Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Техніка стрижки поєднує технології виконання стрижок «російська» та «французька».

Технологія виконання. Стрижку виконують на вимитому вологому волоссі. Волосся нижньопотиличної зони відділяють горизонтальним проділом. Волосся відчісують донизу, стрижуть тупим зрізом за технологією стрижки «російська». Довжина волосся довільна. Якщо волосся густе, можна виконати додаткове філірування.

Волосся верхньо - та середньопотиличної зон розподіляють на квадрати, філірують за технологією стрижки «французька», вкорочуючи кожне наступне пасмо на 1 см.

Волосся скроневих зон розділяють Т-подібним проділом, філірують волосся за технологією стрижки «французька» з відтягуванням на обличчя та з висотою філірування відповідно до довжини волосся верхньопотиличної зони.

Волосся лобно-тім'яної зони ділять горизонтальними проділами, філірують, орієнтуючись на довжину волосся верхньопотиличної зони, з відтягуванням на обличчя.

Стрижуть у напрямку від маківки до обличчя; перевіряють способом «на пальцях», виконують окантування волосся. Стрижка дає змогу зачісувати волосся назад, мати проділи або чілку.

Стрижка «Французька»

Рекомендується для густого волосся будь-якого типу й довжини.

Інструменти: прямі ножиці, гребінець, філірувальний ніж або бритва.

Форма стрижки: наповнена у тім’яній зоні та на маківці, на скронях волосся подовжене, із чілкою.

Техніка стрижки: філірування зовнішнє на всіх зонах, внутрішнє – на лобно-тім’яній зоні.

Технологія виконання. Стрижка виконується на вимитому вологому волоссі. Волосяний покрив ділять проділами на скроневу, тім'яну й потиличну зони.

Потиличну зону ділять на 9 квадратів: вертикальними проділами — на центральну і дві бокові, кожну з них — горизонтальними проділами на три частини.

Стрижку починають із середнього квадрата нижньопотиличної зони. Уздовж квадрата відділяють перше контрольне пасмо на відстані 1-1,5 см від крайової лінії росту волосся на шиї, прямими ножицями виконують тупий зріз.

Довжина контрольного пасма визначається за бажанням, у середньому вона становить 5-7 см.

Наступні пасма у квадраті відділяють горизонтальними проділами через 0,5 см, відтягують униз і виконують зовнішнє філірування висотою в 1 см філірувальним ножем.

Аналогічно стрижуть волосся усіх квадратів потиличної зони.

Висота філірування волосся в квадратах середньопотиличної зони на 1 см перевищує висоту філірування у квадратах нижньопотиличної зони; висота філірування в квадратах верхньопотиличної зони на 1 см більша за попередню. Загальна висота філірування волосся на потилиці становить 3 см.

На волоссі скронь виконують Т-подібний проділ.

Спочатку стрижуть волосся на правій скроні.

Волосся верхньої частини скроні відчісують униз до обличчя, філірують, орієнтуючись на довжину волосся потиличних квадратів. Далі філірують два нижні скроневі квадрати: правий, потім лівий.

У такій же послідовності стрижуть волосся на лівій скроні.

Волосся лобно-тім'яної зони стрижуть за способом «пасмо на пасмо», рухаючись від маківки до чола. Виконують зовнішнє філірування.

Пасма чілки "стрижуть внутрішнім філіруванням.

Якість стрижки перевіряють способом «на пальцях», прямими ножицями ліквідують окремі нерівності.

Виконують окантування потилиці, скронь, чілки.

Можлива лінія окантування: довжина чілки — до брів або перенісся, скроні у формі трикутника довжиною до краю нижньої щелепи, на потилиці — овальна або різнорівнева лінія

Стрижка «Паж»

Стрижку виконують на вимитому вологому волоссі. Волосся розділяють вертикальним проділом навпіл.

Перше контрольне пасмо завширшки 1-1,5 см відділяють проділом навколо голови паралельно крайовій лінії росту волосся. Волосся відчісують на обличчя за ростом, зістригають на узгоджену довжину одним із прийомів окантування, починаючи від шийної виїмки до обличчя праворуч, а потім ліворуч.

Наступні пасма до маківки відчісують через 1 см проділами навколо голови, паралельними першому. Кожне пасмо подовжують на 1-3 мм порівняно з попереднім. Для цього використовують прийом, як і в стрижці «каре»: утримуючи кінці волосся вказівним і середнім пальцями лівої руки, повертають руку долонею вниз, урівнюють пасмо з контрольним, потім повертають руку долонею вгору та виконують зріз.

Стрижку перевіряють перечісуванням волосся.

 

Технологія виконання жіночої стрижки «Асиметрична»

Стрижка пропонується жінкам різного віку, як з правильними рисами обличчя, так і для приховування деяких дефектів.

Ділимо волосся на зони: тім яна, 2 скроневі, потилична (ділимо о.в.п. навпіл). Виділяємо НПЗ.

Стрижку починаємо із короткої сторони. Над вухом виділяємо тоненьку прядку і зрізаємо її нанівець. Це буде ВЛС короткої сторони. Все інше волосся скроневої зони стрижемо вертикальними проділами під кутом. Тобто верхнє волосся повинне бути довшим – до вуха укорочуватися нанівець.

Вертикальними розділами стрижемо волосся НПЗ. Потім із короткої сторони СЗ діагональним проділом виділяємо пасмо до НПЗ і зрізаємо її на розвернутій долоні з відтяжкою 30-40 градусів. Тобто на рівні цієї прядки стрижуть все волосся ПЗ.

При стрижці іншої скроневої зони (довшої) над вухом діагональним розділом виділяємо тоненьку прядку і зрізаємо її на рівні сформованої довжини сторони поличної зони. Всі наступні прядки стрижемо накладаючи прядку до лінії проділу на тім яній зоні.


Жіноча модельна стрижка 1

1. Виділити три трикутні секції з вершиною до чола і основою на маківці.

2. Стрижемо волосся скроневих зон операцією «зведення нанівець», рухаючись по діагоналі до потилиці.

3. Стрижемо волосся потилиці з сильним градуюванням, створюючи окантування і з’єднуючи її із контуром скроневих зон.

4. Стрижемо волосся трикутних зон, виділяючи пасма вертикальними проділами і відтягуючи їх під невеликим кутом до поверхні голови.

5. Стрижемо велику зону трикутника на передній частині голови методом «пойнтинг». Пальці тримаємо паралельно діагональному проділу.

6. Волосся скроневих зон стрижемо бритвою вздовж діагональної лінії, нахиленої вперед операцією «тушування».

7. Стрижемо бритвою внутрішні, прилеглі до голови шари, створюючи роз’єднання на кінцях пасом

Жіноча модельна стрижка 2 (модель 13)

1. Волосся розподіляють на зони проділом від вуха до вуха через маківку. На маківці відділяють пасмо у формі ромба, скручують джгутом і відрізають на потрібну довжину.

2.Пасмо ромба (контрольне) вирівнюють.

3. Волосся інших зон розділяють проділами у напрямку від ромба.

4. Пасма всіх зон стрижуть радіальними проділами з відтягуванням до контрольного пасма, виконуючи зубчастий зріз.

5. Укладання виконують за допомогою фена.

 

 

 

Жіноча модельна зачіска 3 (модель 4)

Стрижки виконуються за схожою схемою на волоссі середньої довжини:

1. По периметру голови на 1,5 см від крайової лінії росту волосся відчісують перше контрольне пасмо, решту фіксують заколками;

2. Волосся контрольного пасма зрізають з відтягуванням униз прямим або рваним зрізом. Довжина пасма становить 3-7 см залежно від бажаної зачіски;

3. Друге пасмо відчісують паралельним проділом на відстані 1-1,5 см від першого;

4. Пасмо стрижуть з відтягуванням на 90° до поверхні голови за декілька захватів, рівняючись на довжину першого контрольного пасма;

5. За цією методикою стрижуть волосся від чола до маківки, до середини або до 2/3 тім'я.

Подальша послідовність робіт визначається варіантом стрижки.

Стрижку продовжують послідовно, відчісуючи пасма до маківки паралельними проділами навкруг голови. Довжину пасом волосся чергують "довге — коротке" так, щоб на маківці залишити коротке волосся обраної довжини (3-6 см).

Після підстригання 2/3 тім'яної зони верхню частину волосяного покриву розподіляють радіальними проділами та зрізають волосся ковзаючим зрізом з відтягуванням пасом під різними кутами. Довжину пасом збільшують у напрямку від верхнього до нижнього кута пасма.

Контрастні стрижки: а — загальний вигляд; б, в — схеми виконання

Жіноча модельна стрижка 4 (Модель 6)

Завдяки полегшенню об'єму волосся тім'яної зони на плавному контурі лінії біля обличчя строгий стиль змінюється на романтичний.

Стрижка рекомендується для жінок з будь-яким типом обличчя.

Волосся розподіляють на зони, як і при стрижці класичного "каре".

 

1. Волосся потиличної зони стрижуть, дотримуючись прямої лінії, накладанням пасма на пасмо.

2. Волоссю скроневих зон надають форму овалу і стрижуть методом "накладання пасма на пасмо".

3. Для стрижки чілки застосовують метод пойнтування.

4-5. Форму волосся полегшують по всій голові прямими ножицями методом слайсингу.

6. Укладання виконують з використанням фіксувальних засобів за допомогою фена та круглої щітки. Кінці пасом обробляють гелем або воском.

 

 
 

 


Жіноча модельна стрижка 5

1. Розділяємо волосся на зони так, як показано на малюнку.

2. Секція А – стрижемо КП довжиною до середини губ. Все волосся у обличчя стрижемо методом «пінчінг», відчесавши перпендикулярно крайової лінії, орієнтуючись на довжину КП.

3.Секція С – відчесуємо волосся перпендикулярно центру і стрижемо методом «пінчінг» вертикально, орієнтуючись на довжину волосся секції А.

4-5. Секція D – відчесуємо волосся від центрального проділу до обличчя і стрижемо довжиною на 3-4 см нижче підборіддя.

6-8.Беремо пасмо шириною 1 см в центрі секції D і з’єднуємо довжину волосся ВПЗ і НПЗ. Пом’якшити останні секції методом «слайсінг».

9.Секції В1 і В2 – відчесуємо волосся цих секцій вертикально вверх і стрижемо на довжину, яку отримали на маківці

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  1. Дотримуватись підвищеної уважності і зосередженості.
  2. Слідкувати за рухами дитини, щоб не поранити її.
  3. Використовувати при стрижці ножиці з заокругленими кінцями.
  4. Повинне бути спеціальне накладне сидіння для дітей.
  5. Не класти на робочий стіл інструменти, які можуть поранити дитину.
  6. Не користуватися машинками для стрижки волосся або гребінцями зі зламаними зубцями – можна пошкодити шкіру голови.
  7. Використовувати тільки чистий, продезінфікований інструмент.
  8. Не користуватися пошкодженим інструментом.
  9. Обережно проводити окантування біля вух і обличчя, щоб не поранити.
  10. Якщо поранено дитину, треба продезінфікувати рану і зупинити кровотечу. Слідкувати за тим, щоб зістрижене волосся не потрапило у рану.
  11. Обережно виконувати стрижку в районі подряпин, ран, зсадин, родимок.

 

 

 

1. Кн.2: Основи перукарської справи / Н.А.Горбатюк та ін. – 2005. – Бібліогр.: с.570

2. Парикмахерское мастерство / Худож. –оформитель С.И.Правдюк. – Харьков: Фолио, 2007. – 478 с. – (Домашняя б-ка).

3. Краткая энциклопедия парикмахера. – Ростов н/Д: Издательский Дом «Проф-Пресс», 2002.-512 с., илл.

4. Парикмахерское искусство – уроки мастерства / В.А.Петровская – 2008. – ООО «Аделант»: с.224

 

 




Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 328 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Рекомендується для волосся будь-якого типу і довжини.| Жертвы педофилов в ОСБ: молчание ягнят

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав