Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Швидкістю хімічної реакції називається кількість речовини, що вступаючої в реакцію або утворюється при реакції за одиницю часу в одиниці об'єму системи.

«Обновиться духом ума вашего и облечься в нового человека, созданного по Богу, в праведности и святости истины» (Еф.4:22-24)

Стать целителем равнозначно тому, чтобы стать носителем Любви и Света Христова.

Иисус говорил своим ученикам: «Видевший Меня видел Отца» (Ин 14:9)

Человек, который будет вашим пациентом, должен получить от вас не только физическое здоровье, но и толчок к душевному освобождению, он должен увидеть в Вас Иисуса Христа, и уже только это, а не чьи-то многословные проповеди должны возродить в его Душе веру. Важный нюанс: не Вы должны возомнить себя Господом Богом, но люди, которым Вы будете помогать, будут узнавать Дух Божий через Ваше сострадание к ним.

3. «Иго моё благо, и бремя Мое легко»(Мф 11:30),

С точки зрения «плотского» ума многое в образе жизни целителя будет выглядеть как жертва, как тяжелое бремя, непосильный труд, неоправданный риск, поступки, идущие в ущерб собственному благу и т.п. («он почитает это безумием; и не может разуметь, потому что о сем надобно судить духовно.» 1Кор. 2:14)

Христианство-это не религия, это бунт человеческого духа против законов мира, живущего без Бога. Мирскому уму не понять, что жизнь для Бога, а не для себя, приносит подлинное освобождение. («И познáете Истину, и Истина сделает вас свободными.» Ин. 8:32)

Мирскому уму непостижима радость, которую испытывает духовно переродившийся человек. Радость от одной лишь мысли, что всё, что он делает, он делает не для себя, а для Бога, по воле Бога и с Богом. Ибо Бог становится высшей ценностью, наполняет жизнь смыслом, и любое соприкосновение с Ним – словно глоток свежего воздуха посреди мира, от Бога отвернувшегося.

«Но мы приняли не духа мира сего, а Духа от Бога, дабы знать дарованное нам от Бога» (1Кор 2:12)

Мы надеемся, что данная статья для многих и многих людей, подающих заявку на обучение на семинарах «Целительство», послужит своеобразным предостережением о серьёзности этого шага. Просто честно ответьте себе на вопросы: что же на самом деле стоит за моим решением стать целителем? – земные или небесные устремления? Готов ли я на самом деле в корне поменять привычный образ жизни и мышления?

Швидкістю хімічної реакції називається кількість речовини, що вступаючої в реакцію або утворюється при реакції за одиницю часу в одиниці об'єму системи.

де v - швидкість реакції C - зміна концентрації (у моль/л), а - інтервал часу, протягом якого ця зміна сталася (хв). Отже, розмірність в швидкості реакції така: "моль/л • хв"

2. Найчастіше реакції є складними, тобто перетворення вихідних речовин у кінцеві проходить через ряд елементарних стадій. Для простих реакцій чи елементарних стадій справедливий закон діючих мас: при постійній температурі швидкість хімічної реакції прямо пропорційна добутку концентрацій реагуючих речовин у ступенях, що дорівнюють їх стехіометричним коефіцієнтам. В середині XIX ст (1865 р. - Н.Н.Бекетов, 1867 р. - К.Гульдберг, П.Вааге) був сформульований основний постулат хімічної кінетики. v = kCАnACBnВ, де СА і СВ - концентрації компонентів А і В; nA і nB – порядки реакції по компонентах А і В.

k – константа швидкості реакції.

3. Вплив температури на кількість зіткнень молекул може бути показане за допомогою моделі. У першому наближенні вплив температури на швидкість реакцій визначається правилом Вант-Гоффа. У інтервалі температур від 0оС до 100оС при підвищенні температури на кожних 10 градусів швидкість хімічної реакції зростає в 2-4 рази:

де γ - температурний коефіцієнт швидкості реакції.

4. енергія активації – це мінімальна енергія, достатня для здійснення акту хімічної взаємодії.

Залежність константи швидкості від температури встановлюється рівнянням Арреніуса:


де А - передекспоненціальний множник, який характеризує загальне число співударів молекул, сприятливих у просторовому відношенні; Еа енергія активації, Дж/моль; Т – абсолютна температура; R – = 8,314472 Дж/(моль•К),; доля активних зіткнень.

Каталіз - хімічне явище, суть якого полягає в зміні швидкостей хімічних реакцій при дії деяких речовин (їх називають каталізаторами). Каталізаторами називаються речовини, здатні прискорювати хімічні реакції, самі залишаючись при цьому незмінними.

5. Гомогенний каталіз. Гомогенний каталіз може протікати у газоподібній чи рідкій фазах при відповідному стані каталізатора. На перший план виходять умови перебігу реакцій: концентрації реагентів, температура, тиск, інтенсивність перемішування. Механізм гомогенного каталізу полягає в утворенні між реагентами та каталізатором малостійких проміжних сполук, що існують у тій самій фазі і після розпаду яких каталізатор регенерується. За механізмом розрізняють іонні, радикальні та молекулярні каталітичні реакції. Основним недоліком гомогенного каталізу є труднощі з виділенням каталізатору з кінцевої реакційної суміші, в результаті чого частина каталізатору втрачається, а продукт забруднюється ним.

6. Гетерогенний каталіз. Гетерогенним каталізом називають такий каталіз, в ході якого складові сировини та каталізатор перебувають у різних агрегатних станах. Каталізна реакція проходить на межі фаз. каталізатор - реагуючі речовини.Процес гетерогенного каталізу, що проходить на поверхні твердого каталізатора складається з кількох стадій.

1) дифузія складових сировини до поверхні каталізатора;

2) адсорбція їх на поверхні каталізатора з утворенням нестійких комплексів (сировина ↔каталізатор);

3) перегрупування атомів з утворенням нових комплексів (утворена продукція ↔ каталізатор);

4) десорбція продукції з поверхні каталізатора;

5) дифузія продукції від поверхні каталізатора в зону виходу.

Швидкість кожної стадії залежить від багатьох чинників температури, тиску, концентрації, часу контактування, швидкості перемішування суміші тощо. Залежно від того, яка з цих стадій лімітуюча, цю і використовують для збільшення швидкості процесу. Наприклад, якщо лімітуючою стадією є дифузія, то для збільшення швидкості процесу треба змінити швидкість перемішування сировини.

Гетерогенний каталіз позбавлений недоліків, які має гомогенний.

7. Хімічна рівновага В основному хімічні реакції є оборотними, тобто можуть одночасно проходити в двох взаємно протилежних напрямках. Якщо швидкості прямої і зворотної реакції рівні, в системі встановлюється хімічна рівновага, яка при даній температурі характеризується константою рівноваги.

Відповідно до закону діючих мас (ЗДМ) константа рівноваги будь-якої (простої чи складної) оборотної реакції – величина стала при сталій температурі. Вона може бути розрахована, якщо відомі вихідні концентрації речовин і рівноважна концентрація одного з реагентів.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 43 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав