Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ІІ Методичні рекомендації до написання розділів курсової роботи

Титульний аркуш містить інформацію про дисципліну, з якої виконувалася курсова робота, тему індивідуального завдання, автора пояснювальної записки, керівника курсової роботи. Зразок титульного листка знаходиться у додатку А.

Вступ до курсової роботи повинен бути обсягом до 2-х сторінок. У вступі обґрунтовується вибір теми, висвітлюється її актуальність, теоретичне і практичне значення. Актуальність теми дослідження підтверджується статистичними матеріалами, відповідністю сучасним проблемам вдосконалення чи створення власних програмних продуктів. Доцільно проаналізувати праці науковців з проблеми, що вивчається, вказати питання, які залишаються дискусійними і потребують подальшої розробки. У вступі потрібно вказати мету та завдання курсової роботи. вступі коротко викладають оцінку сучасного стану проблеми, актуальність даної роботи і підстави для її проведення, мету роботи й галузь застосування.)

Основна частина роботи складається з 3-4 розділів, обсягом 20-25 сторінок. Розділи курсової роботи доцільно розподілити на менші за об’ємом структурні підрозділи, параграфи – чітко окресливши, тим самим, питання, що досліджуються у межах кожного розділу. Традиційно, у кожному розділі 1-2 параграфи.

Всі розділи та підрозділи слід логічно пов'язати між собою. Кожний розділ починають з нової сторінки. Терміни “параграф”, “основна частина” у назвах не використовується.

В основній частині роботи потрібно:

– розкрити сутність всіх понять, які використовуються і пов’язані з темою дослідження;

- проаналізувати і узагальнити різні наукові підходи та точки зору науковців до висвітлення проблеми дослідження;

- подати огляд літератури за темою, в якому окреслюються основні етапи розвитку наукової думки за проблемою;

- обґрунтувати власну точку зору, навести статистичний матеріал з основних питань, подати діаграми, схеми, графіки, алгоритми, тексти програм та дати їм пояснення;

Обов’язковими питаннями, які висвітлюються в основній частині є:

1. Постановка задачі на розробку (перелік функцій, які повинна виконувати програма та опис інтерфейсу користувача);

2. Аналіз задачі, вибір методів вирішення (алгоритмів);

3. Інтерфейс користувача;

4. Розробка структури програми та даних (опис структури програми, алгоритмів, які використовуються, та даних програми);

5. Інструкція користувача (як встановлювати та користуватися програмою);

6. Аналіз засобів реалізації (техніко-економічне обґрунтування вибору);

7. Вимоги до апаратного й програмного забезпечення.

В основній частині, загалом, розкривається мета і виконуються завдання курсової роботи.

Заключна частина курсової роботи - висновки і пропозиції автора з усіх основних питань теми, які розглядалися в роботі (1-2 сторінки). Висновки повинні бути чіткими, відбивати сутність досліджуваної проблеми, вказувати на виконання завдань і розкриття мети. В цій частині доцільно вказати на перспективу подальшої розробки теми, а також питання, які потребують більш детального розгляду. висновках наводять оцінку отриманих результатів роботи (у тому числі негативних); запропоновані галузі використання результатів роботи; народногосподарську, наукову, соціальну значимість роботи.)





Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

СТРУКТУРА КУРСОВОГО ПРОЕКТУ | ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ | КУРСОВИЙ ПРОЕКТ | Рецензія наукового керівника. | Орієнтовна тематика курсових робіт з курсу | КУРСОВА РОБОТА |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав