиму роботи). Площу гардеробної приймають із розрахунку 0,575 м² на 1 робітника, але не менше 6 м2.

При кількості працівників понад 10 осіб в максимальну зміну передбачається окремо чоловічий та жіночий гардероби. У випадках спільних гардеробів обов’язково передбачається кабіна для перевдягання розмірами 1,0х1,2 м.

Кожен працівник повинен мати індивідуальну шафу (на 2 відділення) з мінімальним розміром 600´500 мм. Гардероб оснащується лавками шириною 250 мм або стільцями-бенкетками і умивальниками.

Душові розміщують суміжно з гардеробними. Кількість душових сіток для персоналу розраховується виходячи з нормативу 1 душова на 10 осіб виробничого персоналу в максимальну зміну, але не менше однієї. Вхід до душових повинен здійснюватися з гардеробу персоналу.

Планувальні схеми душових представлені на рис.2.7.

При недостатній площі приміщень допускається використання інвентарних душових кабін з розсувними шторками розміром від 700´700 мм до 900´1200 мм.

Вбиральні для персоналу. Кількість санітарних приладів визначається за нормативом 1 прилад на 30 осіб працюючих в максимальну зміну. При кількості працюючих понад 30 осіб вбиральні для чоловіків та жінок передбачають окремими.

Планувальні рішення санвузлів для персоналу аналогічні вбиральням для відвідувачів, але при проектуванні перших передбачається відсік для зняття спецодягу, мінімальні розміри 600´800 мм.

 

Рис.2.7 – Планувальні схеми душових

Характеристика адміністративно-побутових приміщень надається в описовій формі.

Наприклад. Білизняна необхідна для зберігання столової білизни – скатертин та рушників для офіціантів, а також спецодягу персоналу та його прасування. ЇЇ площу визначено як 6 м2.

Гардероби офіціантів та персоналупризначені для переодягання і зберігання одягу офіціантів та виробничого персоналу. Гардероб для чоловіків і жінок передбачаємо окремо. Вони будуть обладнані шафами для особистих речей і лавами для переодягання. Кожна шафа буде підписана і ключ матиме тільки користувач та директор. Раз в місяць буде здійснюватися перевірка санітарного стану шаф.




Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 91 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Обґрунтування структури і складу приміщень на основі структурно-технологічної схеми виробництва | Проектування складського господарства | Обґрунтування вибору обладнання та інвентарю для складування та зберігання сировинних запасів | Проектування заготівельних цехів | Характеристика технологічного процесу та особливості організації технологічних ліній та окремих робочих місць | Підбір устаткування, інвентарю цехів та розрахунок їх площ | Розроблення виробничої програми доготівельних цехів | Організація роботи доготівельних цехів | Підбір обладнання, інвентарю цехів та розрахунок їх площ | Організація обслуговування споживачів |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав