Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Составитель: Костюкевич Г.А.

Читайте также:
  1. Раздел 1. Философия как тип мировоззрения. Подготовка к тестированию. Составитель: Гомбоева Л.В.
  2. СОСТАВИТЕЛЬ: Б.Т. КОЗЫКЕЕВА
  3. Составитель: Довнар Н.К.
  4. Составитель: доц.каф. «Философия,политология и право» УГУЭС, к.ф.наук Бакулина Ю.В.
  5. Составитель: доц.каф. «Философия,политология и право» УГУЭС, к.ф.наук Бакулина Ю.В.
  6. Составитель: преподаватель Рожкова М.В.
  7. Составитель: С. А. Шаппо. Москва, 2012., 21 с.
  8. Составитель:Л.Н.Коврижкина

Призмою, вписаною у циліндр, нази­вається призма, основи якої — рівні мно­гокутники, вписані в основи циліндра. її бічні ребра є твірними циліндра. Призма називається описаною нав­коло циліндра, якщо її основи — рівні многокутники, описані навколо основ ци­ліндра. Площини її граней дотикаються до бічної поверхні циліндра.

Конус

Конусом (точніше, круговим конусом) називається тіло, яке складається з круга — основи конуса, точки, яка не лежить у пло­щині цього круга,— вершини конуса-та всіх відрізків, що сполуча­ють вершину конуса з точками основи. Відрізки, які, сполучають вершину конуса з точками кола основи, називаються твірними конуса. Поверхня конуса складається з основи і бічної поверхні.

Конус називається прямим, якщо пряма, яка сполучає вершину конуса з центром основи, перпендикулярна до площини основи.

Прямий круговий конус можна розглядати як тіло, утворене обертанням прямокутного трикутника навколо його катета як осі

Висотою конуса називається перпендикуляр, опущений з його вершини на площину основи. У прямому конусі основа висоти збі­гається з центром основи. Віссю прямого конуса називається пряма, яка містить його висоту. Переріз конуса площиною, яка проходить через його вісь, називається осьовим перерізом. Площина, яка прохо­дить через твірну конуса і перпендикулярна до осьового перерізу, проведеного через цю твірну, називається площиною, дотичною до конуса.

Teopeмa 2. Площина, перпендикулярна до осі ко­нуса, перетинає конус по кругу, а бічну поверхнюпо колу, центр якого лежить на осі конуса.

Площина, перпендикулярна до осі конуса, відтинає від нього менший конус. Частина конуса, що лишилася, називається зрізаним конусом.

Пірамідою, вписаною у конус, називається піраміда, основою якої є многокутник, вписаний у коло основи конуса, а вершиною— вершина конуса. Бічні ребра піраміди, вписаної у конус, є твірними конуса. Піраміда називається описаною навколо конуса, якщо її основою є многокутник, описаний навколо основи конуса, а вершина збігається з вершиною конуса. Площини біч­них граней описаної піраміди є площинами, дотичними до конуса.

Составитель: Костюкевич Г.А.




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав