Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вінниця

Читайте также:
  1. Вінниця
  2. м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе 2 к. 300

2.1. Киселев, В. Н. Основы экологии / В. Н. Киселев. — Минск: Універсітэцкае, 1998. — 367 с.

2.2. Малашевич, Е. В. Краткий словарь-справочник по охране природы / Е. В. Малашевич. — Минск: Ураджай, 1987. — 223 с.

2.3. Константинов, В. М. Охрана природы: учеб. пособие для студ. высш. пед. учебн. заведений. — 2-е изд., испр. и доп. / В. М. Константинов. — М.: Издательский центр «Академия», 2003. — 240 с.

2.4. Михеев, А. В. Охрана природы / А. В. Михеев, Т. А. Константинов. — М.: Высшая школа, 1986. — 226 с.

2.5. Новиков, Ю. В. Охрана окружающей среды / Ю. В. Новиков. — М.: Высшая школа, 1986. — 287 с.

ТРУДОВЕ ПРАВО УКРАЇНИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

для бакалаврів

напрямів підготовки 6.030.601 «Менеджмент»,

6.030.402 «Право»

у вищих навчальних закладах ІІ-ІV рівнів акредитації

Міністерства аграрної політики та продовольства України

 

 

Вінниця

«Аграрна освіта»

 

УДК 340.12

ББК 67.0 я 73

 

 

Методичні вказівки підготувала:

кандидат юридичних наук, доцент Мельничук О.Ф.,

(Вінницький національний аграрний університет)

 

Рецензенти: кандидат юридичних наук, доцент Панькевич В.М. (Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ);

кандидат юридичних наук, доцент Опольська Н.М. (Вінницький національний аграрний університет)

 

 

Рекомендовано до видання науково-методичною радою Вінницького національного аграрного університету (протокол № від 2012 р.)

 

Науково-методичний цент ВНАУ

Всі права охороняються. Жодна частина цього видання не може бути відтворена в будь-якій формі без письмової згоди Науково-методичного центру ВНАУ.

ПЕРЕДМОВА

 

Курсова робота з трудового права передбачена навчаль­ним планом підготовки студентів напрямів «Менеджмент» та «Право». Її виконання і захист студентами завершує вивчення дисципліни «Трудове право». Курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студен­тами під час опанування дисципліни, перевірити уміння самостійно викладати теоретичні положення, систематизувати нормативно-правові акти та літературу, правильно застосовувати та тлумачити законодавство.

Трудове право — спеціальна галузь права. Вона має фундаментальний характер і є підґрунтям для подальшого опану­вання студентами інших дисциплін управлінського та юридичного характеру. Саме тому написання курсової роботи з цього предмета має на меті сприяти поглибленню отриманих теоретичних знань, їх систематизації, розвитку науково-теоретичного мислення, розши­ренню понятійного апарату, практичному застосуванню наукових методів (системного, функціонального, порівняльного, формально-юридичного та багатьох інших) у процесі вирішення поставлених завдань. Загалом, рівень підготовки курсової роботи та її захист дає змогу робити висновки про ступінь засвоєння студентом теоре­тичних знань і вміння їх застосовувати в науковій і практичній діяльності.

Підготовка курсової роботи має сприяти максимальному вико­ристанню одержаних у процесі вивчення трудового права знань. При цьому перед студентами постають такі завдання:

• сформулювати предмет дослідження й обґрунтувати його актуальність;

• визначати мету й основні завдання дослідження;

• відшукати і відібрати літературу, необхідну для всебічного висвітлення теми курсової роботи;

• логічно и послідовно викласти положення курсової роботи;

• зробити узагальнюючі висновки;

• оформити роботу відповідно до вимог;

• прилюдно захистити курсову роботу.

Для якнайповнішого розкриття теми курсової роботи студенти опрацьовують різноманітні джерела: Конституцію та чинне законодавство України, навчальну літературу, наукові монографії та збірники, періодику.

 

ОБСЯГ, СТРУКТУРА КОЖНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ "ТРУДОВЕ ПРАВО"

 

Обсяг курсової роботи — 30-35 сторі­нок. Рекомендований обсяг структурних частин курсової роботи:

вступ — 2-3 сторінки, основна частина — 25-30 сторінок, виснов­ки — 23 сторінки.

Курсова роботи повинна мати такі структурні елементи:

• титульну сторінку;

• зміст;

• вступ;

• основну частину;

• висновки;

список використаних джерел;

• додатки (якщо необхідно).

Титульна сторінка курсової роботи містить назву вищого навчального закладу, де виконана курсова робота, назву кафед­ри; назву курсової роботи; курс, група, прізвище, ім'я, по батькові студента; науковий ступінь, вчене звання, прізвище, ім'я, по бать­кові наукового керівника; місто і рік.

Студенту надається можливість обрати тему курсової роботи з орієнтовної тематики, що пропонується кафедрою правознавства. Вибираючи тему, слід орієнтуватися на наукову и навчальну літературу, інші джерела. Керівництво курсовою роботою здійснюють найбільш кваліфіковані викладачі.

Зміст подають на початку курсової роботи. Він містить найме­нування та номери початкових сторінок вступу, всіх розділів і підрозділів основної частини, висновків, списку використаних джерел і додатків. Зміст необхідний для того, аби легше було орієнтуватись в напрацьованому матеріалі й послідовно та логічно його викла­дати.

У вступі розкривається сутність наукової проблеми, відображеної в обраній студентом темі, теоретичне й практичне значення, актуальність і доцільність її дослідження (особливо в умовах побудови соціальне правової держави і розвитку вільного громадянського суспільства в Україні), формулюється мета й завдання, які потрібно вирішити для досягнення поставленої мети. У вступі необ­хідно сформулювати зв'язок між теоретичною проблемою, що до­сліджується у курсовій роботі й практичною юридичною діяльніс­тю, значенням її вивчення для вдосконалення правової системи та підвищення ефективності правового регулювання в сучасній Україні.

Назва (тема) курсової роботи, обрана студентами, має відпові­дати її змісту й розкривати основну мету дослідження. Залежно від того, наскільки зрозуміло і точно сформульовано мету курсової ро­боти, настільки вдалим буде вирішення ос­новних завдань, поставлених перед студентом для її якнайповнішо­го і всебічного розкриття. Правильне визначення мети роботи дасть змогу студенту виокремити в ній основний напрямок дослідження, упорядкувати пошук і аналіз матеріалу його узагальнення.

Основна частина курсової роботи складається з розділів і підрозділів для зручнішої підготовки й опрацювання інформації. Кожний розділ починають з нової сторінки. В розділах основної частини подають огляд існуючих точок зору щодо проблеми дослідження, аналіз та узагальнення результатів досліджень; власну аргументовану позицію щодо досліджуваної проблеми.

Слід сформулювати стислі висновки. Для цього необхідно лаконічно, логічно й аргументовано викладати зміст і результати досліджень.

На найбільш послідовне і всебічне розкриття теми курсової роботи студента спрямовує його науковий керівник, який допомагає підібрати необхідні джерела, консультує стосовно обсягу змісту й співвідношення структурних частин курсової роботи, надає поради стосовно методології дослідження, узагальнення результатів. Протягом першого тижня після ухвалення теми курсової роботи кожний студент разом із науковим керівником складає календар­ний план підготовки курсової роботи, зазначаючи терміни виконання окремих етапів дослідження. На підставі календарних планів складається розклад захисту студентами курсових робіт, який затверджується деканом.

У висновках до курсової роботи викладають найбільш важливі наукові та практичні результати дослідження. Напрацьований в основній частині теоретичний матеріал узагальнюється й система­тизується. У висновках розкривається його значення для юридич­ної науки й практики, для подальшого розвитку правової держави і громадянського суспільства в Україні.

У списку використаних джерел наводиться література, на яку посилається автор курсової роботи. Для якнайповнішого розкрит­тя теми курсової роботи необхідно опра­цювати приблизно 20-30 таких джерел. Їх необхідно розміщувати у списку в алфавітному порядку прізвищ авторів або заголовків. Посилання подаються після закінчення ци­тати в квадратних дужках, де вказують порядковий номер джерела у списку використаної літератури й сторінки джерела, з яких здійсню­валось цитування (наприклад: [14, с. 31-48]). У списку використа­них джерел вказують прізвище й ініціали автора, назву джерела, мі­сце видання, видавництво, рік видання і сторінку.

У додатки включають допоміжний матеріал, необхідний для по­вноти сприйняття курсової роботи: схеми, таблиці, ілюстрації то­що. Схеми и таблиці, самостійно підготовлені студентом за темою курсової роботи, підвищують науково-теоретичну значимість про­веденого дослідження, вказують на здатність до систематизації й узагальнення викладеного матеріалу.

На останній сторінці, після списку використаних джерел студент підписує курсову роботу і ставить дату її виконання.

 

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

 

Курсову роботу друкують за до­помогою комп'ютера на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через 1,5 міжряд­ковий інтервал. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм.

Текст необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів:

зліва — 30 мм, справа — 10 мм, зверху - 20 мм, знизу — 20 мм. Шрифт друку має бути чіт­ким, щільність тексту — однаковою.

Текст основної частини курсової роботи поділяють на розділи та підрозділи. Заголовки структурних частин роботи "ЗМІСТ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ", “ДОДАТКИ” друкують великими літерами. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Відстань між заголовком і текстом має дорівнювати 2 інтервалам.

Номер розділу ставлять після слова "РОЗДІЛ" (наприклад, РОЗДІЛ 2). Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підроз­ділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку, наприклад: "2.3." (третій підрозділ дру­гого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

При написанні курсової роботи обов'язково потрібно давати посилання на джерела, окремі положення яких цитуються в курсо­вій роботі. Такі посилання дають змогу відшукати документи й пе­ревірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з'ясувати його зміст, мову тексту, обсяг.

Курсову роботу студент пише українською мовою у чіткій від­повідності із змістом. Не дозволяється дослівне переписування правничої літератури та нормативно-правових актів. Висновки, су­дження студента мають бути логічними й обгрунтованими. Подаю­чи різні точки зору з дискусійних питань, необхідно висловити й обґрунтувати свою.

Курсові роботи, написані з порушенням встановлених вимог, не допускаються до захисту.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав