Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Теоретичні відомості

 

При загальному тупиковому рішенні зон технічного обслуговування (ТО, maintenance service) і поточного ремонту (ПР, operating repair) розстановка робочих і допоміжних постів (working post, auxiliary post) може бути прямокутною однорядною (рис. 2.1, а) і дворядною (рис. 2.1, б), косокутною (рис.2.1, в), а також комбінованою однорядною (рис. 2.1, г) або дворядною (рис. 2.1, д).

 

 

 

Рисунок 2.1 – Схеми планувань зон ТО і ПР при тупиковому розташуванні постів

 

 

Розстановка постів під кутом до осі проїзду зручніша для заїзду на них автомобілів і трохи скорочує ширину проїзду. Проте при цьому площа поста буде більша, ніж при його прямокутному положенні.

На практиці проектування ширина проїжджої частини в зоні ТО і ремонту визначається графічним методом з урахуванням таких допущень: в'їзд на пост здійснюється лише переднім ходом з однократним використанням передачі заднього ходу; при русі автомобіля на поворотах його передні колеса повернені на максимальний кут.

Метод графічного визначення ширини проїзду (рис. 2.2) передбачає три положення автомобіля в процесі його виїзду з канави (або в'їзду на неї). Положення I відповідає початковій стадії побудови. Положення II визначається тим, що автомобіль пересувається уздовж осі канави до моменту, поки його передня вісь не збіжиться з торцем а-а канави.

 

 

 

 

У цьому новому положенні через задню вісь проводять пряму і на ній відкладають внутрішній габаритний радіус r, визначаючи тим самим положення центра повороту O1. Положення III визначається рухом автомобіля заднім ходом з положення II з гранично допустимим поворотом передніх коліс.

При виїзді автомобіля заднім ходом положення центра повороту автомобіля Qпри маневруванні визначається перетином дуги кола, описаного з точки О1 радіусом (2 R+b), і прямою x2-x2 на відстані (R+z), що витікає з умов допустимості використання заднього ходу при в'їзді на пост або виїзді з нього. З’єднуючи точки O1 і Q, визначають нове положення задньої осі і відповідно самого автомобіля після його руху з положення II в положення III. Вочевидь, що для руху уздовж осі проїзду автомобілю необхідно зробити поворот відносно центра Q в сторону, протилежну до попереднього руху. Відклавши від вершини F3 габаритного прямокутника автомобіля (положення III) нормовану ширину z зовнішньої захисної зони, проводять пряму x1-x1 паралельно прямий x2-x2. Відстань між прямими x-x і x2-x2 визначає шукану ширину проїзду S в метрах.

Ширина S проїзду для постів, обладнаних канавами вузького типу і розташованих до проїзду під кутом а = 50...60°, відповідає ширині проїзду, необхідній при прямокутному розставлянні автомобілів на постах без канав. Ширина проїзду не є сталою величиною для даного автомобіля, вона залежить від інтервалу в ряду і ширини захисних зон, способу розставлення автомобілів (прямокутна або косокутна), способу заїзду на робочий пост або місце зберігання (переднім або заднім ходом, з додатковим маневром або без нього), облаштування робочого поста (з канавою або без неї).

При заїзді автомобіля переднім ходом на робочий пост, обладнаний канавою, ширина проїзду більша, ніж за відсутності канави.

Зі збільшенням кута розстановки автомобілів ширина проїзду збільшується і досягає свого максимуму при куті, близькому до 90°, проте питома площа при цьому скорочується, досягаючи найменшого значення. Зі збільшенням інтервалу між автомобілями ширина проїзду скорочується, але зростає питома площа, що пояснюється збільшенням довжини проїзду, а також площі між автомобілями. Оптимальне співвідношення між шириною проїзду і питомою площею досягається при нормативних значеннях габаритів наближення.

 




Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 12 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №1 | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості | Теоретичні відомості |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав