Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Порядок виконання

 

1. Визначення ширини проїзду для встановлення автомобіля переднім ходом без додаткового маневрування.

1.1. Виконати побудову тонкими лініями контурів трьох автомобілів, що стоять поряд у прийнятому масштабі (див. рис. 1.1).

1.2. На відстані r від поздовжньої сторони АВ середнього автомобіля провести пряму СD паралельну АВ.

1.3. Побудувати положення задньої осі автомобіля КМ і продовжити її до перетину з прямою СD у точці О, яка є центром повороту автомобіля. Для автомобілів, які мають здвоєний задній міст, побудови ведуться відносно середини вантажного візка, відстань до якої визначається за формулою:

 

.

 

 
 

 


 

1.4. Описати два кола радіусом S з центрами відповідно в точках N і L, і таким чином, отримати внутрішні захисні зони автомобілів.

1.5. Описати коло з центром в точці О радіуса r. Це коло перетинає межу захисної зони S. Щоб цього уникнути, автомобіль необхідно пересунути трохи вперед у напрямку його поздовжньої осі до моменту, коли при початку повертання коло, описане радіусом r, буде дотикатися до кола, описаного радіусом S з точки N.

Наступний етап побудови – пошук центра повороту автомобіля О1, при якому будуть виконуватись зазначені умови.

1.6. Радіусом (r-S) з центром в точці N провести дугу до перетину з прямою СD у точці O1, яка і є шуканим центром повороту при новому положенні автомобіля.

1.7. Із точки O1 провести пряму, перпендикулярну до поздовжньої осі автомобіля; відрізок K1М1 відповідає новому положенню задньої осі автомобіля.

1.8. Знаючи нове положення задньої осі автомобіля, побудувати його контури у положенні ІІ.

1.9. Необхідно перевірити, чи не перетинає точка Р1 автомобіля 2 межу захисної зони автомобіля 3 (межі кола радіуса S з центром в точці L). Для цього з точки O1 радіусом O1Р описати коло. Якщо останнє перетне межу захисної зони автомобіля 3, то центр О1 повороту автомобіля не відповідає необхідному положенню.

Для знаходження необхідного положення центра О2 повороту автомобіля в цьому випадку виконують таке: радіусом (O1P+ S) з центром в точці L провести дугу до перетину з прямою CD у точці O2, яка є шуканим центром повороту. Далі побудова проводиться аналогічно описаному в п. 1.7-1.8.

1.10. Провести через точку О12) пряму y-y перпендикулярно до прямої x-x.

1.11. Радіусом Rз описати з точки O12) коло до перетину останнього в точці F2 з прямою y-y. Відстань F1F2 є мінімальною теоретично необхідною шириною проїзду.

1.12. Відклавши на продовженні прямої y-y величину F2F3 = z (зовнішня захисна зона), одержимо величину F1F3 = Ш, тобто повну ширину проїзду.

2. Визначення ширини проїзду для встановлення автомобіля переднім ходом з додатковим маневруванням (див. рис. 1.3).

2.1. Виконати побудову відповідно до підрозділу 1 пп. 1.1-1.9.

2.2. На відстані (R+z) від прямої х-х провести пряму х22, паралельну х-х (рис. 1.3).

2.3. Із точки O12) радіусом (2 r+b) провести дугу до перетину з прямою х22 в точці Q.

2.4. З'єднати точку О12) з точкою Q відрізком прямої.

2.5. Відкласти на прямій O1Q (O2Q) відрізки QK3 = r та O1M3 = r (O2M3 = r) відрізок K3M3 є новим положенням задньої осі (середини візка) автомобіля.

2.6. Знаючи нове положення задньої осі (середини візка) автомобіля, побудувати його контури в положенні III.

2.7. Відкласти F3F4 = z і побудувати пряму х11; відстань між горизонталями х-х та х11 буде шуканою шириною проїзду Ш.

 




Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1 | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав